- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η Μανίλα προσφέρει νοσηλευτικό προσωπικό σε αντάλλαγμα για εμβόλια από τη Βρετανία και τη Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Φιλιππίνες, οι οποίες έχουν από τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στην Ασία, χαλάρωσαν μια απαγόρευση στην εργασία υγειονομικού τους προσωπικού στο εξωτερικό, αλλά εξακολουθούν να περιορίζουν τον αριθμό των επαγγελματιών του τομέα της υγείας, στους οποίους επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τη χώρα, σε 5.000 ετησίως.
Η Άλις Βισπέρας, διευθύντρια του γραφείου διεθνών υποθέσεων του υπουργείου Εργασίας, δήλωσε ότι οι Φιλιππίνες είναι ανοιχτές στην άρση αυτού του ανώτατου ορίου σε αντάλλαγμα για εμβόλια από τη Βρετανία και τη Γερμανία, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν για να εμβολιάσουν τους εργαζόμενους που φεύγουν για να εργαστούν σε άλλες χώρες και εκατοντάδες χιλιάδες Φιλιππινέζους που επαναπατρίζονται.
Νοσηλευτές και νοσηλεύτριες βρίσκονται μεταξύ των εκατομμυρίων Φιλιππινέζων που εργάζονται στο εξωτερικό, προσφέροντας πλέον των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο σε εμβάσματα που είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της χώρας.
"Εξετάζουμε το αίτημα για άρση του ανώτατου ορίου ανάπτυξης, βάσει συμφωνίας", δήλωσε η Βισπέρας στο Reuters.
Η Βρετανία έχει τον έκτο υψηλότερο αριθμό θανάτων από την COVID-19 στον κόσμο και έχει υποστεί ένα από τα χειρότερα οικονομικά πλήγματα από την πανδημία, ενώ η Γερμανία έχει τον 10ο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως.
Οι δύο χώρες έχουν εμβολιάσει και οι δύο μαζί 23 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ οι Φιλιππίνες δεν έχουν ακόμη αρχίσει την εκστρατεία ανοσοποίησης των 70 εκατομμυρίων ενηλίκων τους, ήτοι των δύο τρίτων από τα 108 εκατομμύρια κατοίκους τους και περιμένουν να λάβουν την πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά της COVID-19 αυτήν την εβδομάδα, την οποία κάνει δωρεά η Κίνα.
Οι Φιλιππίνες θέλουν να εξασφαλίσουν συνολικά 148 εκατομμύρια δόσεις.
Η βρετανική πρεσβεία στη Μανίλα δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί σε αίτημα για σχόλιο, ούτε και η αποστολή της Γερμανίας στη χώρα αυτή δεν έχει ακόμη απαντήσει.
Το 2019, σχεδόν 17.000 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες από τις Φιλιππίνες υπέγραψαν συμβόλαια εργασίας στο εξωτερικό, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.
Αν και οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες στις Φιλιππίνες έχουν αγωνιστεί για την άρση του περιορισμού αυτού ώστε να ξεφύγουν από κακές συνθήκες εργασίας και χαμηλές αποδοχές στη χώρα, το σχέδιο αυτό για εργαζόμενους έναντι εμβολίων δεν έτυχε καλής υποδοχής από ορισμένους εργαζόμενους στον τομέα.
"Είμαστε αηδιασμένοι με το πώς αντιμετωπίζονται οι νοσοκόμες και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης από την κυβέρνηση ως εμπορεύματα ή προϊόντα εξαγωγής", δήλωσε η Τζόσελιν Αντάμο, γενική γραμματέας της Ένωσης Φιλιππινέζων Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών στο Reuters.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Οι ισπανικές αρχές αποδίδουν σε υπερβολική ταχύτητα το δυστύχημα που προκάλεσε τον θάνατο του Ντιόγκο Ζότα
ΔΙΕΘΝΗ
EE: «Πράσινο φως» για ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής για τις αμυντικές δαπάνες για 15 κράτη-μέλη, και για την Ελλάδα
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 8/7/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νεκρός 48χρονος αστυνομικός σε τροχαίο δυστύχημα στην Καλλιθέα
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Εκατόμβη στο Τέξας- Θρηνούν δεκάδες παιδιά
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ Spetses Classic Yacht Regata 2025- Λαμπερό τριήμερο ιστιοπλοΐας
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στον Ατλαντικό ο "ΚΙΜΩΝ"- Το πρώτο τεστ για την ελληνική φρεγάτα Belharra
- ΔΙΕΘΝΗ Στο Λευκό Οίκο ο Μπ. Νετανιάχου- "Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης"
- ΔΙΕΘΝΗ Ιταλία: Τραγωδία σε αεροδρόμιο στο Μπέργκαμο- Τουρμπίνα αεροσκάφους "ρούφηξε" επιβάτη