- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απειλεί να επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς 100% σε εισαγόμενα αγαθά από τη Γαλλία
ΔΙΕΘΝΗ
Στο στόχαστρο της Ουάσινγκτον αναμένεται να μπουν εισαγόμενη γαλλική σαμπάνια, τυριά, τσάντες και άλλα είδη, διασαφηνίζεται σε ανακοίνωση των υπηρεσιών του αμερικανού αντιπροσώπου για το διεθνές εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπηρεσιών του Λάιτχαϊζερ, η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί έπειτα από «έρευνα» που διενήργησε ότι ο γαλλικός φόρος που είναι γνωστός με το ακρώνυμο GAFA (τα αρχικά γράμματα των διακριτικών τίτλων των εταιρειών Google, Amazon, Facebook και Apple) είναι «ασυνεπής με τις βασικές αρχές της διεθνούς φορολογικής πολιτικής και ασυνήθιστα επιβαρυντικός για τις εταιρείες των ΗΠΑ που αφορά».
Η έρευνα αυτή άρχισε να διενεργείται τον Ιούλιο.
Κατά την ανακοίνωση των υπηρεσιών του Λάιτχαϊζερ, η αμερικανική κυβέρνηση ίσως διενεργήσει παρόμοιες έρευνες για τους φόρους που έχουν επιβάλλει ή σκοπεύουν να επιβάλλουν στις ψηφιακές υπηρεσίες οι αρχές της Αυστρίας, της Ιταλίας και της Τουρκίας.
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 7/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οδοιπορικό στη Στενή Ευβοίας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ομάδα Μηχανολόγων- Μηχανικών του ΑΠΘ: Παγκόσμια πρωτιά για Έλληνες φοιτητές
- ΔΙΕΘΝΗ Νέα Ζηλανδία: "Εισβολή" φώκιας σε μπαρ
- ΔΙΕΘΝΗ Χριστουγεννιάτικη πολυτέλεια- Στολισμοί σε εντυπωσιακά ξενοδοχεία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνθήκες πολικού ψύχους- Ψαράδες σώζουν ελάφια και ζαρκάδια
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική κόντρα για τα μπλόκα