• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • ΟΗΕ: Τα υγειονομικα διαβατηρια και οι εμβολιασμοι βοηθησαν στην ανακαμψη του ευρωπαικου τουρισμου

ΟΗΕ: Τα υγειονομικά διαβατήρια και οι εμβολιασμοί βοήθησαν στην ανάκαμψη του ευρωπαϊκού τουρισμού

ΔΙΕΘΝΗ 29.11.2021 - 13:34

Aerodromio_Epivates_EX_Udetero

Η ευρεία χρήση των υγειονομικών πάσων και οι επιτυχημένες εμβολιαστικές εκστρατείες βοήθησαν τον τουρισμό στην ΕΕ να ανακάμψει γρηγορότερα από την πανδημία του κοροναϊού σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021, όπως προκύπτει από έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 58% ανά τον κόσμο το διάστημα από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2020, όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) παρότι είναι 64% πιο κάτω σε σχέση με την ίδια, προ πανδημίας περίοδο, του 2019.

Η Ευρώπη κατέγραψε την καλύτερη συγκριτικά επίδοση σε αυτό το διάστημα με τις διεθνείς αφίξεις να σημειώνουν ωστόσο μείωση 53% σε σχέση με την ίδια θερινή περίοδο το 2019.

"Η αύξηση της ζήτησης πυροδοτήθηκε από μια αυξημένη βεβαιότητα των ταξιδιωτών εν μέσω της ραγδαίας προόδου των εμβολιασμών και της χαλάρωσης των περιορισμών εισόδου σε πολλούς προορισμούς", αναφέρει η έκθεση.

"Στην Ευρώπη, το ψηφιακό πάσο της ΕΕ έχει διευκολύνει την ελεύθερη μετακίνηση εντός της ΕΕ, απελευθερώνοντας τη
συσσωρευμένη ζήτηση έπειτα από πολλούς μήνες περιορισμών στα ταξίδια", προστίθεται.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου οι συνολικές αφίξεις τουριστών ανά τον κόσμο παρέμεναν 76% κάτω από τα προπανδημικά επίπεδα με άνισες επιδόσεις σε διαφορετικές περιοχές, σημειώνεται.

Οι ευρωπαϊκές αφίξεις ήταν μόλις 8% κάτω την ίδια περίοδο του 2020 κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, αλλά 69% λιγότερες σε σχέση με το 2019.

Η Αμερική είχε τα καλύτερα αποτελέσματα από τον Ιανουάριο ως τον Σεπτέμβριο με αφίξεις αυξημένες κατά 1% σε σχέση με το 2020 παρότι 65% χαμηλότερες από τα επίπεδα του 2019 για την ίδια περίοδο.

Ταυτόχρονα η Καραϊβική σημείωσε τα καλύτερα αποτελέσματα ανά υποπεριοχή με αφίξεις αυξημένες κατά 55% κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2021 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2020 παρότι 38% χαμηλότερες από τα επίπεδα του 2019.
Μολαταύτα, ο ρυθμός ανάκαμψης του τουριστικού τομέα παγκοσμίως κατά το τρίτο τρίμηνο παρέμεινε άνισος, όπως αναφέρεται στην έκθεση.

"Αυτό οφείλεται στον διαφορετικό βαθμό των περιορισμών στις μετακινήσεις, των ποσοστών εμβολιασμού και της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών".

Οι αφίξεις σε κάποια νησιά της Καραϊβικής και στη Νότια Ασία, καθώς και σε κάποιους προορισμούς στη νότια Ευρώπη πλησίασαν, και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν, τα προπανδημικά επίπεδα κατά το τρίτο τρίμηνο.

Ωστόσο, κάποιες χώρες δεν δέχτηκαν σχεδόν καθόλου τουρίστες, ειδικά στην Ασία και στην περιοχή του Ειρηνικού, όπου οι αφίξεις μειώθηκαν κατά 95% σε σχέση με το 2019, καθώς πολλοί προορισμοί παρέμειναν κλειστοί για τα μη απαραίτητα ταξίδια.

Συνολικά 26 προορισμοί--το 21% όλων των προορισμών παγκοσμίως--έχουν αυτή τη στιγμή εντελώς κλειστά τα σύνορά τους για τους τουρίστες, σύμφωνα με τον UNWTO.

Άλλοι 55 έχουν μερικώς κλειστά τα σύνορά τους για τους ξένους επισκέπτες, ενώ μόλις τέσσερις χώρες έχουν άρει όλους τους σχετιζόμενους με τον κορονοϊό περιορισμούς: η Κολομβία, η Κόστα Ρίκα, η Δομινικανή Δημοκρατία και το Μεξικό.

Η πανδημία του κορονοϊού θα κοστίσει στον παγκόσμιο τουριστικό τομέα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε διαφυγόντα έσοδα το 2021, ανακοίνωσε ο UNWTO χαρακτηρίζοντας την ανάκαμψη του τομέα "αργή" και "εύθραυστη".

Η πρόβλεψη μάλιστα αυτή του οργανισμού, ο οποίος εδρεύει στη Μαδρίτη, γίνεται την ώρα που η Ευρώπη δίνει μάχη για την ανάσχεση της αύξησης των κρουσμάτων, ενώ μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού, η Όμικρον, εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις θα παραμείνουν αυτή τη χρονιά 70 με 75% χαμηλότερα από το 1,5 δισεκατομμύριο αφίξεις που καταγράφηκαν το 2019 πριν εμφανιστεί η πανδημία, μια παρόμοια μείωση με εκείνη του 2020, σύμφωνα με τον Οργανισμό.

Το μέλλον του τουριστικού τομέα θα βρεθεί στο επίκεντρο της ετήσιας συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





ΣΧΕΤΙΚΑ

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους που βγήκαν από κτίριο με τα χέρια ψηλά με σκοπό να παραδοθούν

ΔΙΕΘΝΗ 27.11.2025 - 22:33

Τουρκία: Μήνυμα του προέδρου Ερντογάν για τη συνάντησή του με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ’

ΔΙΕΘΝΗ 27.11.2025 - 22:11

Γαλλία: Το Λούβρο αυξάνει κατά 45% την τιμή εισόδου για τους επισκέπτες εκτός της Ευρώπης

ΔΙΕΘΝΗ 27.11.2025 - 21:42

Δυτική Όχθη: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Βρετανία καλούν το Ισραήλ να σταματήσει τη βία των εποίκων

ΔΙΕΘΝΗ 27.11.2025 - 21:40

ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ επισκέφθηκε το αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford στην Καραϊβική

ΔΙΕΘΝΗ 27.11.2025 - 21:30

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους που βγήκαν από κτίριο με τα χέρια ψηλά με σκοπό να παραδοθούν

    ΔΙΕΘΝΗ 27.11.2025 - 22:33

    Τουρκία: Μήνυμα του προέδρου Ερντογάν για τη συνάντησή του με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ’

    ΔΙΕΘΝΗ 27.11.2025 - 22:11

    Γαλλία: Το Λούβρο αυξάνει κατά 45% την τιμή εισόδου για τους επισκέπτες εκτός της Ευρώπης

    ΔΙΕΘΝΗ 27.11.2025 - 21:42

    Δυτική Όχθη: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Βρετανία καλούν το Ισραήλ να σταματήσει τη βία των εποίκων

    ΔΙΕΘΝΗ 27.11.2025 - 21:40

    ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ επισκέφθηκε το αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford στην Καραϊβική

    ΔΙΕΘΝΗ 27.11.2025 - 21:30

    Χονγκ Κονγκ: Σε τουλάχιστον 83 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών

    ΔΙΕΘΝΗ 27.11.2025 - 21:27

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Κομπίνα από Σομαλούς μετανάστες - Επιδόματα πήγαιναν στην Αλ Κάιντα

    ΔΙΕΘΝΗ 27.11.2025 - 20:24

    Ολλανδία: Αγορά 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones

    ΔΙΕΘΝΗ 27.11.2025 - 21:21

    Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους που βγήκαν από κτίριο με τα χέρια ψηλά με σκοπό να παραδοθούν

    ΔΙΕΘΝΗ 27.11.2025 - 22:33

    Νέο μεταναστευτικό μπλόκο Τραμπ

    ΔΙΕΘΝΗ 27.11.2025 - 20:26

    Alpha news

    • Μεσημεριανό δελτίο 27/11/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 27/11/2025
    • Ο καιρός την Παρασκευή 28/11/2025
      ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Παρασκευή 28/11/2025
    • Κεντρικό Δελτίο 27/11/2025
      ΔΙΕΘΝΗ Κεντρικό Δελτίο 27/11/2025
    • Χριστουγεννιάτικη Αθήνα – Φωταγωγήθηκε το δέντρο
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χριστουγεννιάτικη Αθήνα – Φωταγωγήθηκε το δέντρο
    • Στον πυρετό της Black Friday – Υπόσχονται εκπτώσεις έως 70%
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στον πυρετό της Black Friday – Υπόσχονται εκπτώσεις έως 70%
    • Η «Αυτοψία» στον Μυλοπόταμο – Απόψε τα μεσάνυχτα
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η «Αυτοψία» στον Μυλοπόταμο – Απόψε τα μεσάνυχτα
    • Νέο μεταναστευτικό μπλόκο Τραμπ
      ΔΙΕΘΝΗ Νέο μεταναστευτικό μπλόκο Τραμπ
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025