- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
ΗΠΑ: Διαδηλώσεις και αποχές με αίτημα την απομάκρυνση των ομοσπονδιακών πρακτόρων από τη Μινεσότα
ΔΙΕΘΝΗ
Φοιτητικές οργανώσεις έχουν καλέσει σε αποχή και διαδηλώσεις σε ολόκληρες τις ΗΠΑ σήμερα με αίτημα την απομάκρυνση των ομοσπονδιακών πρακτόρων από τη Μινεσότα, μετά τον φονικό τραυματισμό δύο Αμερικανών πολιτών στη Μινεάπολη, περιστατικά που έχουν προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης.
Η έκκληση για γενική απεργία έρχεται μετά τις διαδηλώσεις της προηγούμενης Παρασκευής, όταν χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Μινεάπολης, παρά το έντονο κρύο, ζητώντας από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει τις επιχειρήσεις για τη σύλληψη παράτυπων μεταναστών στην πόλη.
Σήμερα φοιτητικές οργανώσεις δηλώνουν ότι επιδιώκουν να εντείνουν την πίεση στον Τραμπ, παρά τις δηλώσεις του ότι θα υπάρξει «μικρή αποκλιμάκωση» στη Μινεσότα.
«Θέλουμε να μετατραπεί αυτό σε ένα κίνημα με διάρκεια, οπότε στο μέλλον (θα ακολουθήσουν) περισσότερες απεργίες, περισσότερες διαμαρτυρίες», δήλωσε η Μπριάνα Τζάκσον μέλος της Ένωσης Μαύρων Φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα σε βίντεο που αναρτήθηκε για την προώθηση του κινήματος διαμαρτυρίας.
«Όχι δουλειά, όχι σχολείο, όχι ψώνια. Σταματήστε τη χρηματοδότηση της ICE», είναι το σύνθημα στον ιστότοπο nationalshutdown.org στον οποίο αναφέρεται ότι θα πραγματοποιηθούν 250 διαδηλώσεις σε 46 πολιτείες και μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο και η Ουάσινγκτον.
Στην πολιτεία Τζόρτζια μαθητές από 90 λύκεια, από την Ατλάντα ως τη Σαβάνα, σχεδιάζουν να απέχουν από τα μαθήματά τους σήμερα.
Στο μεταξύ χθες η αστυνομία της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας Ουάσινγκτον συνέλαβε 54 διαδηλωτές που πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία σε κτίριο της Γερουσίας με αίτημα να μην εγκριθεί η χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, στο οποίο υπάγεται η ICE.
Επίσης χθες ο «τσάρος των συνόρων» Τομ Χόμαν, που ανέλαβε επικεφαλής των επιχειρήσεων των υπηρεσιών μετανάστευσης στη Μινεσότα, δήλωσε ότι οι ομοσπονδιακοί πράκτορες θα περιοριστούν πλέον σε στοχευμένες επιχειρήσεις.
Εξάλλου νέες οδηγίες που εκδόθηκαν ζητούν από τους ομοσπονδιακούς πράκτορες να αποφεύγουν τη μη απαραίτητη επικοινωνία με «ταραξίες» προκείμενου να μην «υποδαυλίζουν την κατάσταση».
Έπειτα από εβδομάδες στη διάρκεια των οποίων δίνονται στη δημοσιότητα δεκάδες βίντεο που δείχνουν τις βίαιες τακτικές βαριά οπλισμένων και μασκοφόρων πρακτόρων στη Μινεάπολη, το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν τη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί κατά τη δεύτερη θητεία του, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτίμησε ότι οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό παράτυπων μεταναστών έχουν ξεπεράσει τα όρια.
AP_Photo_John_Locher
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Νορβηγία: Η Επιτροπή Νόμπελ λέει ότι το όνομα του νικητή του βραβείου για την Ειρήνη το 2025 πιθανόν αποκαλύφθηκε νωρίτερα λόγω ψηφιακής κατασκοπείας
ΔΙΕΘΝΗ
Στάρμερ: Η Βρετανία συνεργάζεται με τους συμμάχους για να αποτρέψουν τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ
Η Άγκυρα προτείνει να αναλάβει ρόλο "μεσολαβητή" για την αποκλιμάκωση της έντασης Τεχεράνης- Ουάσινγκτον
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ιαπωνία: Άγνωστοι έκλεψαν βαλίτσες με 2 εκατ. ευρώ σε μετρητά σε πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο του Τόκιο
ΔΙΕΘΝΗ
Γάζα: Το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα θα ξανανοίξει την Κυριακή, ανακοίνωσε το Ισραήλ-Αίτημα της Χαμάς να ξανανοίξει άμεσα η μεθοριακή διάβαση με την Αίγυπτο
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 30/1/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή- "Προστατεύοντας τη φύση σε ένα κόσμο που αλλάζει"
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πτώση για τον χρυσό μετά το ιστορικό ράλι ανόδου
- ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκεχειρία λόγω ψύχους ζητά ο Ντ. Τραμπ
- ΔΙΕΘΝΗ Επεισοδιακές διαδηλώσεις στη Γαλλία- Συγκρούσεις με πυροσβέστες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες λεωφορείο ενώ κατευθυνόταν σε συνεργείο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εφιάλτης για εκπαιδευτικό στη Λειβαδιά- Δέχτηκε επίθεση από αγέλη σκύλων