- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Γαλλία: Δεν θα κλείσουν τα σχολεία παρά το παραλλαγμένο στέλεχος του ιού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Βρετανία
ΔΙΕΘΝΗ
"Πιστεύουμε ότι τα αγγλικά δεδομένα για το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού δεν επαρκούν οπωσδήποτε για να μας οδηγήσουν να συστήσουμε το κλείσιμο των σχολείων στη Γαλλία", δήλωσε ο Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί.
Το νέο στέλεχος του νέου κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία υπολογίζεται ότι αναλογεί περίπου στο 1% των νέων κρουσμάτων του ιού στη Γαλλία, σημείωσε ο ίδιος.
"Η άμεση πρόκληση (που αντιμετωπίζουμε) δεν είναι η εξάλειψή του, αλλά η επιβράδυνση της προόδου του λαμβάνοντας έναν αριθμό περιοριστικών μέτρων", συνέχισε.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα συνεδρίαζε σήμερα το πρωί με υπουργούς της κυβέρνησής του για να συζητήσουν πιθανή περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων για την ανάσχεση της επιδημίας.
Πιθανή θεωρείται η επιβολή από νωρίτερα της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, δηλαδή από τις 18:00 αντί για τις 20:00 το βράδυ, όπως ισχύει ήδη σε κάποιες περιοχές της ανατολικής και της νοτιοανατολικής Γαλλίας, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 13/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Καρτέρι" θαυμαστών για τον Μπραντ Πιτ- Συνεχίζονται τα γυρίσματα στη Νέα Μάκρη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γιώργος Μαρίνος- Τελευταίο χειροκρότημα
- ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος ξανά στη Μέση Ανατολή- Η πετρελαϊκή κρίση του 1973
- ΔΙΕΘΝΗ Χαλάζι στη Ρώμη- Πλημμύρισε το αεροδρόμιο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έρχονται βροχές και κρύο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τις επόμενες ώρες η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων του ΕΝΦΙΑ