- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Τραμπ: Υπήρξαν «σκληρές κουβέντες» κατά την τηλεδιάσκεψη με Μακρόν-Μερτς-Στάρμερ για το Ουκρανικό
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε ότι υπήρξαν «σκληρές κουβέντες» κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε χθες Τετάρτη με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς και τον βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ σχετικά με την Ουκρανία.
Ο Τραμπ ανέφερε πως οι ευρωπαίοι ηγέτες ήθελαν μια σύσκεψη το σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο των προσπαθειών με στόχο τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά άφησε να εννοηθεί πως η συμμετοχή των ΗΠΑ δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. «Προτού πάμε σε σύσκεψη, υπάρχουν πράγματα που θέλουμε να μάθουμε», είπε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο, συμπληρώνοντας: «δεν θέλουμε να χάσουμε τον χρόνο μας».
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε κρύψει πρόσφατα την ενόχλησή του για τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον οποίο επέκρινε επειδή δεν διάβασε το ειρηνευτικό σχέδιο που πρότειναν οι ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, το Κίεβο ανακοίνωσε πως διαβίβασε στην Ουάσινγκτον τροποποιημένη εκδοχή του σχεδίου που αποσκοπεί στον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΦΩΤΟ: AP – Suzanne Plunkett
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 10/12/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 11/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 75 χρόνια όμιλος FOURLIS
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Φύτεψε σήμερα. Ανέπνευσε αύριο» - δεντροφύτεση στη Σέριφο
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ακριβές γιορτές – Το σχόλιο του Μ. Παπαγεωργίου
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Νέο χρώμα τιμολογίου ρεύματος για σπίτια και επιχειρήσεις
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με τη κατάθεση Γεωργιάδη συνεχίστηκε η δίκη των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων για τη Novartis