- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Στάρμερ: Τυχόν ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία θα (πρέπει να) ψηφιστεί από τη Βουλή
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Στάρμερ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψαν χθες, Τρίτη, διακήρυξη προθέσεων σχεδιάζοντας το περίγραμμα της ανάπτυξης δυνάμεων εφόσον επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία.
«Θα ενημερώνω τη Βουλή καθώς θα εξελίσσεται η κατάσταση και το αν θα αναπτυχθούν στρατεύματα με βάση την υπογραφείσα διακήρυξη, θα το θέσω στο σώμα για ψηφοφορία», δήλωσε ο Στάρμερ στο κοινοβούλιο.
Είπε πως ο αριθμός των στρατιωτών θα καθοριστεί με βάση τα στρατιωτικά σχέδια του ΗΒ που καταστρώνονται τώρα.
Ο Στάρμερ είπε επίσης πως μίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία δύο φορές την περίοδο των Χριστουγέννων και διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι δεν υπάρχει «περίπτωση να ενεργήσουμε σε αυτό χωρίς πλήρη συζήτηση με τους Αμερικανούς».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν χθες την υποστήριξή τους σε έναν ευρύ συνασπισμό συμμάχων της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων και η Βρετανία, που δεσμεύθηκαν να παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας ώστε να υποστηρίξουν τη χώρα αν η Ρωσία επιτεθεί ξανά.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΦΩΤΟ: AP – Alberto Pezzali
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 7/1/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Γαλλία: Στο Σεν Τροπέ το τελευταίο αντίο στην Μπριζίτ Μπαρντό
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Έφυγε" η Τόνια Καζιάνη- Θλίψη για τη δημοφιλή ηθοποιό
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μεθυσμένη 14χρονη στο νοσοκομείο- Προμηθεύτηκε αλκοόλ από περίπτερο
- ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος στην Ουκρανία- Πούτιν: Ιερή αποστολή
- ΔΙΕΘΝΗ Γερμανία: "Μπλακ άουτ" πέντε ημερών στο Βερολίνο- Καταγγέλλουν σαμποτάζ ακροαριστερών
- ΔΙΕΘΝΗ 36 νεκροί στο Ιράν- Διαδηλώσεις και άγρια καταστολή