- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Επικοινωνία μέσω βιντεοδιάσκεψης Ερντογάν- Μέρκελ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συζήτησαν σήμερα, μέσω βιντεοδιάσκεψης, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, ο Ερντογάν είπε στη Γερμανίδα καγκελάριό ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να είναι δίκαιες και συνεπείς στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου. Δήλωσε επίσης ότι οι διαφορές θα μπορούσαν να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων, εφόσον υπάρχει μια εποικοδομητική και δίκαιη προσέγγιση στην Ανατολική Μεσόγειο. Σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εφαρμόζει μια αποφασιστική πολιτική σε ό,τι αφορά τα δικαιώματά της.
Στη βιντεοδιάσκεψη αυτήν συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο αρχηγός της MIT Χακάν Φιντάν, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν και ο διευθυντής του γραφείου του Ερντογάν, Χασάν Ντογάν.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης άλλα διμερή και περιφερειακά θέματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 26/12/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Λονδίνο Στη λειτουργία των Χριστουγέννων
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»- Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ» Προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ημερήσια εκδρομή στην Πάρνηθα – Ένα διαφορετικό οδοιπορικό
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συμπλοκή νεαρών στο Αγρίνιο – Μαχαίρωσαν 23χρονο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ισχυρή έκρηξη στη Θεσσαλονίκη – Αναστάτωση για κατοίκους τα ξημερώματα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έθιμα Χριστουγέννων - Άναψαν» οι φωτιές στη Φλώρινα