- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Πηγή της ΕΕ: Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων μέσω του διαλόγου και όχι των απειλών καλεί η ΕΕ την Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα, πηγή της ΕΕ τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «Αυτό που θέλει να επιτύχει η ΕΕ είναι η Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες και τις αντιπαραθέσεις και να ξεκινήσει επιτέλους να συμπεριφέρεται σαν κανονικός πολιτισμένος εταίρος, ο οποίος επιλύει τα ανοιχτά ζητήματα μέσω του διαλόγου και όχι μέσω των απειλών και των μονομερών ενεργειών».
Νωρίτερα, την ανησυχία του για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας της τουρκικής παραβατικότητας εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής.
Η ανακοίνωση του Ζοζέπ Μπορέλ είναι η ακόλουθη: «Οι τελευταίες ναυτικές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο είναι εξαιρετικά ανησυχητικές. Δεν θα συμβάλουν στην εξεύρεση λύσεων. Αντίθετα, θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και δυσπιστία. Τα θαλάσσια όρια πρέπει να καθοριστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων, όχι μέσω μονομερών δράσεων και κινητοποίησης ναυτικών δυνάμεων. Οι διαφορές πρέπει να επιλυθούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί να βοηθήσει στην επίλυση τέτοιων διαφορών και διαφωνιών σε αυτόν τον τομέα ζωτικού ενδιαφέροντος για την ασφάλεια. Ως Ύπατος Εκπρόσωπος για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ και την Πολιτική Ασφάλειας, θα καταβάλω κάθε προσπάθεια που απαιτείται για την αποκατάσταση ενός τέτοιου διαλόγου και για τη διευκόλυνση της επανέναρξης. Η παρούσα πορεία δράσης δεν θα εξυπηρετήσει ούτε τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε της Τουρκίας. Πρέπει να συνεργαστούμε για την ασφάλεια στη Μεσόγειο».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ανάρτηση Μητσοτάκη για τα 6 χρόνια διακυβέρνησης: Παίρνω δύναμη από τις στιγμές που όλοι οι Έλληνες νιώσαμε υπερήφανοι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βουλή- Επιτρ. Δεοντολογίας: Κατά της άρσης της ασυλίας των 14 βουλευτών της ΝΔ που συμμετείχαν στην προανακριτική για Τριαντόπουλο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 7/7/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο κασιρός την Τρίτη 8/7/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Τικ Τικ ALPHA: Ρομπότ έτοιμα για πρωτάθλημα ποδοσφαίρου
- ΔΙΕΘΝΗ Τουρκία: Στη φυλακή ακόμη τρεις Δήμαρχοι
- ΔΙΕΘΝΗ Η ξηρασία αποκάλυψε αρχαιότητες στην Κίνα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δημογραφικό και μεταναστευτικό – Υπαρξιακή απειλή για την Ελλάδα
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μετωπική για το 2025 - Το σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη