- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Γαλλία: Η Κροατία υπέγραψε το συμβόλαιο αγοράς 12 αεροσκαφών Rafale
ΔΙΕΘΝΗ

Στη διάρκεια μιας τελετής υπογραφής, οι δύο ηγέτες υπέγραψαν μια συμφωνία στρατηγικής σύμπραξης και στη συνέχεια οι υπουργοί Άμυνας των χωρών τους υπέγραψαν το συμβόλαιο που σχετίζεται με τα Rafale, τα οποία κατασκευάζονται από την Dassault Aviation.
Με την απόκτηση των αεροσκαφών αυτών, η οποία είχε ανακοινωθεί τον Μάιο, το Ζάγκρεμπ αναμένει να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις του και να υλοποιήσει την πιο σημαντική εξοπλιστική συμφωνία από την εποχή της διάλυσης της πρώην Γιουγκοσλαβίας και την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της.
"Δεν πρόκειται μόνο για ένα εμπορικό συμβόλαιο, αλλά και για την ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας" ανάμεσα στις δύο χώρες, υπογράμμισε το Μέγαρο των Ηλυσίων.
Τα πρώτα έξι Rafale θα παραδοθούν ανάμεσα στο τρίτο τρίμηνο του 2023 και τις αρχές του 2024, και τα υπόλοιπα έξι την άνοιξη του 2025.
Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε επίσης ότι υποστηρίζει τις προσπάθειες της Κροατίας να ενταχθεί στον χώρο ανοικτών συνόρων Σένγκεν και στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος (ευρωζώνη).
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 6/7/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Φόρος" σε Σαντορίνη και Μύκονο- 20 ευρώ σε επιβάτες κρουαζιερόπλοιων
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στη Γιούτα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών: Summer campus για μαθητές Λυκείου
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φωτιά στον Λυκαβηττό- Τραυματίστηκε ένοικος διαμερίσματος
- ΔΙΕΘΝΗ O Ρίτσαρντ Γκιρ στα γενέθλια του Δαλάι Λάμα
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Την ίδρυση νέου κόμματος ανακοίνωσε ο Ίλον Μασκ