- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Συγκρούσεις διαδηλωτών με έφιππους αστυνομικούς μετά το τέλος της αντιρατσιστικής συγκέντρωσης στο Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ
Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με έφιππους αστυνομικούς μετά τη μεγάλη αντιρατσιστική συγκέντρωση στο κέντρο του Λονδίνου, όπου χιλιάδες άνθρωποι εξέφρασαν την οργή τους για την αστυνομική βία, με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.
Μετά τη σε γενικές γραμμές ειρηνική συγκέντρωση, μικρές ομάδες διαδηλωτών κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία εκτόξευσαν μπουκάλια νερού στις δυνάμεις ασφαλείας. Οι έφιπποι αστυνομικοί κινήθηκαν εναντίον τους για να τους απωθήσουν.
Νωρίτερα, πάνω από χίλιοι άνθρωποι έκαναν πορεία περνώντας από την αμερικανική πρεσβεία στη νότια όχθη του Τάμεση, αποκλείοντας την κυκλοφορία. Πολλές χιλιάδες συνέρρευσαν επίσης στην πλατεία έξω από το κοινοβούλιο, αψηφώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης να αποφεύγονται οι συναθροίσεις λόγω της πανδημίας.
«Ήρθα για να στηρίξω τους μαύρους, τους οποίους κακομεταχειρίζονται εδώ και πολλά, πολλά, πολλά χρόνια. Ήρθε η ώρα για αλλαγή», είπε μια 39χρονη δασκάλα, η Αΐσα Πέμπερτον. Ένας άλλος διαδηλωτής, ο Κένα Ντέιβιντ, είπε ότι η Βρετανία φέρει και αυτή ευθύνες. «Όσα βλέπετε τριγύρω χτίστηκαν στις πλάτες μαύρων και καφέ σωμάτων», υποστήριξε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 12/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στη Νέα Μάκρη ο Μπραντ Πιτ- Συνεχίζονται τα γυρίσματα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο Έλληνας κατάσκοπος Σταύρος Λάλας απόψε στην "Αυτοψία"
- ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πυρά στον Ερντογάν για το ΝΑΤΟ
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Συναγερμός στο Μίσιγκαν- Πυροβολισμοί κοντά σε σχολείο και συναγωγή
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θλίψη για τον Γ. Μαρίνο- Αυλαία για τον θρυλικό σόουμαν
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με "σκάνδαλα" στις κάλπες- Ατζέντα σύγκρουσης: Το σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη