• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Π. Μαρινακης: Αυξησαμε μισθους και επενδυσεις- Μειωσαμε την ανεργια και τους φορους

Π. Μαρινάκης: Αυξήσαμε μισθούς και επενδύσεις- Μειώσαμε την ανεργία και τους φόρους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 29.10.2025 - 11:41

Pavlos_Marinakis_I12

«Ο νόμος πλέον εφαρμόζεται, το βλέπουμε στα Πανεπιστήμια, αλλά και στα γήπεδα. Ο κόσμος κατάλαβε πως η επαναστατική γυμναστική των προηγούμενων χρόνων πήγε την Ελλάδα πίσω. Κάποιοι επένδυσαν στην προβοκάτσια και το μπάχαλο και δεν τους βγήκε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ερωτηθείς για την ειρηνική πραγματοποίηση των χθεσινών παρελάσεων για την εθνική επέτειο του "ΟΧΙ".

Για το ίδιο θέμα ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι η ΕΛΑΣ αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει με επαγγελματισμό την εφαρμογή της πρόσφατης τροπολογίας για την προστασία και την ανάδειξη του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη και επέμεινε πως «πετυχαίνουμε τον στόχο της εφαρμογής του νόμου χωρίς να προκαλείται ένταση». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η προσφάτως ψηφισθείσα τροπολογία ήταν αναγκαία «γιατί δεν ήμασταν όλοι στην ίδια σελίδα», όπως είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι αντιφάσκει.

«Τώρα το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει μέσω του εκπροσώπου του, που ακούσαμε προ ολίγου αχρείαστη την τροπολογία. Πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή την είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματική, την καταψήφισε και δεσμεύθηκε ότι θα την καταργήσει. Όταν χαρακτηρίζεις κάτι περιττό, δε λες την ίδια στιγμή ότι θα το καταργήσεις όταν γίνεις κυβέρνηση» ανέφερε.

Σε ερώτηση για πληροφορίες περί επικείμενο ανασχηματισμό, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι «δεν είναι σε καμία τέτοια φάση η κυβέρνηση, ανασχηματισμός έγινε πολύ πρόσφατα, δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση και κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στον ορίζοντα του πρωθυπουργού». Για την κατάσταση της Οικονομίας, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «το 2019 η Ελλάδα εκλήθη να ανέβει μία ανηφορική διαδρομή, έκτοτε δημιουργήσαμε μισό εκατομμύριο δουλειές, έχουμε αυξήσει τον κατώτατο, αλλά και τον μέσο μισθό, έχουμε μειώσει την ανεργία, έχουμε αυξήσει τις επενδύσεις. Μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της ανάπτυξης της οικονομίας μειώνουμε τους φόρους και αυξάνουμε τα κρατικά έσοδα. Έχουμε αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες και στο στεγαστικό, έχουμε να ανέβουμε και άλλη ανηφόρα, αλλά όσο λάθος είναι να πανηγυρίζουμε, άλλο τόσο λάθος είναι να μηδενίζουμε».

Σε ό,τι αφορά στις σχέσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτές «βρίσκονται στο καλύτερο σημείο, γιατί πολύ απλά ο κ. Δένδιας είναι στην πρώτη γραμμή των κυβερνητικών πολιτικών στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα τα τελευταία 6 χρόνια. Η πολιτική είναι πολιτικές και αποτέλεσμα δεν είναι αοριστολογία και φήμες».

Εξάλλου, ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε και πάλι τη φημολογία περί αλλαγής εν κινήσει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας «παραμύθια της χαλιμάς» και τόνισε ότι «μιλάμε για τον πρωθυπουργό, που επενεξελέγη με μεγαλύτερο ποσοστό το 2023 και θα κριθεί από τους πολίτες και όχι από την παραπολιτική κουζίνα 10 καφέ πέριξ της Βουλής». Σε ό,τι αφορά στη φημολογία για την ίδρυση νέων κομμάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «δεν υποτιμούμε και δεν υπερτιμούμε κανέναν. Ζήσαμε στο παρελθόν ότι η χώρα κυβερνήθηκε με τη λογική του 15μελους. Δεν μπορούμε να μιλάμε για υποθετικά μονοπρόσωπα κόμματα. Τα κόμματα πρέπει να απαντάνε σε ερωτήματα, όπως με ποιους θα κυβερνήσει, τι πιστεύει για την εξωτερική πολιτική, την άμυνα, την οικονομία, τα κόμματα έχουν αρχηγούς, θέσεις και στελέχη. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μία κυβέρνηση με αποτελέσματα την τελευταία 6ετία με υποθετικά μονοπρόσωπα κόμματα».

Σε ερώτηση για τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «έχουμε απαντήσει πολλές φορές, κανένας με πρώτο τον πρωθυπουργό δεν επεδίωξε να φύγει από το κόμμα ένας πρώην πρωθυπουργός, δεν ήταν κάτι ευχάριστο. Απευθυνόμενοι στους αγωνιστές της παράταξης και σε όλους όσοι έχουμε καθήκον να υπερασπιζόμαστε την πολιτική μας ιδίως στην εξωτερική πολιτική».


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)





ΣΧΕΤΙΚΑ

Η Λ. Mενδώνη συμμετείχε στην Υπουργική Διάσκεψη για τη συμπλήρωση 25 ετών από την υπογραφή της «Σύμβασης της Φλωρεντίας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 29.10.2025 - 16:45

Στην Αθήνα για διαβουλεύσεις για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο ο επίτροπος Προϋπολογισμού Π. Σεραφίν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 29.10.2025 - 16:23

ΥπΑν: Οι μεταβολές στο σ/ν για την Ανεξάρτητη Αρχή Εποπτείας της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 29.10.2025 - 16:02

ΠΑΣΟΚ: Οι «κυβερνητικές πηγές» οδηγούνται από φάλτσο σε φάλτσο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 29.10.2025 - 15:51

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο οικονομικό πλήγμα σε βάρος των ΟΤΑ καθώς αφαιρεί από τους δήμους τα πρόστιμα του ΚΟΚ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 29.10.2025 - 15:36

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Η Λ. Mενδώνη συμμετείχε στην Υπουργική Διάσκεψη για τη συμπλήρωση 25 ετών από την υπογραφή της «Σύμβασης της Φλωρεντίας»

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 29.10.2025 - 16:45

    Στην Αθήνα για διαβουλεύσεις για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο ο επίτροπος Προϋπολογισμού Π. Σεραφίν

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 29.10.2025 - 16:23

    ΥπΑν: Οι μεταβολές στο σ/ν για την Ανεξάρτητη Αρχή Εποπτείας της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 29.10.2025 - 16:02

    ΠΑΣΟΚ: Οι «κυβερνητικές πηγές» οδηγούνται από φάλτσο σε φάλτσο

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 29.10.2025 - 15:51

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο οικονομικό πλήγμα σε βάρος των ΟΤΑ καθώς αφαιρεί από τους δήμους τα πρόστιμα του ΚΟΚ

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 29.10.2025 - 15:36

    Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη: Συνεχίζεται η κόντρα

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 29.10.2025 - 14:41

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 29.10.2025 - 10:01

    ΠΑΣΟΚ: «Ο πρωθυπουργός τι λέει για τις αναρτήσεις της "Ομάδας Αλήθειας";»

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 29.10.2025 - 11:15

    Π. Μαρινάκης: Αυξήσαμε μισθούς και επενδύσεις- Μειώσαμε την ανεργία και τους φόρους

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 29.10.2025 - 11:41

    Κ. Τσουκαλάς: «Ο κ. Μαρινάκης υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και ψεύδεται»

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 29.10.2025 - 11:34

    Alpha news

    • Μεσημεριανό δελτίο 29/10/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 29/10/2025
    • Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη: Συνεχίζεται η κόντρα
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη: Συνεχίζεται η κόντρα
    • Με κορονοϊό ο Πρωθυπουργός- Υπουργικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με κορονοϊό ο Πρωθυπουργός- Υπουργικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη
    • SOS για τον Μόρνο- Στεγνώνει η τεχνητή λίμνη
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ SOS για τον Μόρνο- Στεγνώνει η τεχνητή λίμνη
    • Θρασύτατη κλοπή στην Αγγλία- "Σήκωσαν" με εκσκαφέα ΑΤΜ
      ΔΙΕΘΝΗ Θρασύτατη κλοπή στην Αγγλία- "Σήκωσαν" με εκσκαφέα ΑΤΜ
    • Σκηνικό χάους στη Καραϊβική- Στην Κούβα ο ιστορικός τυφώνας
      ΔΙΕΘΝΗ Σκηνικό χάους στη Καραϊβική- Στην Κούβα ο ιστορικός τυφώνας
    • "Το αμάρτημα της Εύας" - Βιβλίο για την Εύα Καϊλή από Ιταλό δημοσιογράφο
      ΔΙΕΘΝΗ "Το αμάρτημα της Εύας" - Βιβλίο για την Εύα Καϊλή από Ιταλό δημοσιογράφο
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025