- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Επικοινωνία μέσω βιντεοδιάσκεψης Ερντογάν- Μέρκελ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συζήτησαν σήμερα, μέσω βιντεοδιάσκεψης, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, ο Ερντογάν είπε στη Γερμανίδα καγκελάριό ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να είναι δίκαιες και συνεπείς στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου. Δήλωσε επίσης ότι οι διαφορές θα μπορούσαν να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων, εφόσον υπάρχει μια εποικοδομητική και δίκαιη προσέγγιση στην Ανατολική Μεσόγειο. Σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εφαρμόζει μια αποφασιστική πολιτική σε ό,τι αφορά τα δικαιώματά της.
Στη βιντεοδιάσκεψη αυτήν συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο αρχηγός της MIT Χακάν Φιντάν, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν και ο διευθυντής του γραφείου του Ερντογάν, Χασάν Ντογάν.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης άλλα διμερή και περιφερειακά θέματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 20/01/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τετάρτη 21/01/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σποτ γενικού επιτελείου Στρατού
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανακαλείται άσυλο παλαιστίνιου – Πανηγύριζε το μακελειό της Χαμάς στο Ισραήλ
- ΔΙΕΘΝΗ Ενάμιση αιώνα πολιορκούν την Γροιλανδία οι ΗΠΑ
- ΔΙΕΘΝΗ Ο Τραμπ «πάτησε πόδι» στη Γροιλανδία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έκλεβαν στην αντλία της βενζίνης