- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Νέα επίθεση εναντίον πετρελαϊκής εγκατάστασης στη Φουτζάιρα
ΔΙΕΘΝΗ
Η βιομηχανική ζώνη πετρελαίου της Φουτζάιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έγινε και πάλι στόχος drones σήμερα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, αν και δεν έχουν αναφερθεί θύματα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές κατά τη 17η ημέρα του πολέμου στο Ιράν, με την Τεχεράνη να συνεχίζει να πλήττει στόχους σε χώρες του Κόλπου σε αντίποινα για τις αμερικανοϊσραηλινές επιθέσεις εναντίον του ιρανικού εδάφους.
"Οι ομάδες της πολιτικής προστασίας των Εμιράτων επενέβησαν αμέσως επί τόπου και συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο", επεσήμαναν οι αρχές στο Χ.
Από το λιμάνι Φουτζάιρα, που βρίσκεται στον Κόλπο του Ομάν ακριβώς έξω από το Στενό του Χορμούζ, εξάγονται καθημερινά περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου από την περιοχή Μουρμπάν των Εμιράτων, όγκος που αντιστοιχεί περίπου στο 1% της παγκόσμιας ζήτησης.
Η εγκατάσταση είχε πληγεί ήδη χθες Δευτέρα με drone, γεγονός που ανάγκασε την εθνική πετρελαϊκή εταιρεία των Εμιράτων Adnoc να αναστείλει τις εργασίες φόρτωσης αργού, είχαν επισημάνει πηγές του Reuters και του AFP.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΦΩΤΟ: AP – Governor of Bryansk Region Alexander Bogomaz telegram channel AV BogomaZ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 25/03/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τετάρτη 25/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ετοιμότητα για νέα μέτρα στήριξης – Ανοιχτός ο λογαριασμός – Το σχόλιο της Λώρας Ιωάννου
- ΔΙΕΘΝΗ Ντοκουμέντο για τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ- Είχε συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένος
- ΔΙΕΘΝΗ Κολομβία – Καρέ καρέ η φονική συντριβή C-130
- ΔΙΕΘΝΗ Σύγκρουση αεροπλάνου με πυροσβεστικό όχημα στις ΗΠΑ - Καρέ - καρέ το δυστύχημα
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανάκληση ασύλου Τζαβεντ Ασλάμ - Κόντρα Θ. Πλεύρη- Χ. Δούκα