- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Τη βοήθεια της Γερμανίας ζήτησε η Άγκυρα για να εξακριβώσει τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό των λιβυκών ενόπλων δυνάμεων
ΔΙΕΘΝΗ
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνών αεροπορικών ατυχημάτων (BFU) της Γερμανίας ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «έλαβε αίτημα» από την Τουρκία ώστε να βοηθήσει στην αποκωδικοποίηση των καταγραφέων.
Ο στρατηγός Μοχάμεντ αλ Χαντάντ, ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης, τέσσερις σύμβουλοί του και το τριμελές πλήρωμα του αεροσκάφους σκοτώθηκαν. Οι τουρκικές αρχές αποδίδουν το δυστύχημα σε βλάβη στο ηλεκτρολογικό σύστημα.
Το μαύρο κουτί του αεροσκάφους βρέθηκε στα χωράφια, κοντά στο σημείο της συντριβής.
Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει ότι η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος θα διεξαχθεί από μια «ουδέτερη χώρα», πιθανότατα τη Γερμανία.
Η BFU διευκρίνισε ότι επικοινώνησε με τις τουρκικές αρχές και ζήτησε φωτογραφίες των καταγραφέων για να εξακριβώσει εάν είναι δυνατόν να διαβαστούν τα δεδομένα τους. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί οι καταγραφείς θα σταλούν στη Γερμανία για ανάλυση. Τα δεδομένα που θα εξαχθούν θα σταλούν πίσω στην τουρκική υπηρεσία που έχει αναλάβει την έρευνα.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης ανέφερε εξάλλου σήμερα ότι ζήτησε από τη Βρετανία να βοηθήσει στην έρευνα.
AP Photo Efekan Akyuz
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 30/12/32025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τετάρτη 31/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργαζόμενοι του Alpha μοίρασαν δώρα και χαμόγελα στα παιδιά
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κυβερνητικό PLAN B για τους αγρότες – Η τροχαία στα μπλόκα
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μπλόκα και κόντρες- Στα χαρακώματα κυβέρνηση- αγρότες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κόλπο με τις επιδοτήσεις – «Μοιρασιά» δεκάδων εκατομμυρίων
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτοσυνδικαλιστές υπο έλεγχο – Κατέθεσε μήνυση ο Γ. Μπότας