• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Δεν προγραμματιζεται συναντηση Μητσοτακη- Ερντογαν στην Κοπεγχαγη

Δεν προγραμματίζεται συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στην Κοπεγχάγη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 27.09.2025 - 14:19

S_Mitsotakis_Erdogan_int

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά, συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να υπάρξει στην Κοπεγχάγη, καθώς έως τώρα ο Τούρκος πρόεδρος δεν φαίνεται ότι θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Δανίας για τη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι «για πρώτη φορά τέθηκε ανοιχτά το ζήτημα του casus belli απο το βήμα της Γενικής Συνέλευσης». Όπως αναφέρουν «δεν μπορείς να θες να μπεις στο SAFE και να διατηρείς την απειλή πολέμου. Δεν μπορείς να έχεις ανοιχτή απειλή πολέμου απέναντι σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Για την ακύρωση συνάντησης με τον Τούρκο Πρόεδρο διευκρινίζεται ότι «υπήρχε πραγματικός λόγος» και ότι σε τέτοιες διοργανώσεις τα προγράμματα των ηγετών είναι σύνηθες να αλλάζουν. «Και με τη Τζόρτζια Μελόνι ακυρώθηκε συνάντηση για τον ίδιο λόγο», αναφέρουν.

Διευκρινίζεται επίσης ότι «στη δεξίωση του Αμερικάνου προέδρου δεν υπήρξε συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν».

Η ελληνική πλευρά δεν δίνει μεγάλη πιθανότητα στο ενδεχόμενο τουρκικής σκοπιμότητας.

Σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνεται ότι «υπάρχει καλή επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν θα αργήσουμε πολύ να τα πούμε ξανά». Για τη συνάντηση με την κ. Γκιλφόιλ, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι «ήταν μια συνάντηση γνωριμίας και φάνηκε να γνωρίζει καλά τα ζητήματα της περιοχής».

Όσον αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, επισημαίνεται ότι «θα υπάρξει ενημέρωση για τις κινήσεις όταν ο καιρός είναι κατάλληλος». Προστίθεται όμως ότι «υπήρξε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση του Κύπριου Προέδρου» και πως «είναι σαφές ότι παραμένει ενεργό το ενδιαφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΗΕ, στη συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών συζήτησε επίσης για τη Λιβύη. Συζητήθηκε η πολιτική διαδικασία για μια σταθερή κυβέρνηση που θα προκύψει από ελεύθερες εκλογές, με τη Λιβύη να καθορίζει το μέλλον της χωρίς ξένες επιρροές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός ανέφερε στον ΓΓ του ΟΗΕ ότι ξεκινήσαν με τη Λιβύη τεχνικές συζητήσεις για οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.

«Είμαστε καταδικασμένοι από τη γεωγραφία να συζητούμε με τη Λιβύη, έχουμε αντικείμενες ακτές. Η Τουρκία δεν έχει κανένα λόγο στη συζήτηση αυτή», αναφέρουν πληροφορίες απο την ελληνική πλευρά.

Αναφορικά με την κριτική της αντιπολίτευσης για την ακύρωση της συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι «και σε εποχές που ο Ερντογάν αρνείτο να συζητήσει μαζί μας, εμείς επιμέναμε σε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας. Αυτό δεν σημαίνει καμία υποχώρηση από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα». Παράλληλα υπογραμμίζεται η «ενεργητική πολιτική επί του πεδίου», όπως «τα θαλάσσια πάρκα και ο ελληνικός χωροταξικός σχεδιασμός» αλλά και το «επιβεβαιωμένο ενδιαφέρον της Chevron».

Η Αθήνα επιδιώκει διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας και δεν δείχνει να ανησυχεί για το ενδεχόμενο συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, στο οποίο η Ελλάδα ήδη έχει εισαχθεί.

Πληροφορίες από την ελληνική πλευρά αναφέρουν ότι «το 2019 η Τουρκία είχε παραγγείλει 100 F-35. Εμείς δεν είχαμε ούτε ένα αναβαθμισμένο F-16, δεν ήμασταν στο πρόγραμμα των F-35, ούτε είχαμε αγοράσει τα Rafale. Σήμερα έχουμε 42 αναβαθμισμένα F-16 σε έκδοση VIPER (από τα 82 που θα έχουμε με την ολοκλήρωση του προγράμματος εντός της επόμενης διετίας), 24 Rafale και είμαστε στο πρόγραμμα των F-35».

«Ενισχύουμε και θωρακίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να διαθέτουμε σημαντικό ποιοτικό πλεονέκτημα. Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε. Αυτά που πρέπει να γίνουν για την ασφάλεια της χώρας, γίνονται», αναφέρουν πληροφορίες από την ελληνική πλευρά.


 Ακολουθήστε τον alphatv.gr  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)

                                                                                                                                                                

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

 





ΣΧΕΤΙΚΑ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αφωνία Μαξίμου για Μυλωνάκη και Μπουκώρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 27.09.2025 - 15:52

Θεοδωρικάκος: Απολύτως αναγκαία η ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή και Εποπτείας της Αγοράς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 27.09.2025 - 15:47

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία να ανακαλέσει το casus belli»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 26.09.2025 - 21:54

Σωκράτης Φάμελλος: Να γίνει πλήρως δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 26.09.2025 - 21:48

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Ο «Μάκης», ο «Φραπές» και το κλειδωμένο ερμάριο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 26.09.2025 - 21:00

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αφωνία Μαξίμου για Μυλωνάκη και Μπουκώρο

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 27.09.2025 - 15:52

    Θεοδωρικάκος: Απολύτως αναγκαία η ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή και Εποπτείας της Αγοράς

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 27.09.2025 - 15:47

    Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία να ανακαλέσει το casus belli»

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 26.09.2025 - 21:54

    Σωκράτης Φάμελλος: Να γίνει πλήρως δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 26.09.2025 - 21:48

    Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Ο «Μάκης», ο «Φραπές» και το κλειδωμένο ερμάριο

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 26.09.2025 - 21:00

    Η Ελλάδα αποχτά F35 η Τουρκία τα ζητά

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 26.09.2025 - 20:03

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Δεν προγραμματίζεται συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στην Κοπεγχάγη

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 27.09.2025 - 14:19

    Θεοδωρικάκος: Απολύτως αναγκαία η ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή και Εποπτείας της Αγοράς

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 27.09.2025 - 15:47

    ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αφωνία Μαξίμου για Μυλωνάκη και Μπουκώρο

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 27.09.2025 - 15:52

    Alpha news

    • Μεσημεριανό Δελτίο 27/09/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 27/09/2025
    • Ο καιρός το Σάββατο 27/09/2025
      ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός το Σάββατο 27/09/2025
    • TikTok ALPHA: Αλεπού κάνει βόλτες στο Αιγάλεω
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTok ALPHA: Αλεπού κάνει βόλτες στο Αιγάλεω
    • Compliance Awards 2025 – Σημαντική διάκριση για τον « Χρυσό οδηγό» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Compliance Awards 2025 – Σημαντική διάκριση για τον « Χρυσό οδηγό» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά
    • Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιά ο Αντώνης Παπαδημητρίου
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιά ο Αντώνης Παπαδημητρίου
    • Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Ο «Μάκης», ο  «Φραπές» και το κλειδωμένο ερμάριο
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Ο «Μάκης», ο «Φραπές» και το κλειδωμένο ερμάριο
    • Θέλουν «σαρία» στη Μεγάλη Βρετανία
      ΔΙΕΘΝΗ Θέλουν «σαρία» στη Μεγάλη Βρετανία
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025