• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Κυρ. Πιερρακακης: Σε ισχυ απο αυριο το πακετο ενισχυσεων

Κυρ. Πιερρακάκης: Σε ισχύ από αύριο το πακέτο ενισχύσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 23.11.2025 - 14:17

SLIDER__kosmos_diavasi_int

Από αύριο ξεκινά η καταβολή των ενισχύσεων συνολικού ύψους περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν 2,4 εκατομμύρια πολίτες, σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις 24 Νοεμβρίου θα καταβληθεί η μόνιμη ενίσχυση των 250 ευρώ σε περισσότερους από 1,4 εκατομμύρια συνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες και δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας. Το ποσό διπλασιάζεται αυτόματα στα 500 ευρώ για τα ζευγάρια όπου και οι δύο πληρούν τα κριτήρια.

   Η ενίσχυση αφορά όσους είναι άνω των 65 ετών, με ετήσιο εισόδημα έως 14.000 ευρώ για άγαμους/χήρους ή έως 26.000 ευρώ για έγγαμους, και με ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ ή 300.000 ευρώ αντίστοιχα. Το ηλικιακό όριο δεν ισχύει για τους συνταξιούχους με αναπηρία (ΑμεΑ).

   Επίσης, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, περίπου 1 εκατομμύριο νοικοκυριά θα λάβουν την επιστροφή ενός ενοικίου για το 2024. Το ποσό φτάνει έως τα 800 ευρώ, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. Η επιστροφή αφορά ενοίκιο κύριας ή φοιτητικής κατοικίας και αποτελεί μόνιμη κυβερνητική πολιτική που θα καταβάλλεται κάθε Νοέμβριο χωρίς αίτηση, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

   Χιλιάδες πολίτες - συνταξιούχοι, ανασφάλιστοι υπερήλικες και άτομα με αναπηρία που ζουν σε μισθωμένη κατοικία - θα δουν και τις δύο ενισχύσεις στους λογαριασμούς τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΟΟ.

   Οι παρεμβάσεις αυτές εντάσσονται στο μεγάλο πακέτο μέτρων ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα ξεδιπλωθεί τους επόμενους μήνες και θα ωφελήσει πάνω από 5 εκατομμύρια πολίτες. Το πακέτο περιλαμβάνει παρεμβάσεις που ενισχύουν το διαθέσιμο εισόδημα, όπως μειώσεις επιβαρύνσεων στη μισθωτή εργασία, νέες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, τη σταδιακή κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, αυξήσεις στους ενστόλους, καθώς και το νέο πλαίσιο ενισχύσεων για νοικοκυριά και ευάλωτες ομάδες.

   Με τις συντάξεις Ιανουαρίου, περίπου 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα λάβουν επιπλέον αυξήσεις, ενώ όσοι διατηρούν ακόμη προσωπική διαφορά θα λάβουν για πρώτη φορά μετά από χρόνια αύξηση ίση με το 50% της αύξησης που θα δουν όσοι δεν έχουν προσωπική διαφορά.

   Πιερρακάκης: «Θέλουμε μια Ελλάδα που δίνει ευκαιρίες σε όλους»

   «Από αύριο, χιλιάδες συμπολίτες μας θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους, με την ενίσχυση των 250 ευρώ που θα στηρίξει άμεσα πάνω από 1,4 εκατομμύρια συνταξιούχους, υπερήλικες και άτομα με αναπηρία» αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης. Και τονίζει ότι «είναι μια παρέμβαση που αναγνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες τους και αντανακλά τη δέσμευσή μας να στεκόμαστε δίπλα τους με ουσιαστικό τρόπο».

   Στη δήλωσή του ο κ. Πιερρακάκης αναφέρει επίσης ότι «λίγες ημέρες αργότερα, η επιστροφή ενοικίου σε ένα εκατομμύριο νοικοκυριά θα προσφέρει σημαντική ανακούφιση σε όσους πιέζονται από το υψηλό κόστος στέγασης. Αυτές οι ενισχύσεις δεν είναι μεμονωμένες κινήσεις. Είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα δουν οι πολίτες τους επόμενους μήνες: Μειώσεις επιβαρύνσεων στη μισθωτή εργασία, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, παρεμβάσεις για το εισόδημα εκατομμυρίων ανθρώπων.

   Η οικονομία μας αναπτύσσεται και αυτή η ανάπτυξη πρέπει να φτάνει σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε πολίτη. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμη δυσκολίες. Γι' αυτό συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Θέλουμε μία Ελλάδα που δεν αφήνει κανέναν πίσω, που στηρίζει τους πιο ευάλωτους και δίνει ευκαιρίες σε όλους. Αυτές οι ενισχύσεις είναι ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Θα συνεχίσουμε με συνέπεια, σχέδιο και πράξεις» καταλήγει στη δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)

 





ΣΧΕΤΙΚΑ

Σφοδρή αντιπαράθεση- Στο επίκεντρο ακρίβεια - οικονομία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22.11.2025 - 20:27

Στην Κέρκυρα ο Κ. Κατσαφάδος για αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22.11.2025 - 16:15

Τον επόμενο μήνα θα απολογηθούν στην ανακρίτρια οι Χρ. Τριαντόπουλος και Κ. Αγοραστός για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22.11.2025 - 15:29

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι υποκλοπές έχουν το ονοματεπώνυμο του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 21.11.2025 - 21:58

Μετωπική Κωνσταντοπούλου – Μαρινάκη για την παραίτηση Καραναστάση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 21.11.2025 - 21:10

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Σφοδρή αντιπαράθεση- Στο επίκεντρο ακρίβεια - οικονομία

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22.11.2025 - 20:27

    Στην Κέρκυρα ο Κ. Κατσαφάδος για αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22.11.2025 - 16:15

    Τον επόμενο μήνα θα απολογηθούν στην ανακρίτρια οι Χρ. Τριαντόπουλος και Κ. Αγοραστός για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22.11.2025 - 15:29

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι υποκλοπές έχουν το ονοματεπώνυμο του Κυριάκου Μητσοτάκη

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 21.11.2025 - 21:58

    Μετωπική Κωνσταντοπούλου – Μαρινάκη για την παραίτηση Καραναστάση

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 21.11.2025 - 21:10

    Αλλαγές στις ένοπλες Δυνάμεις – Μισθολόγιο – θητεία και στράτευση γυναικών

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 21.11.2025 - 21:04

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Κυρ. Πιερρακάκης: Σε ισχύ από αύριο το πακέτο ενισχύσεων

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 23.11.2025 - 14:17

    Alpha news

    • Κεντρικό Δελτίο 22/11/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 22/11/2025
    • Ο «ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ» στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση - Από το West End του Λονδίνου στην Αθήνα
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο «ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ» στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση - Από το West End του Λονδίνου στην Αθήνα
    • Ντιτζέι ξεσηκώνει σε λαϊκές αγορές  
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ντιτζέι ξεσηκώνει σε λαϊκές αγορές  
    • «Άφιξη» για το διάσημο κρασί – Γιορτάζουν τη νέα σοδειά
      ΔΙΕΘΝΗ «Άφιξη» για το διάσημο κρασί – Γιορτάζουν τη νέα σοδειά
    • Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα – Άνοιξαν οι υπαίθριες αγορές
      ΔΙΕΘΝΗ Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα – Άνοιξαν οι υπαίθριες αγορές
    • Τελεσίγραφο Τραμπ για συμφωνία ειρήνης – Αντίστροφη μέτρηση για απάντηση Ζελένσκι
      ΔΙΕΘΝΗ Τελεσίγραφο Τραμπ για συμφωνία ειρήνης – Αντίστροφη μέτρηση για απάντηση Ζελένσκι
    • Σφοδρή αντιπαράθεση- Στο επίκεντρο ακρίβεια - οικονομία
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σφοδρή αντιπαράθεση- Στο επίκεντρο ακρίβεια - οικονομία
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025