- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
«Ο κ. Μητσοτάκης με τις θεσμικές του συναντήσεις επιμένει στην πολιτική της ρεκλάμας εις βάρος των κοινωνικών αναγκών»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ο κύριος Μητσοτάκης με τις θεσμικές του συναντήσεις επιμένει στην πολιτική της ρεκλάμας εις βάρος των κοινωνικών αναγκών», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε σήμερα στις, προωθούμενες από την κυβέρνησή του, αντικοινωνικές νομοθετικές παρεμβάσεις για την φορολογία και τον κατώτατο μισθό. Αναζητώντας τρόπους να νομιμοποιήσει τις πολιτικές της κυβέρνησης από πάνω προς τα κάτω, αφού από την κοινωνία προς τα πάνω οι πολίτες τις καταδικάζουν», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ μιλά για μείωση φόρων την ίδια ώρα που αυξάνει υπέρμετρα την φορολογική επιβάρυνση των πολιτών, όπως προβλέπει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2025, αλλά και όπως προκύπτει από την τεκμαρτή φορολόγηση επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών».
«Η κυβέρνηση μιλά για ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων την ίδια ώρα που καταθέτει ρύθμιση ώστε να ορίζει αποκλειστικά η εκάστοτε κυβέρνηση τον κατώτατο μισθό. Ο πολιτικός εμπαιγμός έχει γίνει συνώνυμο της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος αρνείται επίμονα να δεσμευτεί για τη βελτίωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, όπως αρνείται να επαναφέρει το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας», συνεχίζει και καταλήγει:
«Η κυβέρνησή του παραμένει άριστη στις πολιτικές ρεκλάμες, αλλά συνεχίζει να μένει μετεξεταστέα στην προώθηση πολιτικών υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας. Ελπίζουμε τουλάχιστον κατά τη σημερινή θεσμική επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ήταν αληθής για το ποιον σκοπεύει να προτείνει στη διαδικασία επανεκλογής ή διαδοχής της».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 18/2/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φονική έκρηξη στην "Βιολάντα"- Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία του εργοστασιάρχη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φονική έκρηξη στη "Βιολάντα": Καταθέσεις- φωτιά για μοιραίες αυθαιρεσίες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φονική έκρηξη στην "Βιολάντα": Το σκεπτικό για τη σύλληψη του εργοστασιάρχη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συγκλονισμένοι οι συγγενείς των 200 στην Καισαριανή- Κηρύχθηκαν μνημείο οι φωτογραφίες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πορεία μνήμης στο Σκοπευτήριο Καισαριανής
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θηριωδίες των ναζί στην Αθήνα- Ιστορικά ντοκουμέντα στο φως