- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Συγκρούσεις διαδηλωτών με έφιππους αστυνομικούς μετά το τέλος της αντιρατσιστικής συγκέντρωσης στο Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ
Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με έφιππους αστυνομικούς μετά τη μεγάλη αντιρατσιστική συγκέντρωση στο κέντρο του Λονδίνου, όπου χιλιάδες άνθρωποι εξέφρασαν την οργή τους για την αστυνομική βία, με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.
Μετά τη σε γενικές γραμμές ειρηνική συγκέντρωση, μικρές ομάδες διαδηλωτών κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία εκτόξευσαν μπουκάλια νερού στις δυνάμεις ασφαλείας. Οι έφιπποι αστυνομικοί κινήθηκαν εναντίον τους για να τους απωθήσουν.
Νωρίτερα, πάνω από χίλιοι άνθρωποι έκαναν πορεία περνώντας από την αμερικανική πρεσβεία στη νότια όχθη του Τάμεση, αποκλείοντας την κυκλοφορία. Πολλές χιλιάδες συνέρρευσαν επίσης στην πλατεία έξω από το κοινοβούλιο, αψηφώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης να αποφεύγονται οι συναθροίσεις λόγω της πανδημίας.
«Ήρθα για να στηρίξω τους μαύρους, τους οποίους κακομεταχειρίζονται εδώ και πολλά, πολλά, πολλά χρόνια. Ήρθε η ώρα για αλλαγή», είπε μια 39χρονη δασκάλα, η Αΐσα Πέμπερτον. Ένας άλλος διαδηλωτής, ο Κένα Ντέιβιντ, είπε ότι η Βρετανία φέρει και αυτή ευθύνες. «Όσα βλέπετε τριγύρω χτίστηκαν στις πλάτες μαύρων και καφέ σωμάτων», υποστήριξε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 22/01/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Παρασκευή 23/01/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Οι Μπέκαμ στα «μαχαίρια» - Επίθεση του Μπρούκλιν στους γονείς του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο εμβληματικός κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας απόψε στους «Πρωταγωνιστές»
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τρίτη ημέρα κατάθεσης του αυτόπτη μάρτυρα στη δίκη για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη
- ΔΙΕΘΝΗ Ληστεία με όπλα και λοστούς στο Λονδίνο
- ΔΙΕΘΝΗ Νέο ατύχημα με τρένο στην Ισπανία – 6 τραυματίες