• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Η προωθηση της διμερους συνεργασιας Ελλαδας - ΗΠΑ στον τομεα της ανωτατης εκπαιδευσης, στο επικεντρο τηλεδιασκεψης

Η προώθηση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 16.06.2020 - 11:48

tilediaskepsi_KM_Kerameos

Η προώθηση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και η προσφορά ευκαιριών σε ταλαντούχους Έλληνες που ξεχωρίζουν στα δημόσια πανεπιστήμιά μας βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Έμφαση δόθηκε στην πολύπλευρη συνεργασία των ελληνικών ιδρυμάτων με 27 κορυφαία πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Στα δημόσια πανεπιστήμιά μας υπάρχει ένα εκπληκτικό σύνολο ταλαντούχων ανθρώπων με πάρα πολύ μεγάλη αξία και δυνατότητες που δεν έχουν αναδειχθεί» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι μετά την 7η Ιουλίου του 2019, «το πρώτο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να ανοίξουμε αυτό το σύνολο των ανθρώπων στον υπόλοιπο κόσμο, ενισχύοντας τη διεθνή του παρουσία, και ουσιαστικά να τους δώσουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουν συνεργασίες με ιδρύματα του εξωτερικού».

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Βασίλης Διγαλάκης και ο γενικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Απόστολος Δημητρόπουλος.

Την αμερικανική πλευρά εκπροσώπησαν o επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης των ΗΠΑ 'Αλαν Γκούντμαν, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας που εγκαινίασε τον περασμένο Σεπτέμβριο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, από κοινού με το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης (Institute of International Education - IIE) και στοχεύει στη διευκόλυνση της προσέγγισης αμερικανικών και ελληνικών πανεπιστημίων, ώστε να δρομολογηθούν μακροπρόθεσμες συνέργειες, όπως η εκπόνηση κοινών και διπλών προγραμμάτων σπουδών, η συμμετοχή φοιτητών από χώρες του εξωτερικού σε ξενόγλωσσα και θερινά προγράμματα στη χώρα μας, οι «ανταλλαγές» φοιτητών, ακαδημαϊκών, ερευνητών και τεχνογνωσίας, καθώς και άλλες μορφές συνεργασίας που τα ίδια τα Ιδρύματα θα αποφασίσουν.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάζει αυτονόητο ενδιαφέρον για πολλά αμερικανικά πανεπιστήμια ως προς την ανάπτυξη συνεργασιών, όχι μόνο επειδή είναι απολύτως λογικό να σπουδάζει κανείς μια σειρά από αντικείμενα στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα, αρχαία ελληνικά, ιστορία και αρχαιολογία, αλλά επίσης διότι τα πανεπιστήμιά μας είναι ιδρύματα ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να προσθέσει αμέσως μετά απευθυνόμενος στην εκπαιδευτική κοινότητα: «Ουσιαστικά θέλουμε εσείς να ορίσετε τους τομείς ενδιαφέροντος και εμείς να μην παρεμβαίνουμε αλλά να επιτρέψουμε στα ίδια τα πανεπιστήμια να συνάψουν συνεργασίες με δική τους πρωτοβουλία. Αυτό μπορεί να φαίνεται αυτονόητο για εσάς, ωστόσο στο παρελθόν το Υπουργείο Παιδείας ασκούσε πολύ αυστηρό έλεγχο στα δημόσια πανεπιστήμια, και αυτό που εμείς κάναμε είναι να δώσουμε στα πανεπιστήμια τη δυνατότητα να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες από μόνα τους και να προβαίνουν σε τέτοιου είδους συνεργασίες».

Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια (εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη) και 27 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια, μεταξύ αυτών μέλη της περίφημης Ivy League που περιλαμβάνει τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

«Αυτό είναι μία μόνο αποτύπωση του ευρύτερου ενδιαφέροντός μας να προσφέρουμε στους ταλαντούχους νέους και νέες της Ελλάδας καλύτερες ευκαιρίες να σπουδάσουν σε ελληνικά πανεπιστήμια, τα οποία δεν θα είναι απομονωμένα, αλλά θα είναι ανοικτά στον κόσμο και θα τους παρέχουν τη μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση σε διεθνείς εμπειρίες» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στην τοποθέτησή της, υπογράμμισε τη σταθερή δέσμευση της κυβέρνησης, αλλά και του Υπουργείου Παιδείας ειδικότερα, να υλοποιήσουν το πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών Πανεπιστημίων που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και να στηρίξουν την εξωστρέφεια των Ανώτατων Ιδρυμάτων της χώρας. Η υπουργός χαιρέτησε το γεγονός ότι, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι του ΙΙΕ, η παρούσα συμμετοχή αμερικανικών πανεπιστημίων σε πρόγραμμα του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης της Αμερικής είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των 101 ετών λειτουργίας του.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης έγινε εκτενής ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, με αφορμή και τον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα και περιέχει, μεταξύ άλλων, διατάξεις για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών ΑΕΙ, τη θεσμοθέτηση κοινών και διπλών προγραμμάτων σπουδών μεταξύ ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, τη διευκόλυνση της συμμετοχής αλλοδαπών φοιτητών σε ξενόγλωσσα και θερινά προγράμματα στη χώρα μας. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης της εκ μέρους της ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, η προεδρεύουσα της Συνόδου των Πρυτάνεων, Χρυσή Βιτσιλάκη, καθώς και η διευθύνουσα σύμβουλος του Fulbright στην Ελλάδα 'Αρτεμις Ζενέτου.

«Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο τόπο από την Ελλάδα όπου Αμερικανοί φοιτητές θα μπορούσαν να αποκτήσουν διεθνή εμπειρία και να συμπληρώσουν τις σπουδές τους» τόνισε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέφρι Πάιατ προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα».

Για τα τέλη Μαρτίου 2020 είχε προγραμματιστεί η έλευση αντιπροσωπείας των συμμετεχόντων αμερικανικών πανεπιστημίων, συναντήσεις με πρυτάνεις ελληνικών πανεπιστημίων και επισκέψεις σε αστικά και περιφερειακά πανεπιστήμια, προκειμένου να δρομολογηθούν εν συνεχεία μακροπρόθεσμες συνεργασίες. Η αποστολή αναβλήθηκε εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού και συμφωνήθηκε ο επαναπρογραμματισμός της επίσκεψης της αντιπροσωπείας αμερικανικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι κρίμα που δεν μπορέσατε να έρθετε στην Ελλάδα τον Μάρτιο, είχαμε διοργανώσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα για όλους σας, αλλά όλα ανατράπηκαν λόγω της επιδημίας του COVID-19. Ευελπιστούμε όμως να σας υποδεχθούμε το φθινόπωρο όταν θα έχουμε ξεπεράσει αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο. Όπως ανέφερε η υπουργός, η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει την πανδημία COVID-19 μάλλον καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Προβαίνουμε τώρα στη σταδιακή επαναλειτουργία όλων των κλάδων της οικονομίας και επανερχόμαστε κατά το δυνατόν στην κανονική ζωή. Ελπίζουμε ότι έως το φθινόπωρο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε όλα τα πανεπιστήμιά μας και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Γιατί λοιπόν είναι τόσο σημαντική αυτή η πρωτοβουλία για εμένα; Από την ανάληψη της διακυβέρνησης τον προηγούμενο Ιούλιο, θέσαμε τη μεταρρύθμιση του ελληνικού συστήματος δημόσιας παιδείας στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Τονίζω τον όρο σύστημα δημόσιας παιδείας, επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμη ιδιωτικά πανεπιστήμια, καθώς το Σύνταγμα της χώρας εξακολουθεί να απαγορεύει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ωστόσο, διαπιστώσαμε εξαρχής ότι στα δημόσια πανεπιστήμιά μας υπάρχει ένα εκπληκτικό σύνολο ταλαντούχων ανθρώπων με πάρα πολύ μεγάλη αξία και δυνατότητες που δεν έχουν αναδειχτεί. Συνεπώς, το πρώτο που έπρεπε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε αυτό το σύνολο των ανθρώπων στον υπόλοιπο κόσμο, ενισχύοντας τη διεθνή του παρουσία, και ουσιαστικά να τους δώσουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουν συνεργασίες με ιδρύματα του εξωτερικού. Συμμετέχουμε ήδη σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο συνεργασιών, αλλά αισθανθήκαμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα, συνάπτοντας συνεργασίες μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων με έναν καλύτερα δομημένο τρόπο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον 'Αλαν Γκούντμαν για όλα όσα έχει κάνει προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία, καθώς επίσης τον Πρέσβη κύριο Πάιατ και όλους όσοι έχουν εργαστεί προς αυτήν την κατεύθυνση».

Επίσης σημείωσε: «Η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάζει αυτονόητο ενδιαφέρον για πολλά αμερικανικά πανεπιστήμια ως προς την ανάπτυξη συνεργασιών, όχι μόνο επειδή είναι απολύτως λογικό να σπουδάζει κανείς μια σειρά από αντικείμενα στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα, αρχαία ελληνικά, ιστορία και αρχαιολογία, αλλά επίσης διότι τα πανεπιστήμιά μας είναι ιδρύματα ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας χωρίς να είναι ιδιαίτερα γνωστά στον υπόλοιπο κόσμο. Συνεπώς, σας δίνεται μια ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για το σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα και για την ανάπτυξη συνεργασιών σε τομείς που σας ενδιαφέρουν. Προσφέρουμε μεγάλη δυνατότητα επιλογών ως προς τις μορφές των συνεργασιών που μπορούμε να αναπτύξουμε, όπως κοινά πτυχία, μαθήματα ξένων γλωσσών, θερινούς κύκλους μαθημάτων, ερευνητικές πρωτοβουλίες. Ουσιαστικά θέλουμε εσείς να ορίσετε τους τομείς ενδιαφέροντος και εμείς να μην παρεμβαίνουμε αλλά να επιτρέψουμε στα ίδια τα πανεπιστήμια να συνάψουν συνεργασίες με δική τους πρωτοβουλία. Αυτό μπορεί να φαίνεται αυτονόητο για εσάς, ωστόσο στο παρελθόν το Υπουργείο Παιδείας ασκούσε πολύ αυστηρό, κατ' εμέ, έλεγχο στα δημόσια πανεπιστήμια, και αυτό που εμείς ουσιαστικά κάναμε είναι να δώσουμε στα πανεπιστήμια τη δυνατότητα να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες από μόνα τους, και να προβαίνουν σε τέτοιου είδους συνεργασίες.

Έτσι, το πρόγραμμα αυτό είναι μια ευκαιρία για τα ελληνικά πανεπιστήμια να παρουσιάσουν όσα προσφέρουν σε διεθνές επίπεδο, και ειδικότερα μέσα από τη συνεργασία με τα αμερικανικά πανεπιστήμια. Είμαι βέβαιος ότι όσο περισσότερο εξοικειώνεστε με την ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας, θα διαπιστώνετε ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης ισχυρών συνεργασιών ανάμεσα σε αμερικανικά και ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε:« Η χώρα μας βγαίνει από μια δεκαετή κρίση και θεωρώ ότι βγαίνει ισχυρότερη από πριν. Η κυβέρνηση μας είναι προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις και η μεταρρύθμιση της παιδείας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητά μας. Αυτό που κάνουμε εδώ είναι ουσιαστικά μία μόνο αποτύπωση του ευρύτερου ενδιαφέροντός μας να προσφέρουμε στους ταλαντούχους νέους και νέες της Ελλάδας καλύτερες ευκαιρίες να σπουδάσουν σε ελληνικά πανεπιστήμια, τα οποία δεν θα είναι απομονωμένα, αλλά θα είναι ανοικτά στον κόσμο και θα τους παρέχουν τη μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση σε διεθνείς εμπειρίες. Στο σημείο αυτό θα σταματήσω, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη συμμετοχή σας, ελπίζω ότι, μετά τη συζήτηση αυτή, το ενδιαφέρον σας θα αυξηθεί, και είμαι βέβαιος ότι όταν αποφασίσετε να έρθετε στην Ελλάδα και συναντηθείτε με τα πανεπιστήμια, θα κατανοήσετε την πραγματική αξία του είδους των συνεργασιών που μπορείτε να συνάψετε. Ευελπιστώ, λοιπόν, ότι, αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο και επιτραπούν οι πτήσεις προς την Ελλάδα, και η πανδημία περιοριστεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις ΗΠΑ, θα μπορέσουμε να σας δούμε από κοντά και να σας καλωσορίσουμε το φθινόπωρο».

Η λίστα των αμερικανικών πανεπιστημίων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι η ακόλουθη:

California Polytechnic State University

Columbia University

George Mason University

Harvard University - Harvard T.H. Chan School of Public Health

Indiana University System, Indiana University Bloomington

Johns Hopkins

Joliet Junior College

Lehigh University

NYU

Ohio Northern University

Princeton University

Rutgers University

Stockton University

Tufts University

University of Illinois at Urbana-Champaign

UMass Amherst

UC Berkeley

University of Alabama

University of Cincinnati

University of Delaware

University of Illinois at Chicago

University of Kentucky

University of South Alabama

University of Southern California - Viterbi School of Engineering

Wayne State University

William & Mary

York College of Pennsylvania

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ      

Φωτογραφία: EUROKINISSI





ΣΧΕΤΙΚΑ

"Εμπλοκή Γ. Φλωρίδη στην καθυστέρηση διαβίβασης της δικογραφίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας προς τη Βουλή για ΟΠΕΚΕΠΕ"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.07.2025 - 16:22

Στον Ατλαντικό ο "ΚΙΜΩΝ"- Το πρώτο τεστ για την ελληνική φρεγάτα Belharra

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.07.2025 - 14:49

Μήνυση Μ. Καρυστιανού για Προανακριτική Τριαντόπουλου- "Όχι" στην άρση ασυλίας 14 βουλευτών της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.07.2025 - 14:38

"Πόλωση" για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Κλειδώνει" η πρόταση για Προανακριτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.07.2025 - 14:36

Ευρω-"παζάρι" με τη Λιβύη- Δυο εκατ. μετανάστες περιμένουν στις ακτές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.07.2025 - 14:32

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    "Εμπλοκή Γ. Φλωρίδη στην καθυστέρηση διαβίβασης της δικογραφίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας προς τη Βουλή για ΟΠΕΚΕΠΕ"

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.07.2025 - 16:22

    Στον Ατλαντικό ο "ΚΙΜΩΝ"- Το πρώτο τεστ για την ελληνική φρεγάτα Belharra

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.07.2025 - 14:49

    Μήνυση Μ. Καρυστιανού για Προανακριτική Τριαντόπουλου- "Όχι" στην άρση ασυλίας 14 βουλευτών της ΝΔ

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.07.2025 - 14:38

    "Πόλωση" για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Κλειδώνει" η πρόταση για Προανακριτική

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.07.2025 - 14:36

    Ευρω-"παζάρι" με τη Λιβύη- Δυο εκατ. μετανάστες περιμένουν στις ακτές

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.07.2025 - 14:32

    Τσίπρας για τον Πρ. Παυλόπουλο: Υπήρξε εξαιρετικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.07.2025 - 14:14

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Ομιλία του πρωθυπουργού σε εκδήλωση για δωρεά στο προσωπικό υποβρυχίων καταστροφών

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.07.2025 - 09:11

    Στη Λιβύη Θ. Πλεύρης και ο επίτροπος Μετανάστευσης Μ. Μπρούνερ για την αποκλιμάκωση των ροών προς Κρήτη

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.07.2025 - 09:01

    Ανάρτηση Μητσοτάκη για τα 6 χρόνια διακυβέρνησης: Παίρνω δύναμη από τις στιγμές που όλοι οι Έλληνες νιώσαμε υπερήφανοι

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.07.2025 - 13:00

    Βουλή- Επιτρ. Δεοντολογίας: Κατά της άρσης της ασυλίας των 14 βουλευτών της ΝΔ που συμμετείχαν στην προανακριτική για Τριαντόπουλο

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.07.2025 - 12:15

    Alpha news

    • Μεσημεριανό δελτίο 8/7/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 8/7/2025
    • Νεκρός 48χρονος αστυνομικός σε τροχαίο δυστύχημα στην Καλλιθέα
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νεκρός 48χρονος αστυνομικός σε τροχαίο δυστύχημα στην Καλλιθέα
    • ΗΠΑ: Εκατόμβη στο Τέξας- Θρηνούν δεκάδες παιδιά
      ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Εκατόμβη στο Τέξας- Θρηνούν δεκάδες παιδιά
    • Spetses Classic Yacht Regata 2025- Λαμπερό τριήμερο ιστιοπλοΐας
      ΑΘΛΗΤΙΚΑ Spetses Classic Yacht Regata 2025- Λαμπερό τριήμερο ιστιοπλοΐας
    • Στον Ατλαντικό ο "ΚΙΜΩΝ"-  Το πρώτο τεστ για την ελληνική φρεγάτα Belharra
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στον Ατλαντικό ο "ΚΙΜΩΝ"- Το πρώτο τεστ για την ελληνική φρεγάτα Belharra
    •  Στο Λευκό Οίκο ο Μπ. Νετανιάχου- "Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης"
      ΔΙΕΘΝΗ Στο Λευκό Οίκο ο Μπ. Νετανιάχου- "Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης"
    • Ιταλία: Τραγωδία σε αεροδρόμιο στο Μπέργκαμο- Τουρμπίνα αεροσκάφους "ρούφηξε" επιβάτη
      ΔΙΕΘΝΗ Ιταλία: Τραγωδία σε αεροδρόμιο στο Μπέργκαμο- Τουρμπίνα αεροσκάφους "ρούφηξε" επιβάτη
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025