• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Η νεα γραμμη 1566 δεχθηκε 2.500 κλησεις την πρωτη ημερα λειτουργιας της

Η νέα γραμμή 1566 δέχθηκε 2.500 κλήσεις την πρώτη ημέρα λειτουργίας της

ΥΓΕΙΑ 16.07.2025 - 16:54

1566_1i
Στις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με στόχο την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών, αναφέρθηκε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Έδωσε έμφαση στη λειτουργικότητα των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, την αξιολόγηση των δημόσιων νοσοκομείων, τις αεροδιακομιδές στα νησιά και την έναρξη λειτουργίας της νέας τηλεφωνικής γραμμής του υπουργείου Υγείας, «1566».

Αναφερόμενος στο «βραχιολάκι» που εφαρμόζεται ήδη στα ΤΕΠ του Ευαγγελισμού και σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία, σημείωσε πως «τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και στο νοσοκομείο "Αττικόν" και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε 100 νοσοκομεία».

Όπως εξήγησε, το σύστημα καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τη διαδρομή κάθε ασθενούς και συμβάλλει στον εντοπισμό σημείων συμφόρησης. «Παίρνουμε τα στοιχεία ώστε να μπορούμε να παρέμβουμε και να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες προς τους ασθενείς που είναι στα επείγοντα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε ότι η εφαρμογή του επεκτείνεται συνεχώς και μέχρι το 2026 προβλέπεται να καλύπτει όλα τα Τμήματα Επειγόντων της χώρας.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση των νοσοκομείων από τους ίδιους τους ασθενείς, ο υφυπουργός έκανε γνωστό ότι «έχουν σταλεί τα πρώτα sms στους ασθενείς και έχουμε μια πολύ καλή συμμετοχή μέχρι στιγμής. Περισσότεροι από ένας στους τρεις, περισσότεροι από 30% έχουν απαντήσει. Είναι πολύ καλό για τις πρώτες ημέρες και θα έχουμε τα πρώτα συμπεράσματα σε λίγο χρόνο».

Πρόσθεσε ότι «η αξιολόγηση δεν είναι ούτε καταγραφή γνώμης ούτε δημοσκόπηση, είναι εργαλείο διοίκησης. Αυτό σημαίνει ότι όταν παίρνουμε από την εμπειρία των ασθενών, για παράδειγμα, ότι το φαγητό δεν είναι καλό, θα πρέπει να υπάρξει χρόνος αντίδρασης και να διορθωθεί. Αν το πρόβλημα συνεχίζει, ναι, θα υπάρξουν ποινές και μπορεί να φτάσουμε μέχρι και παύση διοικητή».

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στην έναρξη λειτουργίας της νέας τηλεφωνικής γραμμής «1566», μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για ζητήματα Υγείας.

«Το 1566 την πρώτη ημέρα λειτουργίας του δέχτηκε γύρω στις 2.500 τηλεφωνήματα και εξυπηρετήθηκαν όλοι. Θα αντικαταστήσει όλες τις τηλεφωνικές γραμμές που υπήρχαν έως σήμερα. Όλα πλέον θα γίνονται σε ένα αριθμό που μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για κάθε θέμα, εκτός από ιατρικές συμβουλές», σημείωσε.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε επίσης και στο σχέδιο ενίσχυσης των αεροδιακομιδών στα νησιά εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Όπως δήλωσε, «σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές έχουμε ένα επιπλέον αεροπλάνο, ένα επιπλέον ελικόπτερο και θα υπάρξει και ένα ακόμα». Επίσης, τον τελευταίο μήνα έχουν προσληφθεί 300 διασώστες στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι έχουν ενισχύσει, κυρίως τις νησιωτικές περιοχές, αυξάνοντας τις βάρδιες κατά 10%» ενώ σημείωσε πως σχετικά με τους γιατρούς, «από τις 300 θέσεις που έβγαιναν άγονες από τον καιρό τον μνημονίων, με τα κίνητρα που δόθηκαν αλλά και όλες τις εργασιακές αλλαγές που έχουν γίνει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έχουμε καταφέρει αυτή την στιγμή να καλύψουμε τα 2/3».

Κλείνοντας, τόνισε ότι όλες αυτές οι παρεμβάσεις εντάσσονται σε έναν ενιαίο στρατηγικό σχεδιασμό με κεντρική προτεραιότητα τον πολίτη και την ποιότητα των υπηρεσιών Υγείας.


 Ακολουθήστε τον alphatv.gr  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)

                                                                                                                                                                

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ





ΣΧΕΤΙΚΑ

Νέα δωρεάν τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή «1566» για υπηρεσίες Υγείας, από σήμερα

ΥΓΕΙΑ 15.07.2025 - 12:36

Λοιμώξεις από τον ιό του Δυτικού Νείλου

ΥΓΕΙΑ 12.07.2025 - 20:46

Δεκάδες χιλιάδες μονάδες αίματος χρειάζονται ετησίως τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για πάγιες και έκτακτες ανάγκες

ΥΓΕΙΑ 12.07.2025 - 14:39

Ιός του Δυτικού Νείλου-  Τέσσερα κρούσματα στην Αττική

ΥΓΕΙΑ 10.07.2025 - 20:26

Ιός του Δυτικού Νείλου: Τέσσερα κρούσματα σε 48 ώρες

ΥΓΕΙΑ 10.07.2025 - 14:58

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Νέα δωρεάν τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή «1566» για υπηρεσίες Υγείας, από σήμερα

    ΥΓΕΙΑ 15.07.2025 - 12:36

    Λοιμώξεις από τον ιό του Δυτικού Νείλου

    ΥΓΕΙΑ 12.07.2025 - 20:46

    Δεκάδες χιλιάδες μονάδες αίματος χρειάζονται ετησίως τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για πάγιες και έκτακτες ανάγκες

    ΥΓΕΙΑ 12.07.2025 - 14:39

    Ιός του Δυτικού Νείλου-  Τέσσερα κρούσματα στην Αττική

    ΥΓΕΙΑ 10.07.2025 - 20:26

    Ιός του Δυτικού Νείλου: Τέσσερα κρούσματα σε 48 ώρες

    ΥΓΕΙΑ 10.07.2025 - 14:58

    Νέα εποχή για "Υγεία- Μητέρα"- Η μετεξέλιξη του μεγαλύτερου νοσηλευτικού συγκροτήματος της χώρας

    ΥΓΕΙΑ 09.07.2025 - 14:56

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Alpha news

    • Κεντρικό Δελτίο 16/7/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 16/7/2025
    • Ο καιρός την Πέμπτη 17/7/2025
      ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 17/7/2025
    • Tik Tok Alpha - Κυκλοφόρησε η Barbie με… διαβήτη τύπου 1
      ΔΙΕΘΝΗ Tik Tok Alpha - Κυκλοφόρησε η Barbie με… διαβήτη τύπου 1
    • Νέα έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία
      ΔΙΕΘΝΗ Νέα έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία
    • Πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» - Ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν ακίνητο
      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» - Ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν ακίνητο
    • Λιβύη και στο βάθος Τουρκία – Προχωρά ο ελληνικός σχεδιασμός
      ΔΙΕΘΝΗ Λιβύη και στο βάθος Τουρκία – Προχωρά ο ελληνικός σχεδιασμός
    • Βγήκε στον ωκεανό ο "Κίμων" – Πετυχημένο τεστ για την ελληνική Belharra
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βγήκε στον ωκεανό ο "Κίμων" – Πετυχημένο τεστ για την ελληνική Belharra
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025