- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Θετική γνώμη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για τη νέα ηγεσία της ΡΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη θετική της γνώμη για τη νέα ηγεσία της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), εξέφρασε η κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Μετά από ακρόαση από τα μέλη της επιτροπής, διατυπώθηκε - κατά πλειοψηφία - θετική γνώμη επί των προτεινομένων, κ.κ. Γεωργίας Αϋφαντοπούλου, Μιχαήλ Χρυσομάλλη, Στυλιανού Ευσταθιάδη, Πέτρου Παπαγιαννάκη και Γεώργιου Στεφανίδη, από τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, για διορισμό στις θέσεις Προέδρου, Αντιπροέδρου και τριών τακτικών μελών, αντίστοιχα, της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ).
Θετική γνώμη διατύπωσε η ΝΔ, «παρών» δήλωσε το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά, αρνητική γνώμη το ΚΚΕ, η "Ελληνική Λύση", η ΚΟ "Νίκη" και η "Πλεύση Ελευθερίας", ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, διατύπωσε θετική γνώμη για τον κ. Χρυσομάλλη και αρνητική για τους υπόλοιπους προτεινόμενους.
Κατά την εισήγησή του, ο κ. Κυρανάκης είπε ότι «πρωταρχικό μέλημα μας είναι να μπορέσει η νέα διοίκηση της ΡΑΣ να διατελέσει απρόσκοπτα τα καθήκοντά της, με τρόπο ευσυνείδητο, αυτόνομο, διαφανή και ακηδεμόνευτο. Η ΡΑΣ είναι μια Ανεξάρτητη Αρχή και πρέπει να πορευτεί ως τέτοια μακριά από πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες. Γι΄ αυτό άλλωστε προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το νομοσχέδιο μας, που βρισκόταν μέχρι και σήμερα σε δεκαπενθήμερη διαβούλευση, με νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες κατοχυρώνουν την ανεξαρτησία και αυξάνουν περαιτέρω την ευελιξία της Αρχής για να μπορέσει να στελεχωθεί και να ενισχυθεί».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Έκτακτο δελτίο 26/6/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια – 112 για εκκένωση προς Λαγονήσι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 75 χρόνια από την έναρξη του πολέμου της Κορέας - Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων
- ΔΙΕΘΝΗ Νέα τουρκο-λιβυκή πρόκληση – Καλείται να πάρει θέση η Ε.Ε
- ΔΙΕΘΝΗ Γρίφος με τα πυρηνικά του Ιράν – Αμφιβολίες για το αν έχον καταστραφεί
- ΔΙΕΘΝΗ Μυστήριο με τον Χαμενεΐ – Παραμένει άφαντος επι μέρες
- ΔΙΕΘΝΗ Μεγάλες πυρκαγιές στην Τουρκία