- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Άδ. Γεωργιάδης: Ό,τι μέτρο θα λάβουμε θα είναι νοικοκυρεμένο και εντός προϋπολογισμού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου στα καύσιμα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι».
«Δυνατότητα για να μειώνουμε όλα τα έσοδα του κράτους δεν έχουμε. Δεν θα στείλουμε την οικονομία στα βράχια», ανέφερε ο υπουργός και σημείωσε πως όταν μία κυβέρνηση παίζει με την οικονομία, ο λαός το πληρώνει ακριβά.
«Ό,τι μέτρο θα λάβουμε θα είναι νοικοκυρεμένο και εντός προϋπολογισμού (...) Δεν παίζουμε με την οικονομια, το ζήσαμε στο παρελθόν, δεν θα το ξαναζήσουμε», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να αποφύγουμε τελείως τον πληθωρισμό στην Ελλάδα (...) Πρέπει οπωσδήποτε η κυβέρνηση τους διαθέσιμους πόρους που έχει να τους διαθέσει με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο».
Σε ό,τι αφορά την πορεία της πανδημίας, ο κ. Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Ακολουθεί μία σταθερά πτωτική πορεία και η ζωή μας επανέρχεται σιγά-σιγά σε μία ολοένα και μεγαλύτερη κανονικότητα. Οι νεκροί, πλέον, είναι στο 100% μόνο ανεμβολίαστοι άνω των 60. Είναι άνθρωποι, τους οποίους, δυστυχώς, δεν καταφέραμε να τους πείσουμε να μη φέρουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Δεν μπορώ την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλά για τους νεκρούς και σε όσα μέτρα πήραμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 έχει πει "όχι"».
Επίσης ο υπουργός υπογράμμισε ότι «η οπαδική βία είναι ένα πρόβλημα που "είχαμε κρύψει κάτω από το χαλί" ως κοινωνία» και όσον αφορά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη μίλησε για «ένα σοκαριστικό γεγονός, για το οποίο δεν μπορεί παρά να υπάρξει η απόλυτη αντίδραση της πολιτείας».
«Γι' αυτό γίνεται σήμερα η σύσκεψη με τον κ. πρωθυπουργό. Η οπαδική βία είναι ενα πρόβλημα που "είχαμε κρύψει κάτω από το χαλί" ως κοινωνία και η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να το τελειώσει. Και θα το τελειώσει», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 4/9/2025
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ "Χαρακώματα" για τη ΔΕΘ- Αντίστροφη μέτρηση για τις εξαγγελίες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με δυο πρόσωπα ο καιρός- Καταιγίδες και ζέστη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τραυματισμός Ιταλού τουρίστα με "γουρούνα" στη Σκιάθο
- ΔΙΕΘΝΗ Γιοτ "τούμπαρε" μετά την καθέλκυσή του- Ένα εκατ. δολάρια κατέληξαν στο βυθό
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Βίαιη σύλληψη ποδηλάτη που παραβίασε κόκκινο σηματοδότη στη Νέα Υόρκη
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επεισοδιακή υποδοχή στον Άδ. Γεωργιάδη- Ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Δράμας