- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
ΗΠΑ: Ο μικρός Λίαμ, το 5χρονο αγόρι που είχε συλλάβει η αστυνομία μετανάστευσης, επέστρεψε σπίτι του στη Μινεάπολη μετά από περισσότερο από μια εβδομάδα κράτησης
ΔΙΕΘΝΗ
Η σύλληψη του αγοριού σε έφοδο στη Μινεάπολη, στη Μινεσότα, πυροδότησε αγανακτισμένες αντιδράσεις στη χώρα κι όχι μόνο, ειδικά αφού είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφικά στιγμιότυπα που το απαθανάτιζαν, σκυθρωπό, φορώντας στο κεφάλι μπλε σκούφο από τον οποίο εξείχαν λευκά αυτιά λαγού και σάκα στην πλάτη, με μαυροφορεμένο πράκτορα στο φόντο.
Χθες, δικαστής στο Τέξας αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο μικρός, μαζί με τον πατέρα του.
«Ο Λίαμ είναι τώρα σπίτι, μαζί με το σκούφο και το σακίδιό του», έγραψε ο Χοακίν Κάστρο, Δημοκρατικός βουλευτής από το Τέξας, σε ανάρτηση στο X, μαζί με μια φωτογραφία του μικρού αγοριού να φορά το μπλε σκούφο του.
Στην χθεσινή του απόφαση ο δικαστής χρησιμοποίησε ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα: «η υπόθεση αυτή έχει τη γένεσή της στη λαθεμένη από τη σύλληψή της κι εφαρμοζόμενη με τρόπο που δείχνει ανικανότητα επιδίωξη της κυβέρνησης να επιτυγχάνονται ημερήσιες ποσοστώσεις απελάσεων», ακόμη κι αν αυτό σημαίνει τον σωματικό ή ψυχικό «τραυματισμό παιδιών».
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS), το παιδί συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιχείρησης που είχε στο στόχαστρο τον πατέρα του.
Η ICE βρίσκεται αντιμέτωπη με σφοδρή κριτική για τις μεθόδους της, οι οποίες θεωρούνται βάναυσες, και λόγω των θανάτων δύο διαδηλωτών που πυροβολήθηκαν από ομοσπονδιακούς πράκτορες στη Μινεάπολη τον Ιανουάριο.
Ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς δήλωσε ότι το αγόρι είχε τεθεί υπό κράτηση από την ICE αφού ο πατέρας του, τον οποίο ο Βανς παρουσίασε ως παράτυπο μετανάστη, τράπηκε σε φυγή για να μη συλληφθεί από τους πράκτορες.
Πατέρας και γιος αφέθηκαν ελεύθεροι χθες Σάββατο από ένα κέντρο κράτησης οικογενειών μεταναστών στο Τέξας και επέστρεψαν στη Μινεσότα σήμερα το πρωί από τον Κάστρο, δήλωσε ο βουλευτής. «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι όλες οι οικογένειες, όλα τα παιδιά, να επιστρέψουν σπίτι τους», είπε.
Φωτό αρχείου AP Photo John Locher
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου λέει ότι έχει καταστρέψει το 70% της ικανότητας παραγωγής χάλυβα του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ
Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι κατέρριψαν μαχητικό F-35 με νέο προηγμένο αμυντικό σύστημα
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 03/04/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μητρόπολη Πειραιώς - ΠΑΕ Ολυμπιακός – «Δέματα αγάπης» σε ευάλωτους συνανθρώπους μας
- ΔΙΕΘΝΗ Συναγερμός σε μουσεία στη Φλωρεντία – Χάκερ έκλεψαν κωδικούς συστημάτων ασφαλείας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαχαιροβγάλτης ληστής - Ταυτοποιήθηκε Γεωργιανός
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δολοφονία ξενοδόχου στη Ρόδο – Εκδόθηκε στην Ελλάδα ο κατηγορούμενος
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο- Αποκλιμακώνονται τα έντονα φαινόμενα
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προεκλογικό παρών από Α. Τσίπρα – Πολιτική αντιπαράθεση