- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ανδρουλάκης: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δείχνει την αποτυχία της ΝΔ να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για τα κύρια προβλήματα από τους αμπελουργούς της Σάμου, που συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων οινοποιείων της χώρας με διεθνείς διακρίσεις.
«Για το ΠΑΣΟΚ η περιφερειακή ανάπτυξη είναι προτεραιότητα. Αυτό επιβάλλει η γεωγραφία της χώρας, με τη νησιωτικότητα και την ορεινότητα», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ευχαριστώντας τον Συνεταιρισμό για τη φιλοξενία. «Αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, όπως είναι η λειψυδρία, η κλιματική αλλαγή, η έλλειψη εργατών γης», πρόσθεσε. «Προκλήσεις», τόνισε, «που πρέπει να αναθεωρήσουμε γι' αυτό και χρειάζεται αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, περισσότερες διμερείς συμφωνίες για εργάτες γης και βέβαια προγράμματα ενίσχυσης νέων αγροτών, νέων παραγωγών».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι «επιπλέον, πρέπει να αντιμετωπίσουμε θέματα όπως το υψηλό κόστος παραγωγής και η δίκαιη και με διαφάνεια κατανομή των αγροτικών επιδοτήσεων». Υπογράμμισε σε αυτό το πλαίσιο ότι «το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δείχνει τη μεγάλη αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας να υπερασπιστεί και να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα». «Γι' αυτό χρειάζεται μια πολιτική που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, όπως του ξακουστού κρασιού της Σάμου», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 12/8/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Σύγκρουση κινέζικων πλοίων κατά τη διάρκεια καταδίωξης
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Κλειδώνουν» τα μέτρα στήριξης για τη μεσαία τάξη
- ΔΙΕΘΝΗ Εθνοφρουρά στους δρόμους της Ουάσιγκτον «κατεβάζει ο Τραμπ για να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξυλοδαρμός υπαλλήλου καθαριότητας στα Ιωάννινα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Άγριο ξύλο μετά…μουσικής σε πανηγύρι στο Αγρίνιο
- ΔΙΕΘΝΗ «Βράζουν» Γαλλία και Ισπανία