- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Οροι διαγωνισμου J2US
- Πολιτικη cookies
- Εκπομπες
- Επικοινωνια
- Οροι Xρησης
- Alpha Sat
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
- Επιλογες
- Προγραμμα
- Alpha News
- Διαφημιστειτε
- Διαθεσιμοτητα WEB TV
- Οροι προωθητικων ενεργειων διεξαγομενων στο πλαισιο του προγραμματος "Happy Day στον Alpha"
ΥΠΕΞ: Η Τουρκία, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαστρέβλωση της πραγματικότητας καταλογίζει στην Τουρκία, το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με σημερινές τουρκικές αναρτήσεις για τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη. Μάλιστα, τονίζει πως η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της διεθνούς κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης.
Αναλυτικότερα, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως «για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη».
Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 29/3/2023
- ΔΙΕΘΝΗ Τουρκία: "Φρούδες" ελπίδες και υποσχέσεις μοιράζει ο Ερντογάν
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ατύχημα από αγριογούρουνο στη Λεωφόρο Μαραθώνος- Δυο τραυματίες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ταξίδι ζωής για την 3χρονη Μαρία σε ιατρικό κέντρο στη Γαλλία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του προπονητή που ασελγούσε σε ανήλικες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 5ο Δημοτικό σχολείο Χίου- Καταγγελίες για την ασφάλεια των μαθητών
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οργή για τη "μαφία" των αυθαίρετων στη Μύκονο