• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Φ. Γεννηματα: Ενας χρονος ΝΔ κυβερνηση. Ενας χρονος συντηρηση

Φ. Γεννηματά: Ένας χρόνος ΝΔ κυβέρνηση. Ένας χρόνος συντήρηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 06.07.2020 - 15:17

e_fofh_2
H Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης από τη ΝΔ, σχολίασε δηκτικά πως «γαλάζια» κανονικότητα σημαίνει: πελατειακό κράτος, αδιαφάνεια. Τράπεζες που στηρίζουν τους ισχυρούς και όχι τους μικρομεσαίους, για τους εργαζόμενους μισή δουλειά, μισός μισθός, για τους αγρότες αδιαφορία, για τις συντάξεις νέα καθυστέρηση.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, ανάχωμα στη συντήρηση, ασπίδα για τη Δημοκρατία, στήριγμα στην κοινωνία».

Την ίδια ώρα, σε έκτακτη διαδικτυακή ενημέρωση, το Κίνημα Αλλαγής έδωσε στη δημοσιότητα ενημερωτικό κείμενο για 22 σημεία, υπό τον τίτλο «Πίσω από τα φώτα της ράμπας». Αφορούν τομείς της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ και προσδιορίστηκαν από τον Χρήστο Πρωτόπαπα και τους τομεάρχες του κόμματος.

Το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει στο ενημερωτικό του κείμενο ότι, παρά την επικοινωνιακή υπεροχή του κυβερνώντος κόμματος, πρόκειται για τα αρνητικά σημεία της διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας πως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και προσδιορίζεται από την εφαρμογή συντηρητικών πολιτικών, με ταυτόχρονη προσπάθεια διαμόρφωσης πελατειακού κράτους. «Μέχρι την έναρξη της πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθούσε ανάλογη συντηρητική πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Πρωτόπαπας, διευκρινίζοντας ότι δεν ταυτίζει το κυβερνών κόμμα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά διαπιστώνονται ίδιες συντηρητικές πολιτικές, κυρίως στην οικονομία και την κοινωνική πολιτική. «Με την οικονομική διαχείριση που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη διευρύνονται οι ανισότητες, δέχεται πλήγματα η μεσαία τάξη, ενώ για το Υπερταμείο δεν έχει αλλάξει τίποτα», υποστηρίζουν στο Κίνημα Αλλαγής.

Τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ δεσμεύτηκαν ότι τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί η εναλλακτική πρόταση του κόμματος για την ανάκαμψη της οικονομίας και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, οι κ. Πρωτόπαπας και Χρηστίδης υπογράμμισαν, ότι καταγράφονται σημάδια ανοδικής τάσης του ΚΙΝΑΛ, αλλά αυτό δεν αρκεί και η προσπάθειά του είναι προσπάθεια διαρκείας.

«Έχουμε σαφείς ενδείξεις ότι πολίτες που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα αντιλαμβάνονται τι έγινε στα 4,5 χρόνια κυβέρνησής του κι αποστασιοποιούνται. Έτσι γίνεται. Περνάμε από μια ενδιάμεση φάση και οφείλουμε να τους πείσουμε».

Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, σχολίασε τις πρόσφατες αποκαλύψεις και καταγγελίες του επιχειρηματία Χρίστου Καλογρίτσα για τον Νίκο Παππά, λέγοντας: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να ρίξει φως για όλους και για όλα» ενώ όταν ρωτήθηκε για την παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου, δικηγόρου του κ. Καλογρίτσα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο αφού υπάρχει επιχειρηματική διένεξη ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος ειδικά στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Χρηστίδης του καταλόγισε πλήρη πολιτική ευθύνη, καθώς ως πρωθυπουργός έχει την ευθύνη για την τήρηση της νομιμότητας, αλλά και για τα πρόσωπα και τους συνεργάτες που επέλεξε.
Σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις του επιχειρηματία Σ. Μιωνή, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, διερωτήθηκε αν η κ. Τουλουπάκη παραπλάνησε τη Βουλή και αυτή η πιθανότητα θα πρέπει να διερευνηθεί.



ΣΧΕΤΙΚΑ

Βουλή- Σ. Φάμελλος: Οι αγρότες χρειάζονται εξειδικευμένη και άμεση εξυπηρέτηση και καθοδήγηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18.12.2025 - 16:33

Βουλή- Αλ. Χαρίτσης: Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση, είναι damage control

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18.12.2025 - 16:04

Ν. Δένδιας από τη Λοριάν για την τελετή ονοματοδοσίας της φρεγάτας «Κίμων»: Το Πολεμικό Ναυτικό εισέρχεται σε νέα εποχή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18.12.2025 - 15:32

Υπουργοί στην Εξεταστική- "Εκρηκτικές" ακροάσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18.12.2025 - 15:09

Μετωπική για τα "λουκέτα" στα ΕΛΤΑ- Αντιπολιτευτική ομοβροντία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18.12.2025 - 14:56

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Βουλή- Σ. Φάμελλος: Οι αγρότες χρειάζονται εξειδικευμένη και άμεση εξυπηρέτηση και καθοδήγηση

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18.12.2025 - 16:33

    Βουλή- Αλ. Χαρίτσης: Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση, είναι damage control

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18.12.2025 - 16:04

    Ν. Δένδιας από τη Λοριάν για την τελετή ονοματοδοσίας της φρεγάτας «Κίμων»: Το Πολεμικό Ναυτικό εισέρχεται σε νέα εποχή

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18.12.2025 - 15:32

    Υπουργοί στην Εξεταστική- "Εκρηκτικές" ακροάσεις

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18.12.2025 - 15:09

    Μετωπική για τα "λουκέτα" στα ΕΛΤΑ- Αντιπολιτευτική ομοβροντία

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18.12.2025 - 14:56

    Με ελληνική σημαία ο "ΚΙΜΩΝ"- Παραδόθηκε η πρώτη φρεγάτα Belharra

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18.12.2025 - 14:53

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η λειτουργία των ΕΛΤΑ

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18.12.2025 - 10:35

    Προσωρινός διευθ. σύμβουλος ΕΛΤΑ: Κανένας πολίτης και καμία περιοχή δεν θα μείνει χωρίς πλήρη ταχυδρομική εξυπηρέτηση

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18.12.2025 - 11:30

    Παπασταύρου: "Eκ του αποτελέσματος, υπήρξαν επιτήδειοι που εκμεταλλεύτηκαν τις παθογένειες για οικονομικό όφελος"

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18.12.2025 - 11:48

    "Η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία και θα υποστηρίξει οποιαδήποτε λύση μπορεί να της παρέχει χρηματοδοτική σταθερότητα"

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18.12.2025 - 12:08

    Alpha news

    • Μεσημεριανό δελτίο 18/12/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 18/12/2025
    • Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς- Φιλανθρωπική συναυλία
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς- Φιλανθρωπική συναυλία
    • Μετωπική για τα "λουκέτα" στα ΕΛΤΑ- Αντιπολιτευτική ομοβροντία
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μετωπική για τα "λουκέτα" στα ΕΛΤΑ- Αντιπολιτευτική ομοβροντία
    • "Χριστούγεννα για όλους" από την AVIN με δώρα και είδη πρώτης ανάγκης
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Χριστούγεννα για όλους" από την AVIN με δώρα και είδη πρώτης ανάγκης
    • Με ελληνική σημαία ο "ΚΙΜΩΝ"- Παραδόθηκε η πρώτη φρεγάτα Belharra
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με ελληνική σημαία ο "ΚΙΜΩΝ"- Παραδόθηκε η πρώτη φρεγάτα Belharra
    • Βραζιλία: Πέταξε τη φίλη του από το μπαλκόνι
      ΔΙΕΘΝΗ Βραζιλία: Πέταξε τη φίλη του από το μπαλκόνι
    • ΗΠΑ : Διάγγελμα του Ντ. Τραμπ- Επιτέθηκε ξανά στον Τζο Μπάιντεν
      ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ : Διάγγελμα του Ντ. Τραμπ- Επιτέθηκε ξανά στον Τζο Μπάιντεν
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025