- Ο Alpha
- Εκπομπες
- Επικοινωνια
- Οροι Xρησης
- Alpha Sat
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
- Επιλογες
- Προγραμμα
- Alpha News
- Διαφημιστειτε
- Διαθεσιμοτητα WEB TV
- Οροι προωθητικων ενεργειων διεξαγομενων στο πλαισιο του προγραμματος "Happy Day στον Alpha"
Κ. Σκρέκας: Υψηλές προσδοκίες από τα ελληνικά κοιτάσματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για «υψηλές προσδοκίες» από τις έρευνες υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, προσθέτοντας ότι αν πράγματι εντοπιστούν εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα από τις γεωτρήσεις που προγραμματίζονται, θα μπορούσαν να καλύψουν το κενό του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης.
Όπως έγινε γνωστό στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ) , οι σεισμικές έρευνες που πραγματοποιούνται στις περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης για λογαριασμό της ExxonMobil και της Helleniq Energy (πρώην ΕΛΠΕ) προβλέπεται να ολοκληρωθούν ως το τέλος Φεβρουαρίου. Θα ακολουθήσει η ερμηνεία των δεδομένων και εφόσον τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, ερευνητική γεώτρηση το 2025. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για πιθανή είσοδο νέων επενδυτών στα σχήματα έρευνας και εκμετάλλευσης.
Εξελίξεις καταγράφονται και στην περιοχή των Ιωαννίνων, όπου τις έρευνες διεξάγει η Energean. Χθες η Περιφέρεια Ηπείρου έθεσε σε δημόσια διαβούλευση την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την «Ερευνητική γεώτρηση «Ήπειρος 1» στο Δήμο Λίτσας της Δ.Ε. Μολοσσών.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΕΠ Rikard Scoufias, σημείωσε ότι σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους ολοκληρώθηκαν 7 σεισμικές έρευνες, επίδοση που είναι υψηλή ακόμη και με διεθνή στάνταρντς, ενώ τα προηγούμενα δέκα χρόνια έγιναν μόλις δύο.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥΕΠ Αριστοφάνης Στεφάτος, τόνισε ότι η εταιρεία θα χτίσει γέφυρες για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, παράλληλα με την ιστορική υποχρέωση να αξιοποιήσουμε τον εθνικό μας πλούτο με σεβασμό στο περιβάλλον. Η νέα ταυτότητα της ΕΔΕΥΕΠ αποτυπώνει την επέκταση των αρμοδιοτήτων της, πέρα από τις έρευνες υδρογονανθράκων στην υπόγεια αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα και την προώθηση των επενδύσεων σε υπεράκτια αιολικά πάρκα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 28/1/2023
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρόγραμμα «Φροντίδα για όλους» από τη Motor Oil και τους «Γιατρούς του Κόσμου»
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Άνθρωπος «ορχήστρα» - Παίζει 10 μουσικά όργανα
- ΔΙΕΘΝΗ Ανατρεπτική μόδα
- ΔΙΕΘΝΗ Συντριβή δύο μαχητικών αεροσκαφών στην Ινδία – Νεκρός ένας πιλότος
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πιάτα … «πίνακες ζωγραφικής»
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θανάσιμος τραυματισμός φλαμίνγκο στο Μεσολόγγι – Καταγγέλλουν παράνομο κυνήγι