- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ινδονησία: Ο Τόνι Μπλερ και ο πρίγκιπας διάδοχος των ΗΑΕ επιλέχτηκαν ως σύμβουλοι για την κατασκευή της "νέας Τζακάρτα"
ΔΙΕΘΝΗ
Η ανακοίνωση έγινε μετά την υπογραφή από την Ινδονησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιχειρηματικών συμφωνιών ύψους 23 δισεκ. δολαρίων για τον ενεργειακό τομέα και για άλλους τομείς στη διάρκεια επίσκεψης του προέδρου Τζόκο Γουιντόντο στο Αμπού Ντάμπι το σαββατοκύριακο.
Το νέο διοικητικό κέντρο της χώρας θα κατασκευαστεί σε μια δασώδη περιοχή στην επαρχία του Ανατολικού Καλιμαντάν στο νησί Βόρνεο και η κατασκευή του θα ξεκινήσει στο τέλος του χρόνου, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Ο Τζόκο έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση επέλεξε τη συγκεκριμένη τοποθεσία επειδή είναι μηδαμινός ο κίνδυνος για καταστροφές όπως πλημμύρες, σεισμοί, τσουνάμι και εκρήξεις ηφαιστείων.
Αξιωματούχοι έχουν ανακοινώσει ότι το κόστος από την κατασκευή της νέας πρωτεύουσας θα ανέλθει σε 33 δισ. δολάρια και η χρηματοδότησή του θα προέλθει από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και από δημόσιες και ιδιωτικές συνεργασίες.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι οικονομικές ζημίες που προκαλούνται από το μποτιλιάρισμα στη σημερινή πρωτεύουσα ανέρχονται σε επτά δισ. δολάρια.
Κάποιοι ακτιβιστές για το περιβάλλον έχουν ασκήσει κριτική εις βάρος της κατασκευής της νέας πρωτεύουσας προειδοποιώντας ότι η κατασκευή μιας νέας πόλης στη μέση ενός δάσους μπορεί να βλάψει το περιβάλλον και απειλεί σπάνια είδη ζώων όπως ο ουρακοτάγκος.
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο ερευνά έναν Δημοκρατικό που κάλεσε τους στρατιωτικούς να απειθήσουν στις "παράνομες εντολές"
ΔΙΕΘΝΗ
Βρετανία: Το BBC δεν είναι «θεσμικά προκατειλημμένο», λέει ο Μάικλ Πρέσκοτ σε κοινοβουλευτική επιτροπή
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 24/11/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Tik Tok Alpha - Κίνα: Στρατός από ανθρωποειδή ρομπότ
- ΔΙΕΘΝΗ Τρομοκρατική επίθεση στο Πακιστάν -Έκρηξη σε φυλάκιο με 3 νεκρούς
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ψαράδες σε απόγνωση - Στο «κόκκινο» η υπεραλίευση
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διάσωση με super puma – Μεταφορά 4 μεταναστών σε κρίσιμη κατάσταση
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέο μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σε ιδιώτες» τα «φιλέτα» των ΕΛΤΑ – Ανησυχούν οι εργαζόμενοι για τα κέντρα διαλογής