- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Κομισιόν: Η Ελλάδα στις χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά στις δαπάνες
ΔΙΕΘΝΗ
Αυτά τα δεδομένα εμφανίζονται στην ενημερωμένη πλατφόρμα ανοιχτών δεδομένων του ESIF (#ESIFOpendata) όπου οι βασικοί δείκτες για την εφαρμογή της πολιτικής συνοχής ανά θέμα, χώρα και ταμείο είναι εύκολα προσβάσιμοι μέσω ενός διαδραστικού εργαλείου.
Η Σουηδία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Φινλανδία, η Πορτογαλία και οι Κάτω Χώρες έχουν τις καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά στις δαπάνες, ενώ η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Μάλτα, η Λετονία και η Εσθονία έχουν τα υψηλότερα ποσοστά επενδύσεων πολιτικής συνοχής.
Η επιτάχυνση των δαπανών έγινε δυνατή χάρη στην ευελιξία που χορήγησε η Επιτροπή στα κράτη μέλη για την ανακατανομή πόρων για επείγοντα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας. Ως αποτέλεσμα, η ΕΕ βοήθησε τα κράτη μέλη να αγοράσουν 2,4 δισεκατομμύρια είδη εξοπλισμού ατομικής προστασίας, 4.500 αναπνευστήρες, να δημιουργήσουν 5.000 επιπλέον χώρους νοσοκομειακών κλινών και να παρέχουν 3,7 εκατομμύρια τεστ COVID-19.
Επιπλέον, οι επιχειρήσεις έλαβαν 11,1 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι και οι ευάλωτες ομάδες 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 31/3/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 2/4/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα- Αντιπλημμυρικά αναχώματα
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέα κόντρα για τις υποκλοπές- Αναβλήθηκε η προ ημερησίας
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σε χώρες του Κόλπου ο Ν. Δένδιας- Συναντήσεις με Άραβες αξιωματούχους
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τραγωδία στα Τέμπη- Νέα πολιτική σύγκρουση
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξαναρχίζει αύριο η δίκη για τα Τέμπη- Νέος γύρος σύγκρουσης