• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Ν. Ηλιοπουλος: Το μπαχαλο με τα τεστ δειχνει μια κυβερνηση που εχει χασει τον ελεγχο της πανδημιας

Ν. Ηλιόπουλος: Το μπάχαλο με τα τεστ δείχνει μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.04.2021 - 12:23

iliopulos

«Το "επιτελικό" μπάχαλο με τα self tests δείχνει για άλλη μια φορά ότι έχουμε μία κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας αλλά και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5 FM».

Σημείωσε ότι «εδώ και πάρα πολύ καιρό το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας ζητά επιθετική πολιτική στα τεστ», κάτι που «σημαίνει συνταγογράφηση, δεn σημαίνει να μετατρέψουμε τα τεστ σε ζήτημα ατομικής ευθύνης» και πως «με βάση τις καταγγελίες των φαρμακοποιών, τα τεστ που διέθεσε η κυβέρνηση στα φαρμακεία είναι τεστ που δεν μπορεί να κάνει ένας πολίτης μόνος του».

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη συνταγογράφηση των μοριακών τεστ, «την οποία η ΝΔ αρνείται», ενώ κατηγόρησε γενικότερα την κυβέρνηση ότι, ενώ από τις αρχές Νοεμβρίου έως τώρα αγγίζουμε τις 8.000 απώλειες, «ακόμη και τώρα αρνείται να πάρει τα μέτρα που χρειάζονται για να στηρίξει τη δημόσια υγεία». Δηλαδή, είπε, εκτός από τη συνταγογράφηση των τεστ, «αρνείται να πάρει μέτρα στους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς, που ξέρουμε από τους επιστήμονες και από την εμπειρία μας ότι είναι βασικές εστίες υπερμετάδοσης».

Άσκησε επίσης δριμεία κριτική στη ΝΔ για το γεγονός ότι «επιλέγει να ανοίξει τα Λύκεια με τους ίδιους όρους που τα είχε κλείσει, χωρίς να αραιώσει τους μαθητές στα τμήματα και με το ανεπαρκές εργαλείο του self test». Πρόσθεσε ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας, «ο άνθρωπος που και η ίδια η κυβέρνηση παρουσίαζε το προηγούμενο διάστημα ως τον κεντρικό εκπρόσωπο των επιστημόνων, διαφωνεί με το άνοιγμα των σχολείων» και σχολίασε ότι «είναι πλέον ξεκάθαρο πως η ΝΔ έχει εργαλειοποιήσει την επιστημονική επιτροπή, για αυτό και είναι απαραίτητο να έχουμε πρόσβαση τουλάχιστον στις αποφάσεις και τις εισηγήσεις των επιστημόνων».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι «εμφανίστηκε να στηρίζει το ίδιο success story, εν μέσω αυτής της τραγωδίας, λέγοντας ότι τα έχει κάνει όλα καλά και ρίχνοντας το φταίξιμο πάντα σε κάποιους άλλους». «Ο πρωθυπουργός εκτός από επικίνδυνος, εμφανίζεται πλέον και προκλητικός απέναντι στην κοινωνία», σχολίασε.

Για την υπόθεση Φουρθιώτη τόνισε πως η ουσία της «βρίσκεται στο ότι τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι προσπαθούν να βγάλουν το μήνα με 500 ευρώ, η κυβέρνηση φαίνεται να ανέχεται έναν άνθρωπο που έχει αποσπάσει παράνομα από το Δημόσιο τουλάχιστον 200.000 ευρώ, έχει τη δυνατότητα να εισβάλει στο υπουργείο με μπράβους και να απειλεί και ταυτόχρονα να του προσφέρεται και αστυνομική φύλαξη από το κράτος με 14 αστυνομικούς».

Μεταξύ άλλων είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Χατζηδάκη να απαντήσει «τι έχει κάνει το υπουργείο Εργασίας τόσους μήνες από τότε που ανακαλύφθηκε η απάτη, γιατί δεν πήγε η υπόθεση στη Δικαιοσύνη, τι έχει κάνει η γενική γραμματέας κ. Στρατινάκη, την οποία ο κ. Φουρθιώτης αποθεώνει κάθε εβδομάδα μέσα από την εφημερίδα του». Σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει τι είναι αυτό που κάνει την κυβέρνηση να είναι ανοιχτή σε εκβιασμούς από πρακτικές του υποκόσμου».

Σχετικά με σενάρια για πρόωρες εκλογές, ξεκαθάρισε ότι «το βασικό μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αυτή τη στιγμή δεν είναι οι εκλογές, είναι να νικήσει η ζωή, και στο υγειονομικό και στο οικονομικό σκέλος». «Επειδή όμως διαβάζουμε τις πολιτικές εξελίξεις και τη φθορά της κυβέρνησης που γίνεται ολοένα και πιο αισθητή, είναι καθήκον μας να είμαστε έτοιμοι για κάθε εξέλιξη. Και με το πρόγραμμά μας για το νέο ΕΣΥ, για το ιδιωτικό χρέος, για την προστασία της εργασίας, είμαστε εδώ ως εναλλακτική λύση και είμαστε έτοιμοι για να πάνε τα πράγματα αλλιώς στη χώρα», δήλωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



ΣΧΕΤΙΚΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Εκρηκτική κατάθεση πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14.01.2026 - 20:08

Στο Μαξίμου και οι «σκληροί» των μπλόκων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14.01.2026 - 20:04

Νέα συνάντηση με αγρότες που θέλουν διάλογο- Βελτιώσεις και προειδοποίηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14.01.2026 - 14:45

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ- Εκρηκτική συνεδρίαση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14.01.2026 - 14:44

Ο ΠτΔ εξέφρασε την θλίψη και τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Γιώργου Βασιλείου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14.01.2026 - 12:40

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Εκρηκτική κατάθεση πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14.01.2026 - 20:08

    Στο Μαξίμου και οι «σκληροί» των μπλόκων

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14.01.2026 - 20:04

    Νέα συνάντηση με αγρότες που θέλουν διάλογο- Βελτιώσεις και προειδοποίηση

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14.01.2026 - 14:45

    Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ- Εκρηκτική συνεδρίαση

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14.01.2026 - 14:44

    Ο ΠτΔ εξέφρασε την θλίψη και τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Γιώργου Βασιλείου

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14.01.2026 - 12:40

    Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14.01.2026 - 08:53

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ- Εκρηκτική συνεδρίαση

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14.01.2026 - 14:44

    Νέα συνάντηση με αγρότες που θέλουν διάλογο- Βελτιώσεις και προειδοποίηση

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14.01.2026 - 14:45

    Στο Μαξίμου και οι «σκληροί» των μπλόκων

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14.01.2026 - 20:04

    Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Εκρηκτική κατάθεση πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14.01.2026 - 20:08

    Alpha news

    • Κεντρικό Δελτίο 14/1/2026
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 14/1/2026
    • Ο καιρός την Πέμπτη 15/1/2026
      ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 15/1/2026
    • Ανάρπαστο το ελληνικό ομόλογο – Οι προκλήσεις για την οικονομία
      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ανάρπαστο το ελληνικό ομόλογο – Οι προκλήσεις για την οικονομία
    • Τραμπ: Θα πάρω τον έλεγχο της Γροιλανδίας – Στέλνει μήνυμα στο ΝΑΤΟ
      ΔΙΕΘΝΗ Τραμπ: Θα πάρω τον έλεγχο της Γροιλανδίας – Στέλνει μήνυμα στο ΝΑΤΟ
    • Σενάρια για χτύπημα στο Ιράν - Ανοίγουν τα καταφύγια στο Ισραήλ
      ΔΙΕΘΝΗ Σενάρια για χτύπημα στο Ιράν - Ανοίγουν τα καταφύγια στο Ισραήλ
    • Ώρα μηδέν για τον 26χρονο Ιρανό διαδηλωτή -  Στην αγχόνη χωρίς δίκη
      ΔΙΕΘΝΗ Ώρα μηδέν για τον 26χρονο Ιρανό διαδηλωτή -  Στην αγχόνη χωρίς δίκη
    • Στήνουν κρεμάλες στο Ιράν – Δεν αποκλείει στρατιωτική δράση ο Τραμπ
      ΔΙΕΘΝΗ Στήνουν κρεμάλες στο Ιράν – Δεν αποκλείει στρατιωτική δράση ο Τραμπ
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2026


    © 2026