- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Τζ.Κόντε: «Ιστορική στροφή » την γαλλογερμανική απόφαση για το Ταμείο Ανάκαμψης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η εφημερίδα του Μιλάνου, παράλληλα, αναφέρει ότι ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης συνεχίζει να απορρίπτει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει, η χώρα του την οικονομική στήριξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. «Πέρα από τις διάφορες πολιτικές ευαισθησίες και τις όποιες προϋποθέσεις, δεν στοχεύω σε αυτή την βοήθεια και λόγω της συνολικής ισχύος της συγκεκριμένης χρηματοδότησης», πρόσθεσε ο Κόντε, πάντα σύμφωνα με πηγές της Corriere della Sera.
Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των μέχρι τώρα υπολογισμών, η Ιταλία θα μπορούσε να λάβει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας περίπου 37 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ από το Ταμείο Ανάκαμψης (αν το συνολικό του “ βάρος” παραμείνει στα πεντακόσια δισεκατομμύρια ευρώ), η επιχορήγηση προς τις διάφορες ιταλικές περιφέρειες μπορεί να αγγίξει τα εκατό δισεκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 18/12/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Παρασκευή 19/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Πρωταγωνιστές» για τον Δ. Σαββόπουλο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η χριστουγεννιάτικη γιορτή της «Ελπίδας»
- ΔΙΕΘΝΗ Αλβανία: Συγκρούσεις μέσα στο κοινοβούλιο εν μέσω κατηγοριών εις βάρος της αντιπροέδρου της κυβέρνησης για διαφθορά
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ελληνική σημαία υψώθηκε στη φρεγάτα «Κίμων»
- ΔΙΕΘΝΗ Νταής σύντροφος πέταξε τη φίλη του από το μπαλκόνι