• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Πιερρακακης : «Η κυβερνηση ξερει να διαχειριζεται τις κρισεις και να παρεμβαινει οταν χρειαζεται»

Πιερρακάκης : «Η κυβέρνηση ξέρει να διαχειρίζεται τις κρίσεις και να παρεμβαίνει όταν χρειάζεται»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 16.06.2025 - 12:48

Pierakakis_I2

«Η κυβέρνηση ξέρει να διαχειρίζεται τις κρίσεις και να παρεμβαίνει όταν χρειάζεται», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, σχετικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την κρίση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «μας ανησυχεί όλους όταν φλέγεται η Μέση Ανατολή και ελπίζουμε να μην δούμε τα χειρότερα. Όμως, όπως είπε και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, θα πρέπει να δοθεί χρόνος και χώρος στη διπλωματία. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να διαχειρίζεται τις κρίσεις και να παρεμβαίνει όταν χρειάζεται».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι «αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ θα είναι μια εξαιρετικά αρνητική επίπτωση, αλλά δεν είμαστε εκεί αυτή τη στιγμή». Σημειώνοντας ότι «η τιμή του πετρελαίου κινείται προς το παρόν στα 77 δολάρια το βαρέλι, χαμηλότερη από πέρυσι όπου τέτοια περίοδο ήταν στα 82 δολάρια το βαρέλι». Και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι διαχειρίζεται τις κρίσεις και όλα τα συναρμόδια υπουργεία είναι από πάνω».

Ενώ επεσήμανε ότι η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή δεν επηρεάζει τον σχεδιασμό της ΔΕΘ. «Το σχέδιο της ΔΕΘ είναι συγκεκριμένο και επικεντρώνεται στη μείωση βαρών για τη μεσαία τάξη. Θέλουμε να πάμε οριζόντια με ώθηση την ανάπτυξη και με αφαίρεση βαρών», τόνισε και πρόσθεσε ότι «μας προβληματίζει το θέμα της στέγης και θέλουμε να παρέμβουμε με παροχή κινήτρων και αντικινήτρων».

Απαντώντας για το πρόβλημα των οφειλετών σε ελβετικό φράγκο, ο υπουργός προανήγγειλε ότι η λύση είναι κοντά. «Μελετάμε λύση για το ελβετικό φράγκο, όπως έχουμε ήδη πει. Ένα κομμάτι θα αφορά σίγουρα στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό. Θέλουμε όμως να δούμε πώς αυτό δεν θα χτυπάει στο πρόγραμμα Ηρακλής και με ποιόν τρόπο μπορεί αυτό να γίνει οργανωμένα γιατί έχει πάρα πολλές παραμέτρους αυτή η εξίσωση για να μπορέσεις να τη λύσεις σωστά». τόνισε.

Ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι «υπάρχουν κάποιοι που έχουν ήδη αποπληρώσει τα δάνειά τους. Επίσης, πρέπει να δούμε πώς κινείται η ισοτιμία του ευρώ. Όλα αυτά τα πράγματα αλληλοεπιδρούν σε μια λύση στο ελβετικό». Και δήλωσε ότι «σύντομα θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε πιο αναλυτικά και πιο στοχευμένα γι' αυτό».

Σχολιάζοντας τη σημασία της πάταξης της φοροδιαφυγής, που ενισχύεται με κάθε βήμα ψηφιοποίησης, ο υπουργός στάθηκε στο θέμα της διακίνησης προϊόντων με φορτηγά. Όπως αποκάλυψε, «δεκαπλασιάζονται τα πρόστιμα σε φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα χωρίς παραστατικά: σε 5.000 ευρώ από 500 ευρώ για απλογραφικό σύστημα, σε 10.000 από 1.000 για διπλογραφικό». Αναφέρθηκε επίσης στα πρόστιμα για το λαθρεμπόριο καυσίμων, υπενθυμίζοντας ότι αντιστοιχεί σε απώλειες εσόδων της τάξεως του 0,5 δισ. ευρώ.

Για την ενσωμάτωση του ΣΔΟΕ στην ΑΑΔΕ, ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι σηματοδοτεί την ενοποίηση των φορολογικών μηχανισμών του κράτους υπό την Ανεξάρτητη Αρχή. Και πρόσθεσε ότι, αντιστοίχως, η απορρόφηση των αρμοδιοτήτων και των στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ, επίσης από την ΑΑΔΕ, θα λύσει το πρόβλημα των αγροτικών πληρωμών με ταχύτητα και διαφάνεια.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «ιστορική» την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία έκρινε συνταγματικό τον νόμο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια. «Είναι η επίλυση μιας ιστορικής εκκρεμότητας, η τελευταία πράξη, αν θέλετε, στην ολοκλήρωση της θεσμικής αρχιτεκτονικής. Μπορούμε πλέον να πούμε ότι στην Ελλάδα θα έχουμε μη κρατικά πανεπιστήμια, μετά από δεκαετίες συζήτησης πάνω σε αυτό το θέμα». Και πρόσθεσε ότι «τα τοτέμ είναι για να σπάνε. Μετά από πάρα πολλά χρόνια συζήτησης η πιο σημαντική πολιτική υπεραξία είναι ότι σημεία στα οποία είχαμε κολλήσει, ήρθε ο καιρός απολογιστικά να τα υπερβούμε και να το κάνουμε με ταχύτητα».

Τέλος, αναφερόμενος στο θεσμικό πλαίσιο, τόνισε ότι σήμερα ακόμη δεν μπορεί να ιδρυθεί μια αυτοτελής εθνική μη κρατική πρωτοβουλία και αυτό πρέπει να αλλάξει με την Συνταγματική Αναθεώρηση. «Ελπίζω η αντιπολίτευση να αλλάξει στάση και ειδικά το ΠΑΣΟΚ», απάντησε ερωτηθείς για το εάν η απόφαση αυτή πρέπει να αναχαιτίσει ως αυτονόητη συνέπεια τις αιτιάσεις ενόψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης. «Καλό θα ήταν όλη η Βουλή να αλλάξει σελίδα και να μην μείνει στο πολιτικό ρεπερτόριο της δεκαετίας του ‘80», είπε.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)





ΣΧΕΤΙΚΑ

Ελλ. Λύση: Στη Δικαιοσύνη κατά πλαστογράφων και συκοφαντών προσφεύγει ο Κυρ. Βελόπουλος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 16.06.2025 - 12:43

«Οι διαχωριστικές γραμμές στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης είναι ξεκάθαρες και πρέπει να παύσουν να υπάρχουν»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 16.06.2025 - 12:11

Θεοδωρικάκος: Δεν θα επιτρέψουμε καμία παράνομη κερδοσκοπία - Οι έλεγχοι εντείνονται σε όλη τη χώρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 15.06.2025 - 21:59

Κ. Χατζηδάκης: Η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 15.06.2025 - 21:41

Πρεμιέρα νέου Κ.Ο.Κ. με μπλόκα- «Ουρές» για αλκοτέστ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 15.06.2025 - 20:26

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Ελλ. Λύση: Στη Δικαιοσύνη κατά πλαστογράφων και συκοφαντών προσφεύγει ο Κυρ. Βελόπουλος

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 16.06.2025 - 12:43

    «Οι διαχωριστικές γραμμές στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης είναι ξεκάθαρες και πρέπει να παύσουν να υπάρχουν»

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 16.06.2025 - 12:11

    Θεοδωρικάκος: Δεν θα επιτρέψουμε καμία παράνομη κερδοσκοπία - Οι έλεγχοι εντείνονται σε όλη τη χώρα

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 15.06.2025 - 21:59

    Κ. Χατζηδάκης: Η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 15.06.2025 - 21:41

    Πρεμιέρα νέου Κ.Ο.Κ. με μπλόκα- «Ουρές» για αλκοτέστ

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 15.06.2025 - 20:26

    Εκλέγεται αύριο ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 15.06.2025 - 18:39

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    «Οι διαχωριστικές γραμμές στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης είναι ξεκάθαρες και πρέπει να παύσουν να υπάρχουν»

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 16.06.2025 - 12:11

    Ελλ. Λύση: Στη Δικαιοσύνη κατά πλαστογράφων και συκοφαντών προσφεύγει ο Κυρ. Βελόπουλος

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 16.06.2025 - 12:43

    Πιερρακάκης : «Η κυβέρνηση ξέρει να διαχειρίζεται τις κρίσεις και να παρεμβαίνει όταν χρειάζεται»

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 16.06.2025 - 12:48

    Alpha news

    • Κεντρικό δελτίο 15/6/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 15/6/2025
    • Μεσάγκαλα Τεμπών: Ο Κίσσαβος, ο Όλυμπος και η θάλασσα
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μεσάγκαλα Τεμπών: Ο Κίσσαβος, ο Όλυμπος και η θάλασσα
    • Κρουαζιέρα στην Αττική
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κρουαζιέρα στην Αττική
    • Διάσημοι επισκέπτες χαλαρώνουν στην Ελλάδα
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διάσημοι επισκέπτες χαλαρώνουν στην Ελλάδα
    • "Έφυγε" ο θρύλος του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Έφυγε" ο θρύλος του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς
    • Πρεμιέρα νέου Κ.Ο.Κ. με μπλόκα- «Ουρές» για αλκοτέστ
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πρεμιέρα νέου Κ.Ο.Κ. με μπλόκα- «Ουρές» για αλκοτέστ
    • Νέες τραγωδίες στην Ινδία- Κατέρρευσε γέφυρα
      ΔΙΕΘΝΗ Νέες τραγωδίες στην Ινδία- Κατέρρευσε γέφυρα
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025