• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Ν. Ηλιοπουλος: Η κυβερνηση πρεπει να στηριξει οικονομικα επιχειρησεις και εργαζομενους

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει οικονομικά επιχειρήσεις και εργαζόμενους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14.01.2021 - 15:08

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει οικονομικά επιχειρήσεις και εργαζόμενους

«Είτε ανοίξει τελικά το λιανεμπόριο την επόμενη εβδομάδα είτε όχι, η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να προχωρήσει σε ουσιαστική οικονομική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο MEGA.

Είπε ότι «αν η κυβέρνηση δεν αναστρέψει τη σημερινή κατάσταση, το 2021 θα είναι μια χρονιά νέας κοινωνικής και οικονομικής χρεοκοπίας» και την κάλεσε «να προχωρήσει σε ένα μηχανισμό αντιμετώπισης του χρέους των επιχειρήσεων, να αντικαταστήσει την επιστρεπτέα προκαταβολή με μη επιστρεπτέα ενίσχυση και να στηρίξει τους εργαζόμενους».

Αναφορικά με τον εμβολιασμό σχολίασε ότι «και σε αυτό το ζήτημα η κυβέρνηση πόνταρε στο καλό σενάριο, όπως έκανε και με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, για το οποίο ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι ποτέ δεν προετοιμαστήκαμε». Πρόσθεσε ότι «τον Νοέμβρη η κυβέρνηση μίλαγε για πάνω από 2 εκ. εμβολιασμούς το μήνα και ο κ. Κικίλιας το Δεκέμβρη έκανε λόγο για 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, τη στιγμή που σήμερα έχουμε 114».

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι και ο ΠΟΥ υποστηρίζει ότι «το εμβόλιο από μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη». «Βρισκόμαστε δυόμισι μήνες σε καραντίνα, έχουμε θρηνήσει περισσότερους από 4.700 συμπολίτες μας και η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει τα μέτρα που χρειάζονται για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Αυτή τη στιγμή αντί να κάνουμε πραγματικές επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη -όπου η κυβέρνηση προχώρησε σε δύο επιτάξεις-φιάσκο- μεταφέρουμε γιατρούς από τα νοσοκομεία της Αττικής στη Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε. Αναφέρθηκε επίσης σε καταγγελίες από την Κοζάνη, ότι «στις αρχές της εβδομάδας συμπεριλήφθηκαν στις ανακοινώσεις των κρουσμάτων, 40 κρούσματα που είχαν βρεθεί εκεί το Νοέμβριο, υπόθεση για την οποία ο ίδιος ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας -που πρόσκειται στη ΝΔ- ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης».

Μιλώντας για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις πατέντες των εμβολίων, ο Ν. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «σήμερα ζούμε το παράδοξο η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα να καταφέρνει να παρασκευάσει το εμβόλιο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και την ίδια στιγμή να κινδυνεύουν να χαθούν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές και να καταστραφούν οικονομικά εκατομμύρια άνθρωποι, επειδή η ΕΕ αρνείται να αγοράσει τις πατέντες των εμβολίων». Υποστήριξε ότι «πρέπει η κυβέρνηση να πιέσει για μια τέτοια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία» που, όπως είπε, «αποτελεί πρόταση πολλών επιστημόνων».

Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα μπορεί να πετυχαίνει διπλωματικές νίκες όταν έχει σχέδιο, συμμαχίες και στόχο» και πως «μία τέτοια διπλωματική νίκη ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών που αποτέλεσε παράλληλα μία κεντρική διπλωματική ήττα για τον Ερντογάν και για τη στρατηγική που ο ίδιος προωθούσε στα Βαλκάνια». Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει πάντοτε το διάλογο με την Τουρκία «και -σε αντίθεση με ό,τι έκανε η ΝΔ στο παρελθόν- δεν καταφεύγει στην αντιπολίτευση της περικεφαλαίας».

Τόνισε ότι «διάλογος όμως σημαίνει ότι στο τραπέζι πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις ή αυτοματοποιημένος μηχανισμός κυρώσεων μαζί με μία θετική ευρωτουρκική ατζέντα». Πρόσθεσε ότι «η ΝΔ δεν "έχτισε" πάνω στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής για κυρώσεις στην Τουρκία, που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2019, και γι' αυτό τώρα -διπλωματικά- βρισκόμαστε σε μειονεκτική θέση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 



ΣΧΕΤΙΚΑ

Νεύρα στην Τουρκία- Προκλητικός ο Ομέρ Τσελίκ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.12.2025 - 20:03

Το επόμενο βήμα του Αλ. Τσίπρα- Με μηνύματα η παρουσίαση του βιβλίου του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.12.2025 - 20:02

Σε Συμπληγάδες η Κυβέρνηση- Μπροστά τρακτέρ και πίσω ΕΕ- Το σχόλιο της Λόρας Ιωάννου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.12.2025 - 19:52

Μπλόκα στη Βοιωτία- Μια ανάσα από την Εθνική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.12.2025 - 19:49

Χριστούγεννα με μπλόκα- Κάλεσμα για διάλογο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.12.2025 - 19:48

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Νεύρα στην Τουρκία- Προκλητικός ο Ομέρ Τσελίκ

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.12.2025 - 20:03

    Το επόμενο βήμα του Αλ. Τσίπρα- Με μηνύματα η παρουσίαση του βιβλίου του

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.12.2025 - 20:02

    Σε Συμπληγάδες η Κυβέρνηση- Μπροστά τρακτέρ και πίσω ΕΕ- Το σχόλιο της Λόρας Ιωάννου

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.12.2025 - 19:52

    Μπλόκα στη Βοιωτία- Μια ανάσα από την Εθνική

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.12.2025 - 19:49

    Χριστούγεννα με μπλόκα- Κάλεσμα για διάλογο

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.12.2025 - 19:48

    Φάμελλος: Ευθύνη μας μια ισχυρή Πολιτεία χωρίς αποκλεισμούς, με ίσες ευκαιρίες για τους ανθρώπους με αναπηρία

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.12.2025 - 17:21

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Γκίλφοϊλ: «Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑ»

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.12.2025 - 09:45

    Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.12.2025 - 09:55

    Μητσοτάκης: Καθρέφτης για την πρόοδο μιας χώρας είναι και η φροντίδα για τους πολίτες της με αναπηρία

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.12.2025 - 13:50

    N. Ανδρουλάκης: "Η σημερινή ημέρα μάς δίνει την ευκαιρία να δούμε τον καθρέπτη της κοινωνίας μας"

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.12.2025 - 14:16

    Alpha news

    • Κεντρικό δελτίο 3/12/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 3/12/2025
    • TikTok  ALPHA
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTok ALPHA
    • Μίδες στη λίστα Forbes- Στην κορυφή ο Ίλον Μασκ
      ΔΙΕΘΝΗ Μίδες στη λίστα Forbes- Στην κορυφή ο Ίλον Μασκ
    • ΗΠΑ: Τραυματίστηκε 8χρονο αγόρι από έκρηξη φορτιστή κινητού τηλεφώνου
      ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Τραυματίστηκε 8χρονο αγόρι από έκρηξη φορτιστή κινητού τηλεφώνου
    • Ο Ντ. Τραμπ αναγγέλλει χτυπήματα- Στο στόχαστρο Βενεζουέλα- Κολομβία
      ΔΙΕΘΝΗ Ο Ντ. Τραμπ αναγγέλλει χτυπήματα- Στο στόχαστρο Βενεζουέλα- Κολομβία
    • "Παζάρι" για την Ουκρανία- Δεν συμφώνησαν Αμερικανοί- Ρώσοι
      ΔΙΕΘΝΗ "Παζάρι" για την Ουκρανία- Δεν συμφώνησαν Αμερικανοί- Ρώσοι
    • Σπείρα Ρομά με χυτήριο- Πάνω από 600.000 ευρώ η λεία τους
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σπείρα Ρομά με χυτήριο- Πάνω από 600.000 ευρώ η λεία τους
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025