• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Κ. Τσουκαλας: «Σημερα ο πρωθυπουργος εχει την τελευταια ευκαιρια να διορθωσει το λαθος του»

Κ. Τσουκαλάς: «Σήμερα ο πρωθυπουργός έχει την τελευταία ευκαιρία να διορθώσει το λάθος του»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18.03.2025 - 14:57

Tsukalas_PASOK_i1
«Σήμερα ο πρωθυπουργός έχει την τελευταία ευκαιρία να διορθώσει το λάθος του και είτε να ζητήσει την παραίτησή του είτε να τον αποπέμψει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, για τον υφυπουργό Ενέργειας, Νίκο Τσάφο, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Παραπέμποντας στις επίμαχες αναρτήσεις του κ. Τσάφου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι «δεν τον αξιολογούμε ούτε σαν άνθρωπο ούτε σαν επιστήμονα. Εδώ λέμε ότι στο κομβικό ζήτημα της ενέργειας πρέπει να δούμε ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι θα διαπραγματευτούν για τα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα της χώρας σε ένα κρίσιμο ζήτημα. Αν πιστεύουν στην εθνική γραμμή ή όχι». «Συζητάμε για το αν κάνει για υπουργός μιας κυβέρνησης κάποιος που δεν πιστεύει ή έχει μια άλλη άποψη από την εθνική γραμμή στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτό θεωρώ ότι είναι πρόβλημα. Θεωρώ ότι πρέπει να αποπεμφθεί», σημείωσε.

Αναφορικά με την παραίτηση Δοξιάδη, ο κ. Τσουκαλάς μίλησε για ένα «ξεκάθαρο θέμα σύγκρουσης συμφερόντων», ενώ τόνισε ότι γνώριζαν στην κυβέρνηση την εμπλοκή του στο ζήτημα. «Ήταν μία υπόθεση καρτέλ, δηλαδή κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης, ναι μεν αθωώθηκε στο ποινικό δικαστήριο αλλά στο διοικητικό δικαστήριο η προσφυγή της εταιρείας, την οποία εκπροσωπούσε ο κ. Δοξιάδης, απορρίφθηκε όπως και η έφεσή της. Όταν υπάρχει μια Ανώνυμη Εταιρεία δεν ευθύνεται το πρόσωπο, ευθύνεται η εταιρεία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πολιτικό ζήτημα. Εκπροσωπούσε μια εταιρεία η οποία έχει "φάει" πρόστιμο γιατί ανέβαζε τις τιμές ξενόγλωσσων βιβλίων που αγόραζαν τα παιδιά μας. Αφορά κόστη εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών», είπε, μεταξύ άλλων.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο υπουργείο Οικονομικών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι «είναι έξι χρόνια πρωθυπουργός και δεν μπορεί να θεωρεί ότι οι Έλληνες έχουν μνήμη χρυσόψαρου και κάθε φορά να ακούμε να λέει ο πρωθυπουργός ότι "ήρθε η ώρα το αποτέλεσμα της οικονομικής ανάπτυξης να φτάσει στην κοινωνία"». «Αυτό το έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές. Χρειάζονται έργα. Χόρτασαν οι πολίτες από λόγια και ευχολόγια και εδώ έχουμε μία κυβέρνηση η οποία στην ουσία επί των ημερών της οι ανισότητες διευρύνονται», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσουκαλάς χαρακτήρισε «καλή είδηση» την αναβάθμιση από τη Moody's, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αυτή «βασίζεται στις πολύ μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, στη φοροεπιδρομή που υπάρχει διότι έχουμε πολύ πιο μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις συνολικά όσον αφορά τους στόχους των προϋπολογισμών και στην πολύ μεγάλη κερδοφορία των τραπεζών». «Καλή η Moody's», σχολίασε, «αλλά όταν πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ ο καταναλωτής και πληρώνει το απορρυπαντικό 60% παραπάνω από ό,τι το πληρώνει ο Γερμανός καταναλωτής που έχει τον διπλάσιο μισθό, αντιλαμβανόμαστε ότι, ενώ η οικονομία έχει δυνατότητες, έχουμε μία κυβέρνηση που τις σπαταλά και δεν τις κατευθύνει προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας». «Αυτό πρέπει να αλλάξει. Αναβαθμίσεις έχουν γίνει και από άλλους οίκους στο παρελθόν. Δεν είδαμε να αλλάζει η οικονομική κατάσταση», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)





ΣΧΕΤΙΚΑ

Η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 26.03.2026 - 08:55

Παραμένουν στην Κύπρο οι Ελληνικές δυνάμεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 25.03.2026 - 20:47

Τα μηνύματα των πολιτικών για την 25η Μαρτίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 25.03.2026 - 20:44

Ανάκληση ασύλου Τζαβεντ Ασλάμ - Κόντρα Θ. Πλεύρη- Χ. Δούκα  

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 24.03.2026 - 20:55

Υπόθεση υποκλοπών – Έρευνα για κατασκοπεία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 24.03.2026 - 20:53

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 26.03.2026 - 08:55

    Παραμένουν στην Κύπρο οι Ελληνικές δυνάμεις

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 25.03.2026 - 20:47

    Τα μηνύματα των πολιτικών για την 25η Μαρτίου

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 25.03.2026 - 20:44

    Ανάκληση ασύλου Τζαβεντ Ασλάμ - Κόντρα Θ. Πλεύρη- Χ. Δούκα  

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 24.03.2026 - 20:55

    Υπόθεση υποκλοπών – Έρευνα για κατασκοπεία

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 24.03.2026 - 20:53

    Τραγωδία στα Τέμπη – Κόντρα για τις συνθήκες της δίκης

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 24.03.2026 - 20:45

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 26.03.2026 - 08:55

    Alpha news

    • Κεντρικό Δελτίο 25/03/2026
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 25/03/2026
    • Ο καιρός την Πέμπτη 26/03/2026
      ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 26/03/2026
    • Εξαγορά ιταλικού ομίλου Gadi από τον όμιλο Antenna
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξαγορά ιταλικού ομίλου Gadi από τον όμιλο Antenna
    • Άγριος καυγάς ηθοποιού με γείτονά του
      ΔΙΕΘΝΗ Άγριος καυγάς ηθοποιού με γείτονά του
    •  Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
    • Παραμένουν στην Κύπρο οι Ελληνικές δυνάμεις
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παραμένουν στην Κύπρο οι Ελληνικές δυνάμεις
    • Τα μηνύματα των πολιτικών για την 25η Μαρτίου
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τα μηνύματα των πολιτικών για την 25η Μαρτίου
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2026


    © 2026