- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ινδονησία: Ο Τόνι Μπλερ και ο πρίγκιπας διάδοχος των ΗΑΕ επιλέχτηκαν ως σύμβουλοι για την κατασκευή της "νέας Τζακάρτα"
ΔΙΕΘΝΗ
Η ανακοίνωση έγινε μετά την υπογραφή από την Ινδονησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιχειρηματικών συμφωνιών ύψους 23 δισεκ. δολαρίων για τον ενεργειακό τομέα και για άλλους τομείς στη διάρκεια επίσκεψης του προέδρου Τζόκο Γουιντόντο στο Αμπού Ντάμπι το σαββατοκύριακο.
Το νέο διοικητικό κέντρο της χώρας θα κατασκευαστεί σε μια δασώδη περιοχή στην επαρχία του Ανατολικού Καλιμαντάν στο νησί Βόρνεο και η κατασκευή του θα ξεκινήσει στο τέλος του χρόνου, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Ο Τζόκο έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση επέλεξε τη συγκεκριμένη τοποθεσία επειδή είναι μηδαμινός ο κίνδυνος για καταστροφές όπως πλημμύρες, σεισμοί, τσουνάμι και εκρήξεις ηφαιστείων.
Αξιωματούχοι έχουν ανακοινώσει ότι το κόστος από την κατασκευή της νέας πρωτεύουσας θα ανέλθει σε 33 δισ. δολάρια και η χρηματοδότησή του θα προέλθει από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και από δημόσιες και ιδιωτικές συνεργασίες.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι οικονομικές ζημίες που προκαλούνται από το μποτιλιάρισμα στη σημερινή πρωτεύουσα ανέρχονται σε επτά δισ. δολάρια.
Κάποιοι ακτιβιστές για το περιβάλλον έχουν ασκήσει κριτική εις βάρος της κατασκευής της νέας πρωτεύουσας προειδοποιώντας ότι η κατασκευή μιας νέας πόλης στη μέση ενός δάσους μπορεί να βλάψει το περιβάλλον και απειλεί σπάνια είδη ζώων όπως ο ουρακοτάγκος.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Το Χ υποστηρίζει ότι μπλόκαρε το «γδύσιμο πραγματικών προσώπων», αλλά παραμένει υπό δικαστική διερεύνηση
ΔΙΕΘΝΗ
Ρωσία: Το Κρεμλίνο λέει ότι ο Τραμπ έχει δίκιο που υποστηρίζει ότι ο Ζελένσκι καθυστερεί την ειρήνη
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 15/1/2026
- ΥΓΕΙΑ Σε έξαρση η γρίπη – 8 νεκροί και 15 στην εντατική
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συστάσεις ΕΛ.ΑΣ στους πολίτες για την 16χρονη – Αναζητείται και δεν καταζητείται
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ψάχνουν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις – Πόρτα- πόρτα η ΕΛ.ΑΣ για τη 16χρονη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Άφαντη η 16χρονη – Πόρτα-πόρτα οι έρευνες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κινέζοι χρέωναν τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων- Χάκερ με «ρούτερ» σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίθεση αγέλης σκύλων σε 7χρονο – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΙΔΩΝ