- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Το Κρεμλίνο ελπίζει ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V θα εγκριθεί στην Ευρώπη
ΔΙΕΘΝΗ
Το Κρεμλίνο ελπίζει ότι το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα λάβει σύντομα την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων( ΕΜΑ), θεωρώντας κατά την άποψη του ότι η έγκριση θα έπρεπε να είχε δοθεί εδώ και καιρό, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, παραδεχόμενος ότι υπάρχουν κάποιες τεχνολογικές διαφορές με τον EMA σχετικά με την πιστοποίηση του ρωσικού Sputnik V.
«Πράγματι, υπάρχουν ορισμένες τεχνολογικές διαφορές σχετικά με την πληρότητα των εγγράφων και των δεδομένων που υποβλήθηκαν για να πιστοποιηθεί το εμβόλιο μας από τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων», δήλωσε ο Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι «ο ευρωπαϊκός οργανισμός εξακολουθεί να λέει ότι είναι ελλιπή κάποια στοιχεία». Παράλληλα ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας και άλλα υπουργεία όπως και το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ασχολούνται με το ζήτημα αυτό και πως «αυτή τη στιγμή πρόκειται για καθαρά τεχνικής φύσεως τυπικές διαδικασίες».
Η Ρωσία ολοκληρώνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της πιστοποίησης του εμβολίου Sputnik V από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Υγείας, αναφέροντας ότι αναμένει επίσης εφέτος μια αποστολή του EMA που θα επισκεφθεί τη χώρα.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) είναι απίθανο να αποφασίσει αν θα εγκρίνει το Sputnik V τουλάχιστον μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022, επειδή εξακολουθούν να λείπουν ορισμένα δεδομένα που απαιτούνται για την επανεξέταση, δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Η Βαγδάτη θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά περισσότερο από 3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως
ΔΙΕΘΝΗ
Σ. Αραβία: Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιεί για επικείμενη επίθεση στην ανατολική πόλη Νταχράν
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 3/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συμπλοκή επιβατών σε λεωφορείο- Τον χτύπησε με στυλό στο μάτι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καραμπόλα με νεκρό 24χρονο στην Ποσειδώνος - Υπο την επήρεια αλκοόλ ο ένας οδηγός
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οικιακή βοηθός κατηγορείται για φόνο – Εξιχνίαση μετά από 9 χρόνια
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Τον Ν. Ανδρουλάκη ενημέρωσε ο Κ. Μητσοτάκης
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έλληνες ζητούν επαναπατρισμό – Εγκλωβισμένοι σε χώρες του Κόλπου
- ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος στη Μέση Ανατολή – Εγκλωβισμένοι Έλληνες μιλούν στον Alpha