- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Γερμανία: Η Μέρκελ ανησυχεί για την "εκθετική" δυναμική των κρουσμάτων
ΔΙΕΘΝΗ

«Έχουμε μια εκθετική αύξηση» του αριθμού των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού και «θεωρώ αυτή τη δυναμική ανησυχητική», δήλωσε η καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
«Πρέπει να υποθέσουμε ότι σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα έχουμε διπλασιασμό» του αριθμού των νέων κρουσμάτων, δήλωσε η ίδια.
Από τα μέσα Ιουλίου, ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων της Covid-19 ξεπερνά κατά μέσο τα 1.000. Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.890 κρούσματα, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ σήμερα.
Μπροστά στην εξάπλωση του στελέχους Δέλτα, πιο μεταδοτικού και μολυσματικού που αποτελεί πλέον το κυρίαρχο στέλεχος στη Γερμανία και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, η Μέρκελ είπε ότι ο εμβολιασμός είναι πιο σημαντικός από ποτέ.
«Κάθε εμβολιασμός μετράει. Κάθε εμβολιασμός είναι ένα βήμα, ένα μικρό βήμα, προς την επιστροφή προς την ομαλότητα για όλους», πρόσθεσε.
«Όσο περισσότερο εμβολιαζόμαστε, τότε περισσότερο γινόμαστε πάλι ελεύθεροι. Όχι μόνο ως μεμονωμένοι πολίτες αλλά και ως κοινότητα», εξήγησε η Μέρκελ.
Αντίθετη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η καγκελάριος είπε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην ενημέρωση προκειμένου να παρακινηθούν αυτοί που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί. Έως σήμερα, τουλάχιστον το 60,4% του πληθυσμού της χώρας έχει ήδη λάβει μία δόση από τα τέσσερα εμβόλια που χορηγούνται στη χώρα και το 48% έχει ήδη λάβει δύο δόσεις.
«Σε όλους αυτούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί, σας λέω το εξής: προσπαθήστε να κινητοποιηθείτε και να πείσετε άλλους (που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα), είτε είναι στην οικογένεια, μεταξύ φίλων, στο γήπεδο ποδοσφαίρου….», είπε η ίδια.
Εάν παρόλα ταύτα ο αριθμός των μολύνσεων συνεχίσει να αυξάνεται και προκειμένου να μην «υπερφορτωθεί το υγειονομικό σύστημα», η Μέρκελ άφησε μισάνοικτη την πόρτα στην εφαρμογή νέων περιορισμών για να ανακοπεί αυτή η εξέλιξη.
Από τις αρχή της πανδημίας στη Γερμανία, 91.458 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της Covid-19, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 5/7/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παραδοσιακή πάλη με λάδι- Ρεπορτάζ του Reutersγια τον Σοχό Θεσσαλονίκης
- ΔΙΕΘΝΗ Το τελευταίο αντίο στον Ντιόγκο Ζότα- Ράγισαν καρδιές
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ Fly Athens 2025:"Ιπτάμενος" Μανόλο στον ουρανό της Αθήνας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σχολή Ευελπίδων: Μια επιλογή με μέλλον- Ηγεσία, γνώση και σταθερότητα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παγκόσμιο βραβείο μηχανικής αριστείας- Διεθνής διάκριση για Έλληνες μαθητές
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συγκινεί με το χορό του, 92χρονος στη Σχοινούσα- Κλέβει τη παράσταση στο νησί