- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Περισσότερα από 1 εκατ. ουκρανικά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και νερό έπειτα από ρωσικά πλήγματα
ΔΙΕΘΝΗ
Περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ, στην κεντρική Ουκρανία, δεν έχουν νερό και ηλεκτρικό μετά τα ρωσικά νυκτερινά πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ουκρανός υπουργός.
«Οι εργασίες επισκευής συνεχίζονται στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ για να αποκατασταθεί η παροχή θέρμανσης και η υδροδότηση σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο καταναλωτές», ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ολέκσιι Κουλέμπα, αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης αρμόδιος για την ανοικοδόμηση.
Το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε σχεδόν 800.000 καταναλωτές στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ.
Σε δήλωσή του, το υπουργείο Ενέργειας πρόσθεσε ότι η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί επίσης σε οκτώ ορυχεία στην περιοχή, αλλά οι εργάτες τα έχουν εκκενώσει.
AP Photo/Nikoletta Stoyanov
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 8/1/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος στην Ουκρανία: Με άλογα οι Ρώσοι στρατιώτες
- ΔΙΕΘΝΗ Προκλητικές δηλώσεις- Ζητά τα ρέστα η Τουρκία
- ΔΙΕΘΝΗ Από τη Βενεζουέλα έως το Ιράν- Τα σχέδια Τραμπ και οι αντιδράσεις
- ΔΙΕΘΝΗ Το Ιράν "φλέγεται"- Αιματηρές διαδηλώσεις
- ΔΙΕΘΝΗ Κυνήγι για το πετρέλαιο της Βενεζουέλας- Αμερικανικό ρεσάλτο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μοιραία συμπλοκή ανηλίκων στις Σέρρες- Αποκαλυπτική μαρτυρία στον ALPHA