- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Κ. Χατζηδάκης: Η ένταξη στην ΕΟΚ, δικαίωση για τον Κων. Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την υπογραφή, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, της Συνθήκη Προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, πριν από σχεδόν μισό αιώνα, θυμάται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτησή του στo facebook. Και καταλήγει, επισημαίνοντας ότι την ίδια πορεία - «με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πραγματικό πατριωτισμό!» - ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι.
Όπως αναλυτικά αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «"Ελλάς-Ευρώπη-Καραμανλής"! Η ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες ήταν μια θαρραλέα απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος σαν σήμερα, πριν από 46 χρόνια, υπέγραψε τη Συνθήκη Προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Αν είχε υποκύψει στις κραυγές των λαϊκιστών, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν μια χώρα των Βαλκανίων, χωρίς ισχύ και χωρίς φωνή, σε ταραγμένους καιρούς. Και θα αναζητούσε απελπισμένα την ένταξή της στην ΕΕ!».
Και προσθέτει, «η πορεία μας φυσικά δεν ήταν χωρίς δυσκολίες, έχει όμως ξεκάθαρα θετικό πρόσημο. Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρξε αλάνθαστη. Όμως χωρίς αυτήν, οι δυσκολίες μας θα ήταν πολλαπλάσιες. Η ιστορία, λοιπόν, δικαίωσε τον Καραμανλή. Και μαζί του τη Νέα Δημοκρατία: την παράταξη που έβαλε και κράτησε, επίσης, την Ελλάδα στην Ευρώπη, όταν άλλοι την έσπρωχναν προς τον γκρεμό. Και σήμερα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι, η πατρίδα μας συγκλίνει σταθερά με τις πιο προηγμένες χώρες της ΕΕ και συμμετέχει ενεργά στη λήψη όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών αποφάσεων. Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πραγματικό πατριωτισμό! Όπως ακριβώς κινήθηκε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής!», καταλήγει.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 29/5/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Παρασκευή 30/05/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Tik Tok ALPHA: Ενίσχυση 80.000 ευρώ για μετακόμιση σε νησιά της Ιρλανδίας
- ΔΙΕΘΝΗ Χιονοστιβάδα κατέστρεψε χωριό στις Άλπεις
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Υποσχέσεις για τα εισοδήματα
- ΥΓΕΙΑ Τι έδειξε το βραχιολάκι στα επείγοντα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ναρκωτικά με ντελίβερι