• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Ν. Χαρδαλιας: «Ολοκληρωσαμε τον καθαρισμο σε 11,5 χλμ. ρεματων του νοτιου Τομεα»

Ν. Χαρδαλιάς: «Ολοκληρώσαμε τον καθαρισμό σε 11,5 χλμ. ρεμάτων του νότιου Τομέα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 02.10.2024 - 11:32

xardalias_i1_generic

«Υλοποιούμε έργα που δεν αφορούν την εικόνα, αλλά την καθημερινότητα των πολιτών» δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, που κατασκευάζει η Περιφέρεια στον Δήμο Γλυφάδας.

Λίγο αργότερα κατά την επίσκεψη στο δημαρχείο ο κ. Ο Χαρδαλιάς συνυπέγραψε με το δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, προγραμματική σύμβαση για τα έργα αποκατάστασης και τις κατασκευές πεζοδρόμων, καθώς και για ασφαλίσεις, συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ. 

Κατά την αυτοψία ο κ. Ο Χαρδαλιάς επισήμανε: «Βρισκόμαστε σήμερα στη Γλυφάδα, για να δούμε από κοντά την εξέλιξη των σημαντικών έργων, που θωρακίζουν την περιοχή, βελτιώνουν τη δυνατότητα στο δημόσιο χώρο και ενισχύουν τις «πράσινες» αστικές μετακινήσεις». Και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι, μέσα από ανάλογες δράσεις, να βάζουμε τα θεμέλια για μια Αττική βιώσιμη, ανθεκτική, ασφαλή, με ποιοτική καθημερινότητα για τους συμπολίτες μας».

Ο περιφερειάρχης παρατηρώντας τον καθαρισμό στο ρέμα της Ευρυάλης σημείωσε: «Ολοκληρώσαμε τον καθαρισμό σε 11,5 χιλιόμετρα ρεμάτων του νότιου Τομέα και συνεχίζουμε με πρόσθετες παρεμβάσεις, όπου χρειάζεται, και στα 15 ρέματα της περιοχής» Υπογράμμισε ότι είναι η δεύτερη φορά που η Περιφέρεια προβαίνει. . φέτος, στο σχολαστικό καθαρισμό των ρεμάτων της Ευρυάλης και του Λυκορέματος στη Γλυφάδα, συνολικού μήκους 1,7 χιλιομέτρων, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας.

«Είναι ένα ακόμη σημαντικό έργο καθαρισμών που κάνουμε σε συνεργασία πάντα με τον δήμο. Προχωράμε με μεθοδικότητα στην υλοποίηση και άλλων απαραίτητων έργων για την προστασία της πόλης», τόνισε χαρακτηριστικά. 

  • Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε εκτενώς και στα υπόλοιπα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης όπως: Σε εξέλιξη διαγωνισμός για την κατασκευή αγωγών ομβρίων στην 'Ανω Γλυφάδα, συνολικού μέσου 3,8 χλμ., με προϋπολογισμό 2,98 εκατ. ευρώ. 
  • χρηματοδοτηθεί μελέτες, με ποσό άνω των 400.000 ευρώ, για την οριοθέτηση και διευθέτηση των ρεμάτων Λυκορέματος και Ευρυάλη.
  • Σύντομα δημοπρατείται και επιμέρους αντιπλημμυρική παρέμβαση στην οδό Δερβανακίων, με προϋπολογισμό 545.0000 ευρώ. 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος, Γ. Ο Παπανικολάου αφού χαιρέτισε τη στενή συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια, τόνισε ότι τώρα με την παρέμβασή της, αντιμετωπίζονται οριστικά τα «άλυτα προβλήματα που παρουσίασαν επί πολλές δεκαετίες το ρέμα». Συγκεκριμένα ανέφερε πως «οριοθετείται εκ νέου και συνδέεται με τον αγωγό που θα γίνει στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, για να καταλήξει στο αντιπλημμυρικό έργο της ευρύτερης περιοχής στην Ευρυάλη, ώστε να απαλειφθεί τα πλημμυρικά φαινόμενα στη Λεωφ. Βουλιαγμένης. Ο κ. Παπανικολάου, κλείνοντας, αναφέρθηκε σε ένα ολοκληρωμένο πολυεπίπεδο σχέδιο με παρεμβάσεις για όλη την περιοχή, το οποίο καταρτίστηκε από κοινού με την Περιφέρεια και αφορά τόσο αντιπλημμυρικά όσο και έργα υποδομών».

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις του τόνισε: «Αποδεικνύουμε στην πράξη πώς εννοούμε τη συνεργασία μεταξύ των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης. Γιατί όπου υπάρχει βούληση, υπάρχει και το σχέδιο προκειμένου όλοι να είμαστε σε θέση να φέρουμε αποτελέσματα με ουσιαστικό αποτύπωμα στις τοπικές μας κοινωνίες. Βήμα-βήμα, ημέρα με την ημέρα, αλλάζουμε όλα όσα πρέπει, με μοναδικό μας γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τη σύμβαση τα προβλεπόμενα έργα σε: 

  • Αποκατάσταση και κατασκευή πεζοδρόμων 45.000 τ.μ., προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ
  • Αντικατάσταση της ασφάλειας σε μήκος 9,25 χλμ. και επιφάνεια 87.000 τετραγωνικών μέτρων σε όλη την πόλη με προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ. 

Τέλος ο κ. Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο, επιθεώρησε τις εργασίες για τη δημιουργία πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου (στις οδούς Παλμύρας και Βέμπο) και το έργο αστικής ανάπλασης (στις οδούς 'Αλσους, Κύπρου, Ζέρβα και Αγίου Γεράσιμου), ενώ επισκέφθηκαν το ειδικό. Γλυφάδας, η οποία αποτελείται από κοινοτικούς πόρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X) 

 





ΣΧΕΤΙΚΑ

Σφοδρή αντιπαράθεση- Στο επίκεντρο ακρίβεια - οικονομία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22.11.2025 - 20:27

Στην Κέρκυρα ο Κ. Κατσαφάδος για αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22.11.2025 - 16:15

Τον επόμενο μήνα θα απολογηθούν στην ανακρίτρια οι Χρ. Τριαντόπουλος και Κ. Αγοραστός για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22.11.2025 - 15:29

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι υποκλοπές έχουν το ονοματεπώνυμο του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 21.11.2025 - 21:58

Μετωπική Κωνσταντοπούλου – Μαρινάκη για την παραίτηση Καραναστάση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 21.11.2025 - 21:10

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Σφοδρή αντιπαράθεση- Στο επίκεντρο ακρίβεια - οικονομία

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22.11.2025 - 20:27

    Στην Κέρκυρα ο Κ. Κατσαφάδος για αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22.11.2025 - 16:15

    Τον επόμενο μήνα θα απολογηθούν στην ανακρίτρια οι Χρ. Τριαντόπουλος και Κ. Αγοραστός για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22.11.2025 - 15:29

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι υποκλοπές έχουν το ονοματεπώνυμο του Κυριάκου Μητσοτάκη

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 21.11.2025 - 21:58

    Μετωπική Κωνσταντοπούλου – Μαρινάκη για την παραίτηση Καραναστάση

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 21.11.2025 - 21:10

    Αλλαγές στις ένοπλες Δυνάμεις – Μισθολόγιο – θητεία και στράτευση γυναικών

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 21.11.2025 - 21:04

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Τον επόμενο μήνα θα απολογηθούν στην ανακρίτρια οι Χρ. Τριαντόπουλος και Κ. Αγοραστός για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22.11.2025 - 15:29

    Στην Κέρκυρα ο Κ. Κατσαφάδος για αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22.11.2025 - 16:15

    Σφοδρή αντιπαράθεση- Στο επίκεντρο ακρίβεια - οικονομία

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22.11.2025 - 20:27

    Alpha news

    • Κεντρικό Δελτίο 22/11/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 22/11/2025
    • Ο «ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ» στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση - Από το West End του Λονδίνου στην Αθήνα
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο «ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ» στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση - Από το West End του Λονδίνου στην Αθήνα
    • Ντιτζέι ξεσηκώνει σε λαϊκές αγορές  
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ντιτζέι ξεσηκώνει σε λαϊκές αγορές  
    • «Άφιξη» για το διάσημο κρασί – Γιορτάζουν τη νέα σοδειά
      ΔΙΕΘΝΗ «Άφιξη» για το διάσημο κρασί – Γιορτάζουν τη νέα σοδειά
    • Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα – Άνοιξαν οι υπαίθριες αγορές
      ΔΙΕΘΝΗ Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα – Άνοιξαν οι υπαίθριες αγορές
    • Τελεσίγραφο Τραμπ για συμφωνία ειρήνης – Αντίστροφη μέτρηση για απάντηση Ζελένσκι
      ΔΙΕΘΝΗ Τελεσίγραφο Τραμπ για συμφωνία ειρήνης – Αντίστροφη μέτρηση για απάντηση Ζελένσκι
    • Σφοδρή αντιπαράθεση- Στο επίκεντρο ακρίβεια - οικονομία
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σφοδρή αντιπαράθεση- Στο επίκεντρο ακρίβεια - οικονομία
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025