- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Κομισιόν: Η Ελλάδα στις χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά στις δαπάνες
ΔΙΕΘΝΗ
Αυτά τα δεδομένα εμφανίζονται στην ενημερωμένη πλατφόρμα ανοιχτών δεδομένων του ESIF (#ESIFOpendata) όπου οι βασικοί δείκτες για την εφαρμογή της πολιτικής συνοχής ανά θέμα, χώρα και ταμείο είναι εύκολα προσβάσιμοι μέσω ενός διαδραστικού εργαλείου.
Η Σουηδία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Φινλανδία, η Πορτογαλία και οι Κάτω Χώρες έχουν τις καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά στις δαπάνες, ενώ η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Μάλτα, η Λετονία και η Εσθονία έχουν τα υψηλότερα ποσοστά επενδύσεων πολιτικής συνοχής.
Η επιτάχυνση των δαπανών έγινε δυνατή χάρη στην ευελιξία που χορήγησε η Επιτροπή στα κράτη μέλη για την ανακατανομή πόρων για επείγοντα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας. Ως αποτέλεσμα, η ΕΕ βοήθησε τα κράτη μέλη να αγοράσουν 2,4 δισεκατομμύρια είδη εξοπλισμού ατομικής προστασίας, 4.500 αναπνευστήρες, να δημιουργήσουν 5.000 επιπλέον χώρους νοσοκομειακών κλινών και να παρέχουν 3,7 εκατομμύρια τεστ COVID-19.
Επιπλέον, οι επιχειρήσεις έλαβαν 11,1 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι και οι ευάλωτες ομάδες 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 12/12/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός το Σάββατο 13/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χριστουγεννιάτικο gala της ΕΕΝΕ – Λάμψη επιχειρείν και προσφορά
- ΔΙΕΘΝΗ Η ιταλική κουζίνα στον κατάλογο της UNESCO
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Motor Oil και «Όραμα Ελπίδας» ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού
- ΔΙΕΘΝΗ TIME: Επτά επιχειρηματίες που ασχολούνται με την ΑΙ πρόσωπα της χρονιάς
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μπλόκα Φραπέδες και συλλήψεις