- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ρωσία- Κρεμλίνο: "Ο Πούτιν δεν θέλει να αποκαταστήσει την ΕΣΣΔ ή να επιτεθεί στο NATO"
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Πούτιν, ο οποίος γεννήθηκε στη Σοβιετική Ένωση, χαρακτήρισε το 2005 την κατάρρευσή της τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή του 20ού αιώνα επειδή δεκάδες εκατομμύρια Ρώσοι φτώχυναν και η ίδια η Ρωσία αντιμετώπισε την απειλή αποσύνθεσης.
Οι αντίπαλοί του δηλώνουν ότι η Ρωσία παρακμάζει σε ένα ισχυρό μείγμα παραλογισμού και καταστολής που μπορεί να συγκριθεί με τη Σοβιετική Ένωση την εποχή του Λεονίντ Μπρέζνιεφ. Δυτικοί ηγέτες δηλώνουν ότι ο Πούτιν, αν νικήσει στην Ουκρανία, θα επιτεθεί μια μέρα στο NATO.
Ο Ρώσος πρόεδρος έχει επανειλημμένως αρνηθεί ότι έχει οποιαδήποτε σχέδια να επιτεθεί στο NATO και έχει πει ότι ένα βήμα τέτοιου είδους θα ήταν ανοησία για τη Ρωσία δεδομένης της συμβατικής στρατιωτικής υπεροχής του NATO έναντι της Ρωσίας.
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς δήλωσε χθες, ότι ο Πούτιν θέλει να φέρει πίσω την «παλιά Σοβιετική Ένωση» και ότι η Ευρώπη οφείλει να υπερασπιστεί τον εαυτό της κατά των, όπως τις χαρακτήρισε, σαφών ρωσικών προθέσεων, που ορίζονται, όπως είπε, στα δόγματα του ρωσικού κράτους, να επιτεθεί στο NATO.
«Αυτό δεν είναι αλήθεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια του Μερτς. «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θέλει να αποκαταστήσει την ΕΣΣΔ διότι αυτό είναι αδύνατο και ο ίδιος το έχει πει επανειλημμένως αυτό».
«Το να το συζητάμε δεν είναι ευγενικό προς τους εταίρους μας», σημείωσε ο Πεσκόφ. «Προφανώς ο κ. Μερτς δεν το γνωρίζει αυτό».
«Τώρα όσον αφορά την προετοιμασία μιας επίθεσης στο NATO, αυτό είναι απόλυτη βλακεία», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
AP Photo Mikhail Metzel
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Unicef: Σοκαριστικά υψηλός ο αριθμός των παιδιών στη Γάζα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οξύ υποσιτισμό
ΔΙΕΘΝΗ
Αυστραλία: Τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση της χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης από πρόσωπα κάτω των 16 ετών
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 9/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σύλλογος Ιωνάς για τη στήριξη αθλητών με κινητικά προβλήματα- Βράβευσαν τον ALPHA και την Ελένη Λαζάρου
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ- Αποφάσεις για ισραηλινούς πυραύλους και SAFE
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ "Μπλόκα" στο πολιτικό παρασκήνιο- Σύγκρουση για τους αγρότες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τραγωδίες σε Μάτι και Μάνδρα- Ειδική σύνταξη 1700 ευρώ στους πληγέντες
- ΔΙΕΘΝΗ Η Μελάνια Τραμπ και ο "Αη Βασίλης" μοίρασαν δώρα σε παιδιά πεζοναυτών
- ΔΙΕΘΝΗ Πρόστιμο 120 εκατ. στην "Χ"- Ίλον Μασκ και Ντ. Τραμπ εναντίον της ΕΕ