- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Μ. Βαρβιτσιώτης: Με τον εκτροχιασμό Ερντογάν η Τουρκία οδηγείται σε διεθνή απομόνωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο εκτροχιασμός Ερντογάν φέρνει την Τουρκία αντιμέτωπη με όλον τον κόσμο. Εφόσον θέλει να βαδίσει σε νεοοθωμανικούς δρόμους, να ξέρει ότι θα βρεθεί πολύ μακριά από την Ευρώπη και σε διεθνή απομόνωση». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», σχετικά με την απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε πως η Τουρκία δεν σέβεται την πολυπολιτισμικότητα και δεν είναι μία χώρα που έχει ρίξει άγκυρα στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, άλλα μάλλον έχει σηκώσει πανιά για να πάει σε άλλους δρόμους. Πρόσθεσε πως με αυτήν την κίνηση ο Ερντογάν δεν σέβεται το παρελθόν της Κωνσταντινούπολης και δείχνει ότι θέλει να επιστρέψει σε «ένα νεοοθωμανικό όνειρο».
Επιπλέον, τόνισε ότι η Ελλάδα αντιδρά με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία και πως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μάς πληγώνει ως ορθόδοξους χριστιανούς.
Τέλος, υπογράμμισε πως είναι ένα θέμα που αφορά την Τουρκία και όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 10/7/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Παρασκευή 11/7/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Το κρέας κερδίζει στο «τραπέζι» τα έντομα
- ΔΙΕΘΝΗ Νέα γκάφα του Τραμπ – Τα αγγλικά του πρόεδρου της Λιβερίας
- ΔΙΕΘΝΗ Τα παιδιά που άρπαξαν αντάρτες – Βρέθηκε στα 48 του
- ΔΙΕΘΝΗ Τουρκία- Νέα σύλληψη δημάρχου – Αντιπολίτευση κατά Ερντογάν
- ΔΙΕΘΝΗ Επόμενη μέρα στην Ουκρανία – Διεθνής διάσκεψη στην Ιταλία