- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Αλεξάνδρα Σδούκου: Προτεραιότητά μας η πλήρης εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή ως προς τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε σχέση με την υπό εξέλιξη έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, θα μελετηθεί ενδελεχώς από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και μόλις ολοκληρωθεί η ανάγνωση θα υπάρξει θεσμική και υπεύθυνη τοποθέτηση», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αλεξάνδρα Σδούκου.
Η κ. Σδούκου τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει και σε άλλες περιπτώσεις ότι συστήματα παραβατικότητας δεν τα ανέχεται και πρόσθεσε ότι «απόλυτη προτεραιότητα του πρωθυπουργού ήταν και είναι η πλήρης εξυγίανση των διαχρονικών παθογενειών στη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Προς αυτή την κατεύθυνση, ήδη από το 2024, η διαπίστευση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει τεθεί σε επιτήρηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που συνοδεύεται από συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την εξασφάλιση της διαφάνειας και της δικαιοσύνης στις πληρωμές».
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει «κάθε νομική οδό» σε όλη την αλυσίδα των εμπλεκόμενων, για να ανακτηθούν τα χρήματα από την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, συμπληρώνοντας ότι είναι αυτονόητο και ξεκάθαρο ότι θα αναζητηθούν μέσω της νομικής οδού και ποινικές ευθύνες.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το Τούρκο-Λιβυκό μνημόνιο, η κ. Σδούκου σημείωσε ότι το θέμα της Λιβύης, για το απαράδεκτο, παράνομο, ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο προφανώς δεν αναγνωρίζεται ούτε από την Ελλάδα ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα θέσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στους εταίρους μας, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Σε άτυπη συνάντηση ηγετών κρατών - μελών στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό μετείχε ο Κυρ. Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση οφείλει να τοποθετηθεί άμεσα για τις δημόσιες επιθέσεις μεταξύ των υπουργών της
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 25/6/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 26/6/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αθήνα, Αμβούργο, Βερολίνο, Λυών, Λισαβόνα και Μαδρίτη -Απευθείας με την Sky Experess
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ιστορία της Αθήνας μέσα από τα δημοτικά αρχεία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γουλιανός 2,5 μέτρων σε λίμνη της Κοζάνης -Ψάρια 105 κιλών
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγωγή Απ. Λύτρα στην πρώην σύζυγο – Ζητά ένα εκ. ευρώ
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέα τεχνική βλάβη στη Θεσσαλονίκη – Χωρίς μετρό για ώρες