- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Με απόφαση Δένδια, μέτρα και διοικητικές διευκολύνσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με υπουργική απόφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μετά από εισήγηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και την υποβολή απόψεων των υπολοίπων Γενικών Επιτελείων, θεσπίζεται σειρά από νέα ευεργετικά μέτρα και διοικητικές διευκολύνσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την υπουργική απόφαση καταργείται η προηγούμενη και επέρχονται τέσσερις κύριες αλλαγές.
- Πρώτον, αντικαθίσταται η προϋπόθεση της ανικανότητας άσκησης κάθε βιοποριστικού επαγγέλματος ή εργασία από την προϋπόθεση της συνδρομής αναπηρίας.
- Δεύτερον, προσδιορίζονται οι όροι «νυχτερινή βάρδια» και «διανυκτέρευση στο πλαίσιο εκτέλεσης υπηρεσίας».
- Τρίτον, προστίθεται επιπλέον ο όρος της «κατά αποκλειστικότητα» άσκησης επιμέλειας ενηλίκου τέκνου κατόπιν δικαστικής απόφασης για τα στελέχη που ευεργετούνται από σχετικές διατάξεις.
- Τέταρτον, ρυθμίζεται για συγκεκριμένες κατηγορίες στρατιωτικών που εμπίπτουν στις ευεργετικές ρυθμίσεις και αντιμετωπίζουν οξέα κοινωνικά προβλήματα (γονείς μονογονεϊκών οικογενειών, γονείς που ασκούν την αποκλειστική επιμέλεια τέκνου με αναπηρία ή μη, γυναίκες που υποβάλλονται σε διαδικασία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κ.α.) η απαλλαγή τους από την εκτέλεση υπηρεσιών και από τη συμμετοχή σε ασκήσεις, το δικαίωμα επιλογής βάρδιας (πρωινής, απογευματινής, νυχτερινής) και το ανώτατο όριο υπηρεσιών.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Μητσοτάκης: Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια τέτοια ιστορική συμφωνία, η οποία θέτει κανόνες στην αγορά εργασίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πιερρακάκης στους FT: Πώς η ανάκαμψη της Ελλάδας μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για την Ευρώπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελλ. Λύση: Η κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ για τις ένοπλες δυνάμεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 26/11/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θάνατος φοιτητή σε κατάρρευση κτηρίου στη Λάρισα – Ποινή- χάδι καταγγέλλουν οι γονείς
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επικίνδυνη κακοκαιρία – 48ωρο στο κόκκινο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Οχυρώνονται» για την κακοκαιρία
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 27/11/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Tik Tok Alpha: Στους -62 βαθμούς η θερμοκρασία στην Ανταρκτική
- ΔΙΕΘΝΗ Σε ρυθμούς Χριστουγέννων – Το ψηλότερο δέντρο του κόσμου