- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Βρετανία: Το 2025 φαίνεται ότι θα είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα
ΔΙΕΘΝΗ
Τα οριστικά στοιχεία θα γίνουν γνωστά στις 2 Ιανουαρίου, αλλά μερικές ημέρες πριν από το τέλος του έτους η μέση θερμοκρασία φαίνεται να διαμορφώνεται στους 10,05° Κελσίου, πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ των 10,02° Κελσίου που είχε καταγραφεί το 2022, ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία.
Αν τα στοιχεία αυτά επιβεβαιωθούν, οι τέσσερις από τις πέντε τελευταίες χρονιές θα είναι μεταξύ των πέντε πιο ζεστών που έχουν καταγραφεί ποτέ στη Βρετανία από το 1884, όταν άρχισαν να διατηρούνται αρχεία.
Οι δέκα πιο ζεστές χρονιές έχουν καταγραφεί όλες τις δύο τελευταίες δεκαετίες.
«Σε ό,τι αφορά τα κλίμα μας, ζούμε μια ασυνήθιστη περίοδο. Οι αλλαγές που παρατηρούμε είναι πρωτοφανείς από τον 19ο αιώνα», υπογράμμισε ο Μάικ Κέντον επιστήμονας στο Met Office.
Η κλιματολόγος Φριντερίκε Ότο επεσήμανε από την πλευρά της: «Τα συμπεράσματα είναι συγκλονιστικά και εντελώς αναμενόμενα, οι 10° Κελσίου μπορεί να μην ακούγονται πολλοί, αλλά πρόκειται για μέσο όρο και σημαίνει πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες το καλοκαίρι. Υψηλές θερμοκρασίες, που δεν θεωρούνταν δυνατές, είναι πλέον συνηθισμένες και αυτά είναι άσχημα νέα».
Την προηγούμενη εβδομάδα η βρετανική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 2025 ήταν η πιο ηλιόλουστη χρονιά που έχει παρατηρηθεί τουλάχιστον από το 1910, με 1.622 ώρες ηλιοφάνειας ως τις 15 Δεκεμβρίου, πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ του 2003.
Παράλληλα το φετινό καλοκαίρι ήταν το πιο ζεστό που έχει καταγραφεί στη χώρα με τέσσερα κύματα καύσωνα και βροχοπτώσεις λιγότερες κατά 16% σε σχέση με τον μέσο όρο της εποχής.
AP Photo Matt Dunham
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 22/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πτώση άνδρα στο κενό - Πρώτες βοήθειες σε 43χρονο στο Αγρίνιο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μάθημα ζωής- Από το σκοτάδι του εθισμού στο πρώτο σκαλί του βάθρου
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργαζόμενες στην καθαριότητα – Βάρδια με το απορριμματοφόρο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Κανένα παιδί χωρίς δώρο"- Δώρα αγάπης από τους εργαζόμενους του ALPHA
- ΔΙΕΘΝΗ Σε εορταστικούς ρυθμούς ΗΠΑ και Ευρώπη- Ουρές σε δρόμους, αεροδρόμια και τρένα
- ΔΙΕΘΝΗ Συγκινητική διάσωση κύκνων σε παγωμένη λίμνη στο Καζακστάν