• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Κ. Τσιαρας: Η διαφανεια στον ΟΠΕΚΕΠΕ ειναι σταθερη πολιτικη μας βουληση

Κ. Τσιάρας: Η διαφάνεια στον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σταθερή πολιτική μας βούληση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.08.2025 - 16:38

Tsiaras_I1

Στην ανάγκη να αποκαλυφθούν πλήρως οι παθογένειες που υπήρξαν στη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και να μπει ένα οριστικό τέλος σε παράνομες πρακτικές αναφέρθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90.1.

«Το να ξετυλίξουμε το κουβάρι στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας απέναντι στην κοινωνία. Κρίμα για την αντιπολίτευση που, αντί να στείλει ένα σταθερό παιδαγωγικό μήνυμα, ακολουθεί αυτή τη στάση», υπογράμμισε ο Υπουργός, ασκώντας κριτική σε όσους, όπως είπε, «προσπερνούν τη μεγάλη εικόνα και εστιάζουν σε μικροπολιτική αντιπαράθεση».

Ο κ. Τσιάρας περιέγραψε την πορεία διασύνδεσης του Οργανισμού με την ΑΑΔΕ ως «μια διαδικασία που γίνεται μεθοδικά, βήμα-βήμα και με μεγάλη προσοχή». Όπως σημείωσε, «στόχος είναι αφενός μεν να διατηρηθεί η βασική φιλοσοφία λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ ως φορέα διάθεσης κοινοτικών πόρων αφετέρου δε να διασφαλιστεί ότι η νέα εποχή λειτουργίας του θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την απόλυτη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη στη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αποκάλυψε τα εξής: «Έχουμε βρει, σε πάνω από 30.000 ΑΦΜ, περιπτώσεις παραγωγών που, στα οικολογικά σχήματα, είχαν υποβάλει περισσότερα από 49.000 πλαστά πιστοποιητικά. Αυτό συνιστά μια παθογένεια, που δεν είχε αντιμετωπιστεί στο παρελθόν και πρέπει οπωσδήποτε να την αντιμετωπίσουμε τώρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα των οργανισμών που διανέμουν ευρωπαϊκούς πόρους «είναι γενικότερο στην ΕΕ» και η ανάγκη για διαφάνεια είναι επιτακτική. «Η διαφάνεια πρέπει να είναι το κύριο χαρακτηριστικό στη λειτουργία τους. Τα βήματα που έχουμε κάνει είναι ορατά. Κάνουμε συγκεκριμένες προσπάθειες και θα συνεχίσουμε», σημείωσε.

Για τους ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι διασταυρωτικοί έλεγχοι γίνονται πλέον παντού - στα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ), στους πιστοποιητικούς οργανισμούς και στους ίδιους τους αγρότες. Όπως είπε, «η άντληση στοιχείων από την Οικονομική Αστυνομία και την ΑΑΔΕ, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διασταυρώσεις, συνεπάγεται μια καθυστέρηση της τάξης του 1,5 μήνα στις πληρωμές. Ωστόσο, οι δικαιούχοι δεν θα χάσουν τα χρήματά τους».

Επίσης, συμπλήρωσε ότι η καθυστέρηση αυτή σχετίζεται και με την απόφασή του να μην προχωρήσουν οι πληρωμές για τη βιολογική κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία στα τέλη Ιουνίου, αν πρώτα δεν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι. «Γίνεται ένας καθημερινός αγώνας δρόμου, με πραγματική έρευνα και διασταυρώσεις στοιχείων, ώστε να πληρώσουμε με όρους και κανόνες διαφάνειας», δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, επισημαίνοντας πως υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που μπορεί να έχουν πάρει μεγάλα ποσά και να είναι πραγματικοί δικαιούχοι, χωρίς ζήτημα. «Γι’ αυτό, χρειάζεται προσοχή να μην διασύρονται οι αθώοι, αλλά και να επιστραφούν άμεσα τα παράνομα χρήματα από όσους τα έλαβαν χωρίς να τα δικαιούνται» σχολίασε ο ίδιος.

Ο κ. Τσιάρας επανέλαβε ότι είναι «δεδομένη πολιτική βούληση» από την κυβέρνηση και το Υπουργείο «να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές απέναντι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στους ευρωπαϊκούς πόρους».

Τέλος, αναφέρθηκε στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, διαβεβαιώνοντας ότι η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν θα επηρεάσει τους πόρους που θα λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ στη νέα ΚΑΠ. Όπως υπογράμμισε, «η ΚΑΠ θα παραμείνει ισχυρός χρηματοδοτικός πυλώνας για την κοινωνική συνοχή και τον πρωτογενή τομέα. Η χώρα μας θα λάβει αυτά που δικαιούται, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που άλλωστε επιβεβαίωσε και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν».


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)





ΣΧΕΤΙΚΑ

Τσουκαλάς: Με την πολιτική της ΝΔ οι Έλληνες δουλεύουν σκληρότερα και αμείβονται λιγότερα από όλους τους Ευρωπαίους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.08.2025 - 16:06

Σκηνικό έντασης από Τουρκία σε Κύπρο- Αποχωρεί το ερευνητικό σκάφος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.08.2025 - 14:50

Ο Άδ. Γεωργιάδης εξηγεί γιατί η Λένα Σαμαρά μεταφέρθηκε από το «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο στον «Ευαγγελισμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.08.2025 - 12:48

Ισραηλινοί έποικοι καταπάτησαν περιουσία ελληνορθόδοξης μονής στην Ιεριχώ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 07.08.2025 - 20:20

Ρηματική ανακοίνωση Αιγύπτου – Πυρά κομμάτων στην κυβέρνηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 07.08.2025 - 20:18

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Τσουκαλάς: Με την πολιτική της ΝΔ οι Έλληνες δουλεύουν σκληρότερα και αμείβονται λιγότερα από όλους τους Ευρωπαίους

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.08.2025 - 16:06

    Σκηνικό έντασης από Τουρκία σε Κύπρο- Αποχωρεί το ερευνητικό σκάφος

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.08.2025 - 14:50

    Ο Άδ. Γεωργιάδης εξηγεί γιατί η Λένα Σαμαρά μεταφέρθηκε από το «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο στον «Ευαγγελισμό

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.08.2025 - 12:48

    Ισραηλινοί έποικοι καταπάτησαν περιουσία ελληνορθόδοξης μονής στην Ιεριχώ

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 07.08.2025 - 20:20

    Ρηματική ανακοίνωση Αιγύπτου – Πυρά κομμάτων στην κυβέρνηση

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 07.08.2025 - 20:18

    Τούρκοι εμπόδισαν σκάφος που έκανε έρευνες στην Κύπρο

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 07.08.2025 - 20:17

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Ο Άδ. Γεωργιάδης εξηγεί γιατί η Λένα Σαμαρά μεταφέρθηκε από το «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο στον «Ευαγγελισμό

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.08.2025 - 12:48

    Σκηνικό έντασης από Τουρκία σε Κύπρο- Αποχωρεί το ερευνητικό σκάφος

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.08.2025 - 14:50

    Τσουκαλάς: Με την πολιτική της ΝΔ οι Έλληνες δουλεύουν σκληρότερα και αμείβονται λιγότερα από όλους τους Ευρωπαίους

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.08.2025 - 16:06

    Κ. Τσιάρας: Η διαφάνεια στον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σταθερή πολιτική μας βούληση

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08.08.2025 - 16:38

    Alpha news

    • Έκτακτο δελτίο 08/08/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Έκτακτο δελτίο 08/08/2025
    • Σκηνικό έντασης από Τουρκία σε Κύπρο- Αποχωρεί το ερευνητικό σκάφος
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σκηνικό έντασης από Τουρκία σε Κύπρο- Αποχωρεί το ερευνητικό σκάφος
    • Επεισόδια στο Τελ Αβίβ- Διαμαρτυρίες κατά του Μπ. Νετανιάχου
      ΔΙΕΘΝΗ Επεισόδια στο Τελ Αβίβ- Διαμαρτυρίες κατά του Μπ. Νετανιάχου
    • ΗΠΑ: Συντριβή ελικοπτέρου σε φορτηγίδα- Δυο νεκροί
      ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Συντριβή ελικοπτέρου σε φορτηγίδα- Δυο νεκροί
    • Τροχαίο  στην Παλαιά Εθνική Πάτρας- Τρίπολης- Νεκρός 60χρονος οδηγός
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τροχαίο στην Παλαιά Εθνική Πάτρας- Τρίπολης- Νεκρός 60χρονος οδηγός
    • Κρήτη: Βρέφος 15 μηνών έπεσε από μπαλκόνι κτιρίου στα Χανιά- Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κρήτη: Βρέφος 15 μηνών έπεσε από μπαλκόνι κτιρίου στα Χανιά- Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ
    • Κρανίου τόπος η νότια Γαλλία από την πύρινη κόλαση
      ΔΙΕΘΝΗ Κρανίου τόπος η νότια Γαλλία από την πύρινη κόλαση
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025