- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης R&I αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε B από CCC+
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ιαπωνικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης R&I (Rating and Investment Information) ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε B από CCC+, με σταθερές προοπτικές, επικαλούμενος τη βελτίωση στη διάρθρωση της χρηματοδότησης του Δημοσίου, στη δημοσιονομική κατάσταση και στη βιωσιμότητα του χρέους.
Σύμφωνα με τον οίκο, τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης χρέους, τα οποία συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα τον Ιούνιο, «θα βοηθήσουν να μειωθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της κυβέρνησης και πιθανόν θα μειώσουν το χρέος της γενικής κυβέρνησης ως ποσοστό του ΑΕΠ». Το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει ένα μεγάλο ταμειακό απόθεμα ασφαλείας είναι ένας ακόμα θετικός παράγοντας, επισημαίνει ο οίκος R&I.
Παράλληλα, σημειώνει ότι παράγοντες όπως οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στο εμπόριο και η υποτίμηση των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών ενισχύουν την αβεβαιότητα για τις μελλοντικές προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και των χρηματοπιστωτικών αγορών.
«Ο R&I θα παρακολουθεί εάν η κυβέρνηση είναι σε θέση να διατηρήσει την οικονομική ανάκαμψη και τη δημοσιονομική βελτίωση ακόμα και κάτω από τέτοιες συνθήκες και παράλληλα να εφαρμόσει σταθερά το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της, όπως έχει δεσμευθεί», σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου στην ιστοσελίδα του.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 1/7/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTok ALPHA
- ΔΙΕΘΝΗ Θύελλα στην Τουρκία για σκίτσο του Μωάμεθ που δημοσίευσε σατυρικό περιοδικό- Οργή και συλλήψεις
- ΔΙΕΘΝΗ Έρχεται η υπερ-νοημοσύνη- Επενδύονται δισεκατομμύρια
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Eπιθεώρηση του Στόλου από τον ΠτΔ Κωνσταντίνο Τασούλα- Οι φρουροί του Αιγαίου
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πίεση στη Λιβύη- Ανήσυχη και η Κομισιόν
- ΔΙΕΘΝΗ Αμερικανικοί δασμοί- Παζάρι της ΕΕ με Ντ. Τραμπ