- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Πόλεμος στην Ουκρανία: "Αργή πρόοδο" στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου βλέπει ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ
ΔΙΕΘΝΗ
«Παρατηρούμε αργή πρόοδο. Συνοδεύεται από εξαιρετικά δυσοίωνες και κακόβουλες απόπειρες μιας ομάδας χωρών που ασκούν επιρροή που έχουν ως στόχο να τορπιλίσουν αυτές τις προσπάθειες και να εκτροχιάσουν τη διπλωματική διαδικασία» είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία.
Ο Ριαμπκόφ επαίνεσε τη βούληση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για εξεύρεση «λύσεων που θα αντιμετωπίσουν τις βαθύτερες αιτίες της σύγκρουσης και θα έχουν διάρκεια», επικρίνοντας τη στάση ευρωπαϊκών χωρών απέναντι στο σχέδιο της Ουάσινγκτον, που παρουσιάστηκε πριν από περίπου ένα μήνα και αποτελεί έκτοτε αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Μια ρωσοαμερικανική συμφωνία για την Ουκρανία «είναι αυτό που φοβούνται τόσο οι αντίπαλοί μας στις Βρυξέλλες και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσας οι οποίοι, ακόμη και στους χειρότερους εφιάλτες τους, δεν μπορούν να φανταστούν τα αποτελέσματα για τα οποία εργαζόμαστε», πρόσθεσε. «Θα συνεχίσουμε να προχωρούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, χωρίς να χαλαρώσουμε τις προσπάθειές μας», κατέληξε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Νέες συνομιλίες επί του ειρηνευτικού σχεδίου των ΗΠΑ έγιναν το Σαββατοκύριακο στη Φλόριντα, με ξεχωριστές συναντήσεις της αμερικανικής αντιπροσωπείας με τους απεσταλμένους της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Αν και αυτός ο τελευταίος κύκλος των διαπραγματεύσεων δεν οδήγησε σε κάποια σημαντική πρόοδο, οι ΗΠΑ και η Ουκρανία χαιρέτισαν τις συνομιλίες χαρακτηρίζοντάς τις «παραγωγικές και εποικοδομητικές».
AP Photo Gavriil Grigorov
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Γερμανία: Οι ηγέτες της λευκορωσικής αντιπολίτευσης που απελευθερώθηκαν καθυστερούν τη δημόσια εμφάνισή τους μέχρι να συνέλθουν
ΔΙΕΘΝΗ
Ισραήλ: Εντονες αντιδράσεις προκαλεί η επίμονη αντίθεση της κυβέρνησης Νετανιάχου για σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου 2023
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Βρετανία: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο 12χρονος γιος του ετοίμασαν χριστουγεννιάτικα γεύματα για άστεγους
ΔΙΕΘΝΗ
Ο διορισμός αμερικανού ειδικού απεσταλμένου για τη Γροιλανδία είναι «εντελώς απαράδεκτος» για την Κοπεγχάγη
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 22/12/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τρίτη 23/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στις εκκλησίες η ΕΛ.ΑΣ για ενημέρωση στους ηλικιωμένους – Προειδοποιούν για απάτες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γεύματα αγάπης από τον Δήμο Περάματος με την αρωγή της CORAL GAS
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συμμορία «μαϊμού» γιατρών στην Αχαΐα ξάφριζαν κοσμήματα από ηλικιωμένους
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα μπλόκα – «Ναι σε διάλογο»
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έφοδος ΑΑΔΕ στον σύλλογο των Τεμπών – Έντονη αντίδραση της Μ. Καρυστιανού