- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Γαλλία: Νέα διαδήλωση αγροτών στο Παρίσι κατά της συμφωνίας της ΕΕ με τη Mercosur
ΔΙΕΘΝΗ
Η σημερινή διαδήλωση έχει οργανωθεί από το FNSEA, ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά συνδικάτα της Γαλλίας.
«Η συμφωνία Mercosur εγκρίθηκε παρόλο που δεν δόθηκε ο λόγος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θα οδηγήσει σε εισαγωγές ξένων αγαθών που μπορούμε θαυμάσια να παράγουμε στη Γαλλία και τα οποία δεν σέβονται προδιαγραφές που είναι επιβεβλημένες στη γαλλική γεωργία», δήλωσε ο Νταμιάν Γκρεφέν, αντιπρόεδρος του FNSEA και αγρότης στην περιφέρεια του Παρισιού.
Ο Γκρεφέν δήλωσε πως οι αγρότες θα διαδηλώσουν σήμερα μπροστά στο γαλλικό κοινοβούλιο ενώ σχεδιάζουν επίσης να διαδηλώσουν στις 20 Ιανουαρίου μπροστά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.
Η έγκριση, την Παρασκευή, της συμφωνίας με τη Mercosur από τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ, παρά την απόρριψή της από τη Γαλλία, έχει εντείνει την πίεση στην κυβέρνηση από αγρότες και κόμματα της αντιπολίτευσης, μερικά από τα οποία έχουν καταθέσει προτάσεις μομφής.
Ένα άλλο συνδικάτο των αγροτών, ο Αγροτικός Συντονισμός, είχε ήδη φέρει τα τρακτέρ κάτω από τον Πύργο του Άιφελ και την Αψίδα του Θριάμβου την περασμένη Πέμπτη, σε μια αιφνιδιαστική διαδήλωση.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΦΩΤΟ: AP –
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 12/1/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τρίτη 13/01/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Χρυσές σφαίρες και κόκκινο χαλί – Προάγγελοι των Όσκαρ
- ΔΙΕΘΝΗ Στη σκιά σκανδάλου μίζας η Κύπρος – Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Χριστοδουλίδη
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στη Μαδρίτη ο Κ. Μητσοτάκης – συναντήσεις με Ισπανό Βασιλιά και πρωθυπουργό
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εμπόδια για νόμιμους αλλοδαπούς εργάτες- Ελληνική γραφειοκρατική οδύσσεια
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με κόμμα Καρυστιανού οι επόμενες εκλογές – Αντιδράσεις κομμάτων και συγγενών