• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Ο Τζο Μπαιντεν θα ανακοινωσει σημερα πακετο στηριξης ανω του 1,5 τρισ. δολαριων

Ο Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει σήμερα πακέτο στήριξης άνω του 1,5 τρισ. δολαρίων

ΔΙΕΘΝΗ 14.01.2021 - 18:40

Ο Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει σήμερα πακέτο στήριξης άνω του 1,5 τρισ. δολαρίων

O νεοκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει σήμερα πακέτο στήριξης για την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας, με συνολικό ύψος που μπορεί να υπερβαίνει το 1,5 τρισ. δολάρια και θα βοηθά τις μειοψηφικές κοινότητες της χώρας. 

Στην προεκλογική εκστρατεία του, ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε να ασχοληθεί πιο σοβαρά με την πανδημία από ό,τι ο Νττόναλντ Τραμπ και το πακέτο έχει στόχο να υλοποιήσει τη δέσμευση αυτή με κονδύλια για τους εμβολιασμούς και την ανάκαμψη της οικονομίας. 

Η νέα κυβέρνηση θα εργασθεί μαζί με το Κογκρέσο για το πακέτο στήριξης μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου, αν και η παραπομπή του Τραμπ απειλεί να απορροφήσει τον χρόνο των βουλευτών και των γερουσιαστών τις πρώτες εβδομάδες. 

Το πακέτο περιλαμβάνει τη δέσμευση για επιταγές στήριξης ύψους 1.400 δολαρίων, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει τις προτάσεις, ενώ ο Μπάιντεν αναμένεται να δεσμευθεί για συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των Αμερικανών που εμβολιάζονται. 

Ο Μπάιντεν σκοπεύει να αναφερθεί στο πακέτο κατά τη διάρκεια ομιλίας που θα κάνει σήμερα το βράδυ, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος, αλλά η προσοχή θα είναι στραμμένη σήμερα και στις δραματικές πολιτικές εξελίξεις στην Ουάσιγκτον. Η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε χθες υπέρ της παραπομπής του Τραμπ, ο οποίος έγινε ο πρώτος πρόεδρος στην Ιστορία των ΗΠΑ που παραπέμπεται δύο φορές. Δέκα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές ακολούθησαν τους Δημοκρατικούς, ψηφίζοντας υπέρ της παραπομπής του με την κατηγορία της πρόκλησης εξέγερσης στην αιματηρή επίθεση στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα. 

Η διαδικασία της παραπομπής απειλεί να κυριαρχήσει στην αρχή της θητείας του Μπάιντεν. Σε δήλωσή του χθες το βράδυ, ο Μπάιντεν δήλωσε: «Ελπίζω ότι η ηγεσία της Γερουσίας θα βρει τρόπο να ασχοληθεί με τις συνταγματικές ευθύνες της όσον αφορά την παραπομπή, ενώ θα ασχολείται παράλληλα με άλλα επείγοντα θέματα της χώρας».

Ο Μπάιντεν είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι το πακέτο στήριξης θα είναι της τάξης τρισεκατομμυρίων δολαρίων και υποστήριξε ότι η πραγματοποίηση περισσότερων δαπανών νωρίτερα θα μειώσει τη μακροπρόθεσμη οικονομική ζημιά από τα lockdown κατά την πανδημία. Είπε, επίσης, ότι θα υπάρξουν δισεκατομμύρια δολάρια για την επιτάχυνση της διανομής εμβολίων, μαζί με χρήματα για να ανοίξουν ξανά τα σχολεία και για τις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις για να αποφευχθούν οι απολύσεις καθηγητών, αστυνολικών και εργαζόμενων στον υγειονομικό τομέα. 

Αν και ο ίδιος ο Τραμπ υποστήριξε τη χορήγηση επιταγών ύψους 2.000 ευρώ στους Αμερικανούς, πολλοί από τους Ρεπουμπλικανούς αντέδρασαν στο ύψος του ποσού, συμφωνώντας σε επιταγές 600 δολαρίων. Ο Μπάιντεν μπορεί να αντιμετωπίσει πρόσθετη αντίδραση από τους Ρεπουμπλικάνους στις προσπάθειές του, αλλά θα βοηθηθεί από το γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί θα ελέγχουν τόσο τη Βουλή όσο και τη Γερουσία. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΕΤΙΚΑ

O Ιταλός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τον Ιρανό πρέσβη για να εκφράσει την έντονη ανησυχία της κυβέρνησης της Ρώμης

ΔΙΕΘΝΗ 13.01.2026 - 21:49

Ο πρόεδρος Τραμπ αρνήθηκε να διευκρινίσει τι εννοούσε με την υπόσχεση στους Ιρανούς διαδηλωτές ότι «η βοήθεια είναι καθ' οδόν»

ΔΙΕΘΝΗ 13.01.2026 - 21:48

Γαλλία: Το ΥΠΕΞ κάλεσε τον Ιρανό πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί για την "απάνθρωπη καταστολή των διαδηλώσεων"

ΔΙΕΘΝΗ 13.01.2026 - 21:42

Το Πεκίνο δρομολογεί αλλαγές στις εκπτώσεις επιστροφής του φόρου για τις εξαγωγές

ΔΙΕΘΝΗ 13.01.2026 - 21:23

Alpha News TikTok- Εσθονία – Κατάρρευση παγωμένου καταρράκτη

ΔΙΕΘΝΗ 13.01.2026 - 20:51

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    O Ιταλός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τον Ιρανό πρέσβη για να εκφράσει την έντονη ανησυχία της κυβέρνησης της Ρώμης

    ΔΙΕΘΝΗ 13.01.2026 - 21:49

    Ο πρόεδρος Τραμπ αρνήθηκε να διευκρινίσει τι εννοούσε με την υπόσχεση στους Ιρανούς διαδηλωτές ότι «η βοήθεια είναι καθ' οδόν»

    ΔΙΕΘΝΗ 13.01.2026 - 21:48

    Γαλλία: Το ΥΠΕΞ κάλεσε τον Ιρανό πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί για την "απάνθρωπη καταστολή των διαδηλώσεων"

    ΔΙΕΘΝΗ 13.01.2026 - 21:42

    Το Πεκίνο δρομολογεί αλλαγές στις εκπτώσεις επιστροφής του φόρου για τις εξαγωγές

    ΔΙΕΘΝΗ 13.01.2026 - 21:23

    Alpha News TikTok- Εσθονία – Κατάρρευση παγωμένου καταρράκτη

    ΔΙΕΘΝΗ 13.01.2026 - 20:51

    Χωρίς παντελόνι στο Λονδίνο

    ΔΙΕΘΝΗ 13.01.2026 - 20:50

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Ο πρόεδρος Τραμπ αρνήθηκε να διευκρινίσει τι εννοούσε με την υπόσχεση στους Ιρανούς διαδηλωτές ότι «η βοήθεια είναι καθ' οδόν»

    ΔΙΕΘΝΗ 13.01.2026 - 21:48

    Γαλλία: Νέα διαδήλωση αγροτών στο Παρίσι κατά της συμφωνίας της ΕΕ με τη Mercosur

    ΔΙΕΘΝΗ 13.01.2026 - 12:45

    Παγετός προκάλεσε το κλείσιμο του αεροδρομίου της Βιέννης

    ΔΙΕΘΝΗ 13.01.2026 - 12:03

    Πληροφορίες για 2.000 νεκρούς στο Ιράν – Αποφασίζει τώρα ο Τραμπ για Ιράν- «Έρχεται βοήθεια»

    ΔΙΕΘΝΗ 13.01.2026 - 20:43

    Alpha news

    • Κεντρικό Δελτίο 13/1/2026
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 13/1/2026
    • Ο καιρός την Τετάρτη 14/1/2026
      ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τετάρτη 14/1/2026
    • Alpha News TikTok- Εσθονία – Κατάρρευση παγωμένου καταρράκτη
      ΔΙΕΘΝΗ Alpha News TikTok- Εσθονία – Κατάρρευση παγωμένου καταρράκτη
    • Χωρίς παντελόνι στο Λονδίνο
      ΔΙΕΘΝΗ Χωρίς παντελόνι στο Λονδίνο
    • Τουρκία: Πάτησε γκάζι αντί για φρένο
      ΔΙΕΘΝΗ Τουρκία: Πάτησε γκάζι αντί για φρένο
    • Προκλήσεις στο Αιγαίο - Νέες τουρκικές παραβιάσεις  
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προκλήσεις στο Αιγαίο - Νέες τουρκικές παραβιάσεις  
    • «Πόλεμος» Μόσχας στον Βαρθολομαίο – Σκληρή απάντηση από Φανάρι
      ΔΙΕΘΝΗ «Πόλεμος» Μόσχας στον Βαρθολομαίο – Σκληρή απάντηση από Φανάρι
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2026


    © 2026