- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Οι Μπάιντεν και Πούτιν θα μιλήσουν για την Ουκρανία την Τρίτη
ΔΙΕΘΝΗ

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσουν βιντεοδιάσκεψη την Τρίτη για να συζητήσουν για την τεταμένη κατάσταση στην Ουκρανία.
«Ο Μπάιντεν θα υπογραμμίσει τις αμερικανικές ανησυχίες για τις ρωσικές στρατιωτικές δραστηριότητες στα σύνορα με την Ουκρανία και θα επαναλάβει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.
Η ίδια πρόσθεσε πως άλλα θέματα της συνομιλίας των δύο ηγετών θα είναι «ζητήματα στρατηγικής σταθερότητας, του κυβερνοχώρου και περιφερειακά».
Οι δύο ηγέτες θα συνομιλήσουν επίσης για τις διμερείς σχέσεις και την εφαρμογή συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά τη σύνοδο κορυφής που πραγματοποίησαν τον Ιούνιο στη Γενεύη, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
«Η συνομιλία θα πραγματοποιηθεί πράγματι την Τρίτη», δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Οι διμερείς σχέσεις, φυσικά η Ουκρανία και η υλοποίηση των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στη Γενεύη είναι τα κύρια θέματα στην ατζέντα», πρόσθεσε.
Δεν αποκαλύφθηκε πότε ακριβώς θα γίνει η τηλεφωνική επικοινωνία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 1/7/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTok ALPHA
- ΔΙΕΘΝΗ Θύελλα στην Τουρκία για σκίτσο του Μωάμεθ που δημοσίευσε σατυρικό περιοδικό- Οργή και συλλήψεις
- ΔΙΕΘΝΗ Έρχεται η υπερ-νοημοσύνη- Επενδύονται δισεκατομμύρια
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Eπιθεώρηση του Στόλου από τον ΠτΔ Κωνσταντίνο Τασούλα- Οι φρουροί του Αιγαίου
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πίεση στη Λιβύη- Ανήσυχη και η Κομισιόν
- ΔΙΕΘΝΗ Αμερικανικοί δασμοί- Παζάρι της ΕΕ με Ντ. Τραμπ