- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
ΗΠΑ: Ο ΟΗΕ ζήτησε τη διεξαγωγή "άμεσης και ανεξάρτητης" έρευνας για τον θανάσιμο τραυματισμό της Ρενέ Γκουντ από μέλος της ICE
ΔΙΕΘΝΗ
«Σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η σκόπιμη χρήση θανατηφόρας βίας επιτρέπεται μόνο ως έσχατο μέσο κατά ενός προσώπου που αποτελεί άμεση απειλή για τη ζωή», δήλωσε ο Τζέρεμι Λόρενς εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.
«Λαμβάνουμε υπόψη μας την έρευνα του FBI και επιμένουμε στην ανάγκη για μια γρήγορη, ανεξάρτητη και διαφανή έρευνα σχετικά με τον θάνατο» της Ρενέ Νικόλ Γκουντ, 37 ετών, η οποία σκοτώθηκε από έναν πράκτορα της αστυνομίας μετανάστευσης (ICE), πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο θάνατος της Γκουντ προκάλεσε κύμα διαδηλώσεων στις ΗΠΑ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τόσο στη Μινεάπολη όσο και αλλού, όπως στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες ή τη Βοστώνη.
Παρά τις διαδηλώσεις αυτές, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Κυριακή την αποστολή «εκατοντάδων» επιπλέον ομοσπονδιακών πρακτόρων στη Μινεάπολη.
«Καλούμε όλες τις αρχές να λάβουν μέτρα για να αμβλύνουν την ένταση και να αποφύγουν οποιαδήποτε υποκίνηση στη βία», σημείωσε ο Λόρενς.
Στο μεταξύ οι αρχές της Μινεάπολης και της πολιτείας Μινεσότα ανακοίνωσαν χθες ότι προσφεύγουν στη δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης Τραμπ για τις επιχειρήσεις που διεξάγει κατά των παράτυπων μεταναστών εδώ και πολλές εβδομάδες.
Στη διάρκεια μίας από αυτές τις επιχειρήσεις μέλος της ICE πυροβόλησε και σκότωσε τη Ρενέ Γκουντ μέσα στο αυτοκίνητό της.
Μετά τον φόνο της Γκουντ ο Τραμπ υπερασπίστηκε τον αστυνομικό, λέγοντας ότι έδρασε ευρισκόμενος σε νόμιμη άμυνα, μια εκδοχή την οποία απορρίπτουν οι τοπικές Δημοκρατικές αρχές βασιζόμενες σε βίντεο που κατέγραψαν το περιστατικό.
Εξάλλου και η πολιτεία Ιλινόι, επίσης στόχος των επιχειρήσεων του Τραμπ για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για «επικίνδυνη χρήση βίας» εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.
AP Photo Ebrahim Noroozi
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Επικεφαλής κεντρικών τραπεζών ανά τον κόσμο εκφράζουν την υποστήριξή τους στον Πάουελ της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ μετά την απειλή του Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 13/1/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εμφανίστηκε αυτοβούλως ο άνδερας του βίντεο- Καταθέτει από το πρωί για την 16χρονη
- ΔΙΕΘΝΗ Βρετανία- "Ημέρα χωρίς παντελόνι"- Στο μετρό με τα εσώρουχα
- ΔΙΕΘΝΗ Στην κόψη του ξυραφιού το Ιράν- Εκατοντάδες νεκροί, απειλές και "παζάρια"
- ΔΙΕΘΝΗ Ρωσική επίθεση στον βαρθολομαίο- Σκληρή απάντηση από Φανάρι σε Μόσχα
- ΔΙΕΘΝΗ Συμφωνία ΕΕ- Mercosur: Τρακτέρ σε Παρίσι και αυτοκινητόδρομους
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Άγγιξε τους -17 στο Νευροκόπι- Μπαίνει στην "απόψυξη" η χώρα